Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

чувствам се длъжен да отворя нова тема.зареждам дизел само от 'еко'докато не прочетох в форума че максималния обем на моита фела е 42л.а на еко ми наляха 48.винаги чакам да светне лампата и тогава зареждам до горе.за да засека разхода горе доло.чудя се къде да се обадя да им проверят колонките.моля опитаите и проверете.на петрол ми сложиха 40л.

Публикувано

Има доста изписано по темата за литрите в резервоара - търси "обезвъдушаване на резервоара" в търсачката. Иначе разлики в показанията на колонките винаги има и те обикновено са минимални. От "Еко" не зареждам вече, след като налях 25 кила отвратителна нафта, така че не ги защитавам в случая, но е по-вероятно да са обезвъздушили резервоара, отколкото да са те излъгали. ;)

Публикувано

Колата ми звучи и работи много добре с бензина на ЕКО. Не им правя реклама, само констатирам.

Публикувано

служебната тойота хайлукс я зареждаме само на еко и шел (нафта). ядове не сме имали . личното ми волво и шкода се зареждат само на екото - волвото газ и бензин , шкодата газ . като изключим че обикновенно оливат гърловината на резервоара с бензин друга забележка нямам .

Публикувано

Ами - федерация на потребителите и оттам трябва да си ги гонят. А иначе - има допълнителен обем резервоара не са 42 мисля, нека някой каже който кара фела дизел. За мръсна нафта на еко за първи път чувам, но винаги има първи път

Публикувано

Как, да ти кажа колега и на мене ми направиха такъв номер само че на Петрол. Иначе за сега си зареждам само на ЕКО-то или на ЛукОил-а зависи, кое ми е по път в момента.... А относно резервоара, ами на Фабиата е 45 по книга а с обезвъздушаването е около 52-53. Значи в твоя случай, аз подадох жалба в Комисията за защита на потребителя ( http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ment_id=19 ) и от там вече те си гонят, но чудеса не очаквай.....

Публикувано

на еко нафтата е от лукойл!!!!

Публикувано

да ама не е - пробвал съм лукойл , не е добра . не и за горивна апаратура с обща рампа с пиезо инжектори . като взимахме тойотата ни казаха - само шел и еко -хеленик . подходяща е за изтрити помпи - причината е в по- големия си визкозитет .

Публикувано

Това дето го казват откъде да зареждаш са пълни глупости. За служебните мерджани от Балкан Стар ни казаха само ОМВ и в краен случай ЕКО. И сега на кой да вярваме? :lol:

Публикувано

тук става въпрос за обем не за качество. искам да ви кажа че аз съм от бургас.говорил съм с приятели инженери в нефтозавода.те ми казаха че в българия хубава нафта не може да се произведе.това което излизаот рафинерията е качество'леко корабно'.което означава че става само за IKARUS и нагоре.да не говорим за новите дизелови двигатели.

Публикувано

Съжалявам, че не е по темата, но искам да изкажа мнение за качеството. С две думи не съм съгласен, че БГ нафтата е пълен боклук. Зреждам Октавията основно на Лукойл и нямам проблеми, колата върви добре, харчи ми малко над оказаното по спецификация.

Обаче интересното - отивам в Гърция и сипвам от Шел на цена по-висока от тази в БГ (това става преди 2 седмици) и какво се оказва - разхода се вдигна, колата не вървеше особено. Другата кола, която беше с мен с 2.5 литров дизелов двигател не успя да вдигне над 120 км/ч със същата нафта. Колкото до разхода при мен - на отиване (БГ нафта) с 4 души и пуснат климатик - 4.6; с Гръцка нафта - същите условия + почти еднаква средна скорост и време - 5.8!!!

