Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

жените-шофьори...


Владо©

Recommended Posts

НЯМА такова животно:!: Липса на всякаква ориентация, никакво чувство за координация, изобщо не се съобразяват с движението около тях, не влагат грам мислене в шофирането:!: Благодарение на моята реакция, преди малко, идвайки на работа, се отървах на сантиметри от нахлуване на Ситроен ZX през лявата ми предна врата... Уважаемата госпожа (пък може и госпожица да е - не беше дЪртанян) беше решила да приложи на практика наученото по физика за най-краткия път между две точки. Е, направи го - на десен завой от най-лявата лента се изнесе докъм средно-дясната, където с подходящо звуково, вокално и невербално оформление я посрещна моята особа. А онази дори не разбра за какво я ругая:!: Учудено примига-примига, отклони се малко в ляво, за да мина и после, засичайки човека зад мен, все пак си влезе в дясното платно (което после става "бус-лента", ма това вече е друга история - за втора бира ;) )

Та внимавайте, колеги, оглеждайте се за жени зад волана и ако можете - бягайте от тях далече! Нароили са се много откакто се запролети и прииждат на рояци, на стада, на орди дори...

 

PS: Не се извинявам на никого за горния си пост, както и не мисля, че 1-2 изключения смекчават безумията по улиците. Защото едно "извинявай, не използвам главата си за мислене като шофирам" не изправя тенекии, както и - не дай Боже - не връща живот:!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Владе, разбирам, че си афектиран. Но позволи ми да не се съглася с теб. Според мен момента, когато лош/некадърен шофьор беше синоним на жена, отмина. При това отдавна. Живеем във време, в което било поради желание, било поради необходимост, много жени станаха шофьори (активни, а не само по документи). Това ги принуди да натрупат практика, каквато всеки от нас има нужда, за да бъде кадърен шофьор. Те вече не са "неделни шофьори", не ги използват пилите им мъже, за да ги прибират. А когато човек има практика, той натрупва и опит. И става добър по един или друг начин, в случая - като шофьор. Е, вярно, не на всеки му се отдава, колкото и да се старае, но в предвид "увода" по-горе, според мен, вероятността да попаднеш в твоята ситуация, само че шофьора да е мъж е много голяма. Доста се придвижвам с автомобил и мога да ти кажа, че на ден споменавам родата предимно на мъже - кой се влачи, кой засича, кой си мисли, че мигача му дава предимство, кой минава на червено, кой спрял където му е удобно и т.н. Глупави, безсмислени и самоубийствени маневри според мен правят предимно мъжете, защото явно са "по-смели". Виж "Черна хроника". Колко теми за катастрофирала или предизвикала катастрофа жена ще намериш?

Хайде, довечера удари една студена бира и това е. Такова ни е ежедневието ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път някой обижда жените зад волана, болно ми е, че това си ти, Владе. В напечена ситуация, ако те пусна срещу жена ми, нямаш шанс да отреагираш по-адкватно и бързо от нея, вярвай ми. Всеки ден възникват подобни ситуации по светофари и кръстовища, на самия път, но не винаги са виновни жените, управляващи автомобил. Че зад волана има патки е толкова вярно, колкото и че зад волана сядат мухльовци без книжка, дрогирани, употребили алкохол и въобразяваши си, че скорост от 200 км/ч е нормална за селски или квартален път. Резултатът е винаги фатален, в повечето случаи по вина на някой мачо с тежък крак. Разбирам те, че си бил раздразнен и ядосан, напълно си прав да се чувстваш така, но не поставяй жените в категория, в която и доста представители на силния пол биха се вредили. Ако се съмняваш в думите ми, прочети раздела за Черна хроника във форума и изброй катастрофите причинени от мъже и такива, причинени от жени.

 

А че жена шофьор е несъществувашщ вид животно, химера дори, го приемам като лична обида срещу съпругата ми и мен.

