Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Какво е шенкел и за какво служи?

Recommended Posts

Здравейте,

някой може ли да ми обясни какво е шенкел и за какво служи? Как би се отразил изкривен шенкел на Октавия 2?

Благодаря много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря!

Значи на практика не е възможно той да е причината за едно изпукване, което се появи преди време. Въпросното изпукване се чува, когато на заден ход се натисне педала на спирачката. Чува се само при първо натискане (чува се някъде отпред около колелата), след това при второ и т.н. изчезва. След това като се покара напред няколко километра и след това пак се тръгне на задна и се натисне спирачката - пак се чува.

Притеснява ме, хдих в ЕТ - те казаха че нищо няма, имали и други клиенти с подобен проблем, но не могат да разберат от какво е... Голям карък!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спирачните накладки се преместват назад от обръщането на посоката на движение!Моето рено също прави така и е от това.Никакви проблеми нямам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха! :D Стига бе! Е това нрмално ли е? Карал съм доста автомобили - и по-добри и по-лоши, но такова нещо не съм срещал... Има ли начин да се "заобиколи"? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При моя голф го имаше същия проблем и се оказа от едната втулка на носача! Но е възможно и от накладките както каза колегата по-горе, защото и те си имат някаква хлабина която е нормална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

същото "изпукване" го имаше и на моята Хеленка (фабия), много ме притесняваше, но вече изчезна от самосебе си. Колата ми вече е на 25 000 км.. Естествено и аз си помислих че е накладка, но толкова ли е голяма хлабината в леглото на накладката че чак да тропа при зацепване в обратна посока. И ако е било това сега защо не трака, щоте се е претрило нещо или луфта се е запълнил с мръсотия?

Аз няма отговори на тези въпроси.

В една чисто нова коле не би трябвало да трака кавото и да е било.

Ходих и в ЕТ, всъщност като сменях първото масло им казах, но не ми обърнаха никакво внимание, щото е по - лесно да сменяш масло на нови коли. В един друг сервиз, който се занимава предимно с VW - та не можаха да открият нищо.

Имам едно съмнение че е скоростна кутия или каре, но не съм чак толкова технически грамотен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е скоростна кутия... При мен се чува ясно при колелата. Понякога е по-силно, понякога е по-слабо, но винаги си го има. Но за да се появи трябва преди това колата да е карана напред няколко километра :D

Ако са накладки не би ли трябвало да го има същото когато спираш напред след като си карал и спирал назад? То стана едно обяснение... :D

Колкото до карета и т.н. - и аз искам да я прегледат някъде другаде за всичко, защото нямам никаква вяра на ЕТ - само гледат как да те разкарат :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е скоростна кутия... При мен се чува ясно при колелата. Понякога е по-силно, понякога е по-слабо, но винаги си го има. Но за да се появи трябва преди това колата да е карана напред няколко километра :D

Ако са накладки не би ли трябвало да го има същото когато спираш напред след като си карал и спирал назад? То стана едно обяснение... :D

Колкото до карета и т.н. - и аз искам да я прегледат някъде другаде за всичко, защото нямам никаква вяра на ЕТ - само гледат как да те разкарат :(

кутия. определено е от ляво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vankovarnata

Нещо не разбрах... Имаш предвид, че проблема е в кутията ли? Имал ли си подобен проблем?

да имах преди време. на задна пукаше, като треъгна и сприрам пак. лагерче около 20лв. око е гаранционна изчакай и ги зачеши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Моята шкода имаше такова пукане и беше от незатегнати (разхлабени) гайки на опорният диск на заден десен спирачен апарат и като дадеш първа-спирачка-задна-спирачка и се получава известно осово изместване на въпросният диск с накладките. Свалих си барабана-стегнах хубаво-номер 13 ако не бъркам;4 броя(понякога и от вътрешната страна може да се притегнат-главите на болтовете-без да се сваля барабана) и си реших проблема. Мога да те посъветвам да я качиш на канал да опиташ да провериш болтовете, ако са разхлабени-диагнозата е ясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.