Не казвам, че Гръцката нафта като цяло е скапана, но според мен и там си има издънки :D

Публикувано
тук става въпрос за обем не за качество. искам да ви кажа че аз съм от бургас.говорил съм с приятели инженери в нефтозавода.те ми казаха че в българия хубава нафта не може да се произведе.това което излизаот рафинерията е качество'леко корабно'.което означава че става само за IKARUS и нагоре.да не говорим за новите дизелови двигатели.
Maлко врели некипели!Нефта,от който се произвеждат горивата е руски,който не е много добър,заради високото си съдържание на сяра!Качеството на горивата в Лукойл е сравнително добро.Друг е въпросът какви мазгочи се купуват с горивата и после ги месят с горивото,че да им излезе голямата далавера.Затова понякога като заредите някъде е хубав дизела,друг път не е!
Публикувано

На бензиностанция където има диференцирани горива (от рода на V-power, Carrera 95 и т.н. ) се обезвъздушава до откат ако се зарежда от тях, и обикновенно тогава се и преливат резервоари

Публикувано

Абе не знам коя нафта от къде е ама зимата само на Еко (гръцкото), двигателя по-тих, разхода нормален, вървежа и по-добър. Като дойде топлото откъдето дойде (Еко или Лукойл) нафтата е еднаква и на двете бензиностанции имам чувство (а може верно да са от едно место :mrgreen: ).

Поздрави!!!

Публикувано
чувствам се длъжен да отворя нова тема.зареждам дизел само от 'еко'докато не прочетох в форума че максималния обем на моита фела е 42л.а на еко ми наляха 48.

Чети ТУКима бая караница но може и да разбереш какво става

Публикувано

да ама не е - пробвал съм лукойл , не е добра . не и за горивна апаратура с обща рампа с пиезо инжектори . като взимахме тойотата ни казаха - само шел и еко -хеленик . подходяща е за изтрити помпи - причината е в по- големия си визкозитет .

внушаваш си!КАЗВАМ ЧЕ ВЗЕМАТ ОТ ЛУКА!Попитай и самите бензинджии,даже и те знаят

Публикувано

не искам да ви налагам моето мнение.но ако искате да разберете истината говорете с човек 'от кухнята' пряко свързан с производството.

Публикувано

извинявам се че отварям тази тема слд като вече е дъвкана

Публикувано
не искам да ви налагам моето мнение.но ако искате да разберете истината говорете с човек 'от кухнята' пряко свързан с производството.
EKO Diesel = Made in Greece!
Публикувано

Не е така VALDO. Съмнявам се да е made in Greece. В държава , в която ДИЗЕЛА Е ЗАБРАНЕН, в която всички коли са БЕНЗИНКИ заради "каменните им паметници", и внасят 97% от електроенергията си , много ме съмнява да забъркват ДИЗЕЛ в собствена рафинерия... ;)

...абе , ти много обичаш гърците...да не си от Бургас ?!

Публикувано
Не е така VALDO. Съмнявам се да е made in Greece. В държава , в която ДИЗЕЛА Е ЗАБРАНЕН, в която всички коли са БЕНЗИНКИ заради "каменните им паметници", и внасят 97% от електроенергията си , много ме съмнява да забъркват ДИЗЕЛ в собствена рафинерия... ;)

...абе , ти много обичаш гърците...да не си от Бургас ?!

Не е вярно че в Гърция дизелът е забранен изцяло. Има забрана за дизелови автомобили в големите градове и други подобни ограничения, но в Гърция също се купуват дизели, макар и много по-малко в сравнение с останалите европейски страни :roll:

А иначе след еднократния ми опит с бензиностанция Еко както споменах не желая да имам нищо общо с тази фирма, макар че тази на бул. Шипченски проход може би е изолиран случай, както ме убеждават доста хора :roll:

Публикувано

Написах ви нещо за ЕКО-то по информация от Лукойл,все пак искахте информация от извора!:)Който има свое мнение си е за негова сметка!

Публикувано

За бензина на Екото много пъти съм изказвал мойте суперлативи, карал съм и веднъж дизелова кола, заредена отново на Еко-то и смея да твърдя че вървеше прекрасно.

Преди да открия Еко-то сипвах само на ОМВ.

НИКОГА, НИКОГА не сипвам на Шел - там е най-скапания 95 с който съм карал колата си!

Поздрави!

Публикувано
... ДИЗЕЛА Е ЗАБРАНЕН...

Защо е забранен? Всеизвестно е, че дизеловите коли са по-екологосъобразни. :roll:

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.