Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Тониране на задно стъкло

stefan l

Recommended Posts

Здравейте,

Днес ми тонираха задните странични стъкла и понеже съм голям противник на затъмнено задно стъкло, бях изправен пред добре познатата дилема: :) to be , or not to be, демек със или без (тъмно стъкло отзад, та тоя зад мене да не вижда нищо).

Иначе майсторите бяха много точни, свършиха си работата много бързо и качествено и се постараха да ме уверят, че фолиото, което поставят не се влияе от реотаните на задното стъкло, а и дори по-ниските проценти на затъмняване (ако се реша слагам 30%) също имат голяма UV защита.

Моля, ако някой има повече информация и опит относно влиянието на реотаните, а също и относно uv-защитата на тониращото фолио, да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се слага фолио сред това поне 24 часа колата трябва да стои в топъл гараж за да не се разлепи фолиото от конденза

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели колко ти излезе, ако не е тайна. :) И къде го направи?

:) 90 кинта. Между другото разбрах за майсторите от нашия "собствен" форум - раздел "Реклама". Гаража им е в последната пряка на "Левски", посока Сточна гара, в безистен на 10 м от ъгъла.

Колега gibonass , това което ме предупредиха е да не отварям стъклата (задните) 3 дена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За задното стъкло - що не направиш точно като мен - шибни една щора. Кеф ти - оригиналната, кеф ти - от Милотек примерно. Аз постъпвам така, защото имам датчик срещу заслепявяне нощем - намира се във вътрешното огледало. При силно осветяване - огледалата позеленяват. Ако турна фолио - осакатявам екстрата, ако сложа щора - ту вдигната, ту спусната и - хем през деня тъмно, хем през нощта - добра видимост и работещ датчик :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Моля, ако някой има повече информация и опит относно влиянието на реотаните, а също и относно uv-защитата на тониращото фолио, да сподели.

С UV-защитата проблеми нямаш. Но реотаните стават "по-слаби", т.е. изпотяването се разкарва доста по-бавно. Поне при мен ден (фолиото ми е "термо", т.е. не пропуска много-много топлина). Но не е чак болка за умирачка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко слагаш американско фолио,няма от какво да се притесняваш!Аз съм с една степен по-светло от най-тъмното и съм мноооого доволен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Колеги, благодаря за мненията!

Боби, давам заявка да ти разгледам щората, когато пак се засечеме на някоя среща.

PRR, за запотяването не се бях замислил :?

Благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Здр.

Нов сам но ще вляза доста барзо във час....

90 лв за фолио си е жив обир...

Аз си направих цялара кола за 80лв...

Един причтел го слага и посточнно е пално с коли при него...

Ако някои иска мога да му дам телефона само да ми пише ЛС...

ПС...Работи сас всякакъв бид фолио прави и винили и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.

Нов сам но ще вляза доста барзо във час....

90 лв за фолио си е жив обир...

Аз си направих цялара кола за 80лв...

Един причтел го слага и посточнно е пално с коли при него...

Ако някои иска мога да му дам телефона само да ми пише ЛС...

ПС...Работи сас всякакъв бид фолио прави и винили и тн.

Здрасти и добре дошъл. Скромния ми опит (тъй като и аз съм решил да си затъмня задните странични стъкла) ме е довел до извода, че 90 лв заедно с фолиото е доста приемлива цена. Всички знаем цените на качественото фолио ;). В този ред на мисли, цената от 80лв за "цяла" кола(задни странични+задно стъкло), подсказва за качеството на фолиото(за качественото залепяне не смея нищо да кажа, сигурно е доста кадърен твоя приятел, щом е пълно с коли при него ;) ). Относно момчетата, които е споменал колегата stefan l - доста добро впечатление ми направиха. Смятам след събора на Соколския да ги посетя 8) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти си знаеш аз сам много доволен 4-та кола си правя при него...с американско фолио работи основно...но ако искасх по евтино моге и таиванско да ти сложи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

за да не отварям нова тема по въпроса позволете ми да изтупам тази от прахта. Имам обратния въпрос - как да махна вече залепено фолио от задно стъкло с реотан? Като се опитам да го подхвана се вдига само прозрачната част, а тъмната заедно с лепилото остава на стъклото. Как може да се премахне, по възможност без да повреди реотаните - някакъв разтворител може би?

п.п а ако питате защо ще го махам - доста е тъмно фолиото и на места се застъпва - не съм свикнал на толкова влошена видимост назад, особено през нощта, страх ме е да не направя беля на заден ход

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не си праснеш един парктроник бре, Митак? Фолиото...май доста зор ще видиш, за да го махнеш... Пробва ли със стандартните разтворители?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за да не отварям нова тема по въпроса позволете ми да изтупам тази от прахта. Имам обратния въпрос - как да махна вече залепено фолио от задно стъкло с реотан? Като се опитам да го подхвана се вдига само прозрачната част, а тъмната заедно с лепилото остава на стъклото. Как може да се премахне, по възможност без да повреди реотаните - някакъв разтворител може би?

п.п а ако питате защо ще го махам - доста е тъмно фолиото и на места се застъпва - не съм свикнал на толкова влошена видимост назад, особено през нощта, страх ме е да не направя беля на заден ход

Аз си махах лепенките от стъклата, че предния собственик я беше накичил все едно съм рекламна агенция :evil: . Та с 2 думи, ползвах парцал напоен с кореселин и една малка шпакличка, обаче не знам дали фолиото би паднало по този начин :roll: . Дано съм помогнал :) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко, съвета ми е да отидеш някъде, където лепят фолио(примерно при момчетата, при които е ходил Стефан да му тонират стъклата на Октавията). Сигурен съм, че те са най-наясно как се сваля фолио, без да останат и реотаните по него :roll: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря Ви за съветите, колега от форума обеща да помогне - дано да се справим успешно ;)

Що не си праснеш един парктроник бре, Митак? Фолиото...май доста зор ще видиш, за да го махнеш... Пробва ли със стандартните разтворители?

Велко, само заради реотана не смея смело с курвеселина... а парктоника - може би за някоя друга кола :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.