Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Днес колеги си сменях маслото и филтрите в сервиза на един познат на баща ми. Когато източиха старото масло, шефа го помириса и каза, че миришело на бензин. Попита един от майсторите, дали е възможно да е попаднало бензин в маслото и той му отговори, че при тези инжекциони всичко е възможно. Попита ме защо си сменям маслото, защото е дошло времето, или заради нещо друго. Пита ме също дали се е покачило нивото му в последно време. Аз преди това споменах, че сутрин колата мени оборотите си, а майстора ми каза, че може да е от това. /бензин в маслото/.

Аз изобщо не разбирам от такива неща, затова ако някой от вас знае нещо по въпроса ще му бъда много благодарен да сподели. Имам ли причина да се притеснявам, да ходя ли в друг сервиз, а на елкон?

Между другото, в ЕТ за смяната на тези консумативи ми поискаха 50,00лв, а в този сервиз ми взеха 5,00лв. Нормална ли е тази цена, или ми взеха толкова, защото този познава баща ми? Ако е нормална тази цена, не е ли НЕ нормално да има такава колосална разлика в цената?

Публикувано

ами възможно е да има ако са ти заминали сегментите:( иначе в фирмените сервизи на дилърите взимат по толкова даже и повече.е5 лв са малко.на мен преди 2-3 г.ми взеха 6 лв за смяна масло и филтър,ама и на мен ми беше познат човека. :D

според мен да имаш бензин в маслото няма значение дали е инжекцион или не,освен че при инжекжията помпата ти е в резервоара ,и не може да мине бензин в маслото(както е при карбуратора).

казваш че си мени оборотите-най вероятно са заминали сегментите на някой цилиндър .закарай я да ти премерят компресията ;)

Публикувано

Не е заради сегментите, за защото не става пълно изгаряне. Колата върви ли нормално - предръпване, прекъсване, мирише ли на неизгорял бензин от ауспуха? Предполагам, че някой датчик се е скапал.

А и още нещо - на какво искаш да мирише маслото, като колата ти е бензинова? :)

Публикувано
Не е заради сегментите, за защото не става пълно изгаряне. Колата върви ли нормално - предръпване, прекъсване, мирише ли на неизгорял бензин от ауспуха? Предполагам, че някой датчик се е скапал.

А и още нещо - на какво искаш да мирише маслото, като колата ти е бензинова? :)

Всички "симптоми" които си споменал са налични само сутрин, когато колата не е загряла. През деня това не се наблюдава, дори и да не е карана 2-3часа.

Публикувано

до Tafkata

Пич, познатия на баща ти да не би да е ДЕГУСТАТОР ! Като те гледам откъде си ми прилича на малко населено място, в което се кара мотора на "студено" основно. Точно при инжекционите сместта е много по-добре дозирана, но конденз по стените на цилиндрите винаги има..., при зимни условия.

Променливите обороти могат да бъдат от всичко , най - малко от бензин в маслото пък... :mrgreen: , ...и от сегменти :mrgreen: :mrgreen:

Относно смяната на консумативите: 50 лв, ...5лв...- в Казанлък когато сменяш масло и филтри е напълно безплатно,- става дума за коли , които не са в гаранция .

п.п. ...ми не стига , че оставяш 5л масло , ами остава и да си платиш!!! :mrgreen: , особено , ако имаш и бензин в маслото пък... ;)

Публикувано

Това, че ти тресе студена може и да е от свещи и кабели(провери ги и ако трябва ги смени), също така може да си почистиш дроселовата клапа. Както казва иконома - мини на диагностика да видиш, дали някой датчик не е заминал. Ако маслото не е увеличило обема си, не мисля, че има от какво да се притесняваш.

Публикувано
Това, че ти тресе студена може и да е от свещи и кабели(провери ги и ако трябва ги смени), също така може да си почистиш дроселовата клапа. Както казва иконома - мини на диагностика да видиш, дали някой датчик не е заминал. Ако маслото не е увеличило обема си, не мисля, че има от какво да се притесняваш.

Гога, свещите ги смених на 55 000км. Смятам да запиша един елкон и след диагностиката ще споделя от къде идва проблема.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.