 

Поздрави и дано не ти се случват повече такива неприятни изживявания на пътя, нито с жени, нито с мъже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този специално номер повече го прилагат мъжете, най-вече с разни лъскави мерджани и джипки и то не от некадърност, а от чиста наглост. А че жените са блейки зад волана, това е всеизвстно и винаги имам едно наум, ама станаха много шофьорките, не може от всички да се опазиш :mrgreen: Има и изключения, разбира се - перфекнти пилотки, ама те само потвърждават правилото...

 

п.п. Ицо, моята жена има книжка поне от 10 г. ама почти не кара, по-скоро никой не ще да и даде колата си, дори баща й. Аз пробвах няколко пъти, но се отказах след като количеството бели косми на главата ми се увеличи поне двойно за 2 часа :lol: Казах и следващия път без мен, ама я е страх без инструктор :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, моята жена има книжка също от 10 г., ходила е допълнително още като млад шофьор на курс по майсторско шофиране, като изискване от фирмата, в която работи и за тези 10 години тя няма и драскотина по колите, карани от нея, по нейна вина. За нея коланът е закон, внимателното следене на ситуацията на пътя също, както и познаването на колата и вземането под внимание на общото състояние на пътя пред нея. Отделно за нея, като активен шофьор за 10 г. мога да твърдя, че има опит и реакции, многократно показвани и доказвани, когато е имало нужда, които биха впечатлили всеки мъж шофьор, за желаещите след празниците може да ви организираме демонстрация. :mrgreen:

 

Искам отново да кажа, че не всички дами зад волана се държат адекватно и колегиално на пътя, но това важи с пълна сила и за господата. Съжалявам, че днес Владко така го е изнервила и ядосала накаква кикимора, но това можеше и да е мъж, просто на него му се е паднала жена.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мое ли и аз да се включа на страната на Владо т.к. ежедневно сесблъсквам с всякакви недоразумения на природата и в 99% от случаите "шофьорите" са дългокоси , а другия 1% е за "господата" меки китки ... тва че ваще половинки могат да карат е изключението , което потвърждава правилото ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влизам в "задочен разговор" с двама ви - Юли и Ицо: Споменатата кака всъщност беше третата, която ме засече по продължението на "Сливница" - първата беше още на светофара на "Люлин". Не мислех да ги споменавам, но е факт - явно днес ми е "женски ден" :lol:

Когато аз бях "нов шофьор" и седнах зад волана на Фелата, карането ми се отличаваше с максимална концентрация и оглеждане на всички страни. Според мен така и трябва да бъде! Все още не се чувствам "добър шофьор" и дори не си и помислям да се меря с жена ти, Ице! Тук въпросът не е "кой е по-добър", а "кой мисли и за другите". Прави сте - мъже-п@тки също има и не са малко - просто днес жена ме ядоса ;) Но не мисля, че "трупането на опит" следва да е съпроводено с един куп ожулени ламарини, брони, счупени стопове или фарове. Досега в практиката си - слава Богу! - нямам дори изкривено колче с колата - всички "интервенции" по нея са ми били от други "карачи". А не е като да не карам... И затова "такова ни е ежедневието" не ме кефи! Ако всеки по мъничко не започне да се съобразява с другите на пътя, ще се превърнем в някакви зверове, гонещи се и надпреварващи се. И Ице, не ми се сърди - постът ми беше твърд и дори малко груб именно, за да се ЗАМИСЛИМ, не да се цупим! Изключения винаги ще има, но защо да не са изключение от ДОБРЕ КАРАЩИТЕ, а не изключения от КОФТИ КАРАЩИТЕ... Аз "Черната хроника" не я чета - нямам нужда - на ден правя поне по 50 км в града - аз я гледам на живо! Не мога да остана "страничен наблюдател" - искам или не, съм пряк участник в това безумие.

Пък и ако бях написал поста "по принцип" - без полово разделение - нямаше да му обърнете внимание ;) а сега всеки ще сподели с половинката си ("Тоя Владо как ме издразни днес с един пост"), тя пък ще каже на приятелките си ("Днес Ицо/Юли се прибра нервен от работа - чел някъв тъп пост във форума им и трябваше цели два пъти да го УСПОКОЯВАМ :lol: "), те пък може от съчувствие да дойдат да помагат в УСПОКОЕНИЕТО хехехех... ма достатъчно ще ми е поне един да се позамисли и следващия път да се огледа в ляво или дясно, като прави завой - повече не ми трябва ;)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ицо, дай ми тогава твоята жена (а защо не и кола? smile153) на заем за инструктор, пък после ще и купя колкото иска боя за коса, само и само да научи моята да кара :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, аз да се изкажа сега като жена-ужшофьор. Още съм прясна на пътя, отдясно ме задминават, засичат, аз си трайкам нали още не съм се ошлайфала. Сега когато спрях да давам фъндък на мъжете-шофьори дори си позволяват да ме псуват че не съм им позволила да ми отнемат предимството /ами няма да им дам, в правилника не пише мъжете са с предимство :mrgreen: /. Така че когато зад волана си е некадърник той е некадърник независимо от пола. И все си мисля че общоприетото мнение че жените са лоши шофьори, някой път изиграва лоша шега на мъжете "добри шофьори". Прекалената самоувереност на пътя на никой не е донесла добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, колата и жената ти ги давам одма, само ми е молбата жената да ми я връщаш всеки ден преди шест вечерта, за колата немам претенции. :mrgreen:

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалената самоувереност на пътя на никой не е донесла добро.
:smt017
Мите, колата и жената ти ги давам одма, само ми е молбата жената да ми я връщаш преди шест вечерта, за колата немам претенции.
що ли, вместо да пиша прочувствени постове, не си поисках и аз ](*,) ](*,) ](*,)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, колата и жената ти ги давам одма, само ми е молбата жената да ми я връщаш всеки ден преди шест вечерта, за колата немам претенции. :mrgreen:

 

Поздрави.

 

е т'ва вече е приказка, свате! Имаш един голем Грозден от мен и ще ти пусна да свири "Ти си бурята в сърцето мииии..." Па и ресторанта ти ресторант - цяла прогимназия:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Факт е, че от доста време няма никаква подготовка на кандидат-шофьорите. И пола е без значение. Няма какво да си кривим душиците - на повечето Жени (не съм съгласен с "Владо©", използващ думата "ВСИЧКИ"), не им се отдава. Не знам поради каква причина. Просто са по-несигурни.. точно и затова по-рядко от Мъжете участват в пътно-транспортни произшествия - ако не е сигурна, една Жена би спряла, макар и да задръсти дадена тясна улица, докато един Мъж ще се изсили "да види какво ще стане". А всичко това води до загуба на ценно време, а то в 21 век е кът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дни и аз се наложи да се возя в колата на приятелката на един приятел и ми се изправи косата. Не жените им е адски трудно карането на кола - сигурно по някакви биологични причини незнам. А наистина напоследък все повече жени изкарват книжка и се впускат в движението, защото го намират за модерно да карат кола и се чувстват като по-пълноценни. Прави ми впечатление, че повечето пъти като правят нарушения изобщо не го осъзнават и ако стане катастрофа ще трябва да им се обяснява какво, защо и как. А като им свиркаш изобщо не им дреме, защото на ден им свиркат по 100 пъти и вече им е все тая.

 

Много интересно обаче че има и един около и под 10% от жените, които се справят съвсем нормално с карането и не отстъпват по нищо на мъжете си в това отношение, та ако има жени четящи поста ми и се считат към тези 10% да не се сърдят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е вярно,че жените не могат да карат автомобил( с много малко изключения).Явно проблемът им се състои в това,че не могат да извършват няколко задачи едновременно.Все пак господ като ги е правил е взел от Адам само ребро,а в реброто няма "много" мозък,че затова ще да е работата. :mrgreen:

По принцип най-страшната комбинация е жена на мощен "джип", говореща по мобилния си телефон!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Не жените им е адски трудно карането на кола - сигурно по някакви биологични причини незнам

...

Еее, не може постоянно да ни лъжете колко са 20 сантиметра и после да очакваш друго :D

 

Явно проблемът им се състои в това,че не могат да извършват няколко задачи едновременно.

Научно е доказано, че жените по-добре използват мозъка си от мъжете.

Явно недостига от реброто е компенсиран, че и в повече :mrgreen:

Май го обърнахме на "кой е по- по- най-"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз вече се научих да паркирам от дясната седалка с лявата ръка :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Внимателно изчетох всички постове и виждам, че никой не разделя нещата по правилния начин. А именно: говорейки за жени на волана (на моята наистина шапка и свалям - щом мога да дремя спокойно и тя да ме вози както по магистрала, така и в града) става въпрос за следното (според мен):

1. Първа категория - запознати с технологията на шофиране, преминали през ИСТИНСКИ КУРС за водачи и ПОЗНАВАЩИ ПРАВИЛНИКА И ЗАКОНА, неопитни и мааа-а-аалко насметени жени, които обаче го знаят и внимават. Нямам нищо против тях - даже им помагам (както мога) на пътя - не свиркам като загаснат, не ги засичам и винаги ги пускам като правят някоя "по-сложна" за тях маневра. Проявявам търпение и кавалерство - така да се каже :mrgreen:

2. Втора категория - гаджето или баща им ги е "понаучил" да карат и им е купил книжката. Обикновено са с по-скъпички коли (джипове). (Има и по-дъртофелни варианти). Може и те да са си я купили - де да знам. Ама съм сигурен, че грам понятие от правилник и закон нямат. И още повече - никакво чувство за самосъхранение, внимание и толерантност на пътя. Както казва Владо - ТЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ И ЗАЩО БЪРКАТ. Какво говоря - те въобще не знаят, че бъркат. Гледат те тъпо (ако въобще погледнат) след като почти са те отнесли и викат "е, са к'во толкова стана???..."

Може би си мислят, че за тях физичните закони, сблъсъка, ламарините, смъртта дори не важат. Те са за ония, дето ги дават по телевизията. На тях това не може да им се случи...

Тези създания заслужават бой, бой, ритници и връзване в тъмна стая без храна и вода за една сезмица. После пак бой, шутове и пак затваряне в тъмната стая с гладни кучета, обаче.

Чудите се защо съм толкова гневен - миналия вторник минавайки на ЗЕЛЕНО, светещо поне от 10 сек. по бул. Сливница на пресечката с Опълченска нещо не знам от къде ми подсказа да намаля (от 50 на 30!!!км/ч) и да погледна в ляво. Добре че го направих. НА АБСОЛЮТНО ЧЕРВЕНО от ляво ми профуча една дърта Фронтера (поне с 80). Поспрях на средата на кръстовището, пообърсах си потта от челото, па настигнах настървено Фронтерата - и не щеш ли от вътре ми мига на парцали овца с изражение "познаваме ли се от някъде???..." Язък. Ако поне беше мъж (пиян или откачен поне) щях да му дръпна готин пердах, щото треперех от яд. Ама я видях амебата от джипа, плюнах през прозореца - и хайде със здраве. Пожелах и само скоро да и свършат мъките на пътя с уточнението да не е в друг човек, а в стълб или ограда например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен проблема на повечето жени-шофьори е, че не могат добре да усетят колата да се слеят с нея така да се каже, затова самото управление им отнема твърде много от вниманието и не могат да се съсредоточат върху пътната обстановка. Това се преодолява донякъде с течение на времето и трупането на опит, но като че ли винаги остава усещането, че сякаш се борят с колата, вместо да я управляват с лекота и дори удоволствие като нас... Също имат навика да си отвличат вниманието с други неща, да си оправят прическа, грим, говорене по тел. и т.н по време на шофиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личните ми наблюдения са, че жените, като цяло, не карат...как да го кажа... "фатално бясно". Не знам, но трябва да се види статистика колко от произшествията с фатален или тежък край са по тяхна вина. В тоя ред от мисли нарушенията им са незначителни. Другото което ми е направило впечатление, е че не се справят с маневрите на пътя-най-редовно "обкрачват" линиите и човек не може да ги заобиколи по правилата посмъртно. Трудно им е и паркирането, както и движението назад.

 

Личното ми убеждение е, че жените карат по-безопасно от мъжете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох всички постове внимателно... и не мога да се съглася с някои от казаните неща и то не защото и аз съм жена,ами по простата причина, че съм ставала свидетел на какви ли не сцени на пътя! Имам книжка от 5 години и карам почти всеки ден, защото Университета ми е извън града, а и ми доставя удоволствие карането! Според мен шофирането трябва да ти идва от вътре...не от всеки става шофъор...независимо от пола! Трябва да кажа, че съм се сблъсквала с много неприятни ситуации...и ако за миг се бях отплеснала нямаше да има положителен развой на събитията! Просто според мен трябва да има толерантност и търпимост на пътя! Всеки от нас да се замисля с дадено действие какво ще причини на хората около себе си! В даден момент е по-добре да отстъпиш предимството си....отколкото после да има негативни последици! В самото начало имах лепенка "Млад шофъор" (въпреки, че някои ми се смееха) сметнах, че е удачен вариант да уведомя хората, че не съм от опитните шофъори! Имаше хора зад волана, които направо си правиха майтап...то не беше сечене на пътя...отнемане на предимство и куп други неща! Имаше разбира се и такива, които са ми помагали много, за което много благодаря! Разказах това по повод толерантността! Няма как да има кадърни шофъори, защото според мен е невъзможно да се научиш за 30 часа! Не можели да паркират...ами как ще паркират, като са предвидени 2 часа за паркиране! Вече няма полигон, а според мен е напълно задължително, защото после, като тръгнеш по пътищата носиш отговорност не само за себе си, за хората, които возиш и за останалите участници в движението! Така, че нека бъдем ВНИМАТЕЛНИ, независимо дали сме жени или мъже! Поздрави от мен! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си признавам smile029 , че не изчетох ред по ред всичко написано, но все пак да кажа какво мисля.

Не съм изобщо съгласен в слагането на някакви категории - тези са красиви - тези са горозни, онези са умни - другите са тъпи. Просто винаги в една група хора (цяла България в случая) има и от едните и от другите. В този смисъл много ясно, че има ултра некадърни мъже и супер способни жени зад волана, както и обратното. Тъпо е така са се определя една рамка за всички.

Да, като цяло има доста жени, които си мислят, че огледалото е за слагане на перфектен грим. Има и такива с ниско кръвно, които като не закусят сутрин и не знаят как се казват в 7:00. Отделно по принцип смятан, че жените нямат много-много чувство за ориентация. И въпреки това те са много по-дисциплинирани, спазват правилата и т.н. Наистина предполагам статистически, че по-малко катастрофи са причинени от жени. Мъжете много повече карат с 200, минават на червено, през трамвайни линии, не спират на пешеходна пътека и т.н. Да не говорим, че жените са и супер много пренебрегвани на пътя, особено като са с някоя мини количка никой не ги зачита на пътя (друго е някой мастит дебел чичко с Q7 или особено модерната напоследък Тундра).

Така, че бих призовал всички да се уважаваме повече на пътя, да не запушваме дясната лента като сме за направо и изобщо да караме внимателно. независимо дали сме мъже или жени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно и аз съм категорично против това да се делят хората по какъвто и да било признак, пък било то и пол - всеки човек е различен и уникален сам за себе си, със своите предимства и недостатъци. Дебело подчертавам, че познавам жени, които карат така, че 99 процента от мъжете могат да им завиждат и няма спор, че немалка част от по-красивата част от човечеството се справя добре или дори прекрасно с карането на автомобил. И все пак... Не бих искал да прозвучи като предразсъдък, но съвсем отговорно мога да кажа, че според мен процентът на некадърните шофьори сред жените е още по-голям, отколкото при мъжете. Друг е въпросът, че в милата ни татковина поне две трети от водачите по пътищата карат като камикадзета-любители, сякаш са си в задния двор, а не сред хора. И все пак е известно, че всеки от двата пола има своите характерни силни и слаби страни, естествено с всичките възможни изключения от правилото. Та в тази връзка ще ми бъде трудно да си изкривя душата и да кажа, че многоуважаемите дами са най-силни в неща като ориентация, придвижване в пространството и координация на движенията... :oops: smile103

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като съм жена – шофьор от 10 години, 8 от които с лично превозно средство, ще си позволя да дам някои истини и лъжи относно Жената зад волана в сравнение с Мъжа пак там:

1.Жените са по-разсеяни. Факт неоспорим. И аз съм такава. Освен пред мен и зад мен на пътя, гледам настрани, нагоре, в билбордовете, в съседните коли, не дай си боже да мина покрай магазин с табела 50% намаление..

2.Жените са по-дисциплинирани. За тях ограничение 50км значи „карам със скорост до 50км”, докато за мъжа значи „карам със скоростта, с която всички минават по тоя път, дано няма ченгета, пък ще е 50, ако се налага”.

3.Жените спазват знаците и указания. Те карат в лентата направо, ако са направо, в лентата за ляво, ако са наляво. Мъжете карат, където лентата се движи по-бързо и се престрояват. Тук се получават недоразумения, ако примерно на конкретен път или кръстовище има, как да кажа.. „прието” поведение. Примерно някъде, където „всички знаят”, че от лявата лента се кара и направо, а от средната се прави и десен завои.. Тук незнам дали ме разбирате.. примерно кръстовището на „Черни връх” и „Вапцаров” (извинявам се на хората, които не са запознати с това кръстовище, ама то ми иде като илюстрация)..

4.Жените са по-нерешителни. Ако една жена види малко място за паркиране, тя ще си каже „уфф, вероятно ще е трудно”, ще пообиколи да потърси по-голямо, като не намери ще се върне и ще паркира. Мъжът не се замисля много, много, а паркира. И в двата случая резултата е еднакъв.

5.Жените по-често ги засичат.. Ами зависи каква кола карат. Колкото е по-голяма, толкова по-малко те засичат. Когато карам Вианото на мъжа ми не ме засичат. Определено. Когато съм с моята си Фабиана доста по-често ме засичат, но пък се е случвало и път да ми правят.

6.Жените ги е страх от големи коли. Чиста лъжа! Жената я е страх от голяма кола, докато не се качи да покара такава. После не ще да слезе от нея.

7.Жените не знаят как и кога се сменят консумативите по колата. Лъжа. Ако една кола е на една жена, бъдете сигурни, че е наясно съвсем точно кога и каво трябва да се смени и колко ще струва. Ако обаче ползва колата на мъжа си колкото да напазарува в събота, не е наясно.

8.Вероятно има още какво да се допълва, за момента не се сещам.

 

Спорът за жените и мъжете шофьори е започнал, когато първия мъж – шофьор е дал колата си на първата жена- шофьор. Той няма край и едностранно мнение, нещо подобно на дебатите относно немски и френски коли, мерцедес или бмв, бензин или дизел..

За прочетеното по-горе мога да кажа:

1.Браво на мъжете, които споделят, че жените им са добри шофьори. Това говори добре за тях самите (мъже). В смисъл такъв: колите са интересни на мъжете. Мъжете знаят повече факти, теория, интересуват се повече, експериментират повече.. Жените – шофьори се учат от мъжете такива. И това, уважаеми мъже, че Вашите жени карат добре, се дължи на вас също в голяма степен. Явно сте имали търпение да обяснявате, давали сте си колата, колкото и да ви е боляло, не сте скачали при първата дупка да си възвърнете „трона” срещу волана, показали сте къде се сменя масло и къде се налива антифриз.

2.Явлението „жена на пътя” е непреходно и колкото да псувате, засичате и изказвате негативно, няма да изчезне. Вместо това обяснете на близките си жени – шофьори някои постановки относно колите и пътната обстановка. Така ще улесните и себе си, и другите. И давайте мигачи като се престроявате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.