Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Черно Фолио...от къде

Recommended Posts

За четирите стъкла ще ти правят проблем куките ;) . И по-точно - като нищо ще ти спрат колата от движение.

Иначе пробвай ето тук - кадърни са момчетата, и аз съм намислил да ходя при тях. Цените може да ти се сторят височки, но имайки предвид, че работят с качествено фолио и са факири си заслужава да се изръсиш. ;)

http://skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8669

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А...за това фолио което се продава по битаците и магазините какво ще кажете? То е доста ефтинко :mrgreen: Намира се за 4-5 лв. Мисля да се прецакам и да купя една ролка но нека чуя и вашите мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А...за това фолио което се продава по битаците и магазините какво ще кажете? То е доста ефтинко :mrgreen: Намира се за 4-5 лв. Мисля да се прецакам и да купя една ролка но нека чуя и вашите мнения.

Еми драска бързо, надали има някакъв UV филтър и доста бързо се разлепя. Поне това знам аз. Ако ще облепяш стъклото на вратата на банята, примерно, е супер :mrgreen: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гога, евтините фолиа, макар и за малко пари - не се разлепят ;) Стига да са лепени като хората, което важи и за скъпите.

Проблема при евтиното фолио е, че ако е черно, когато го слагаш, след 2 години, от слънцето, започва да добива лек кафеникав отенък. Друг тънък момент - не трябва да се лепи с приложената в комплекта пластмасова шпакличка, по простата причина, че с нея то много лесно се надрасква - "ефект", който на сянка не се забелязва, но блесне ли директно слънцето се вижда. За това е желателно притискането и изгонването на въздуха да става посредством мек памучен парцал, което между другото, аз лично, бих правил и със скъпо фолио.

Ванка, предполагам, ако се използва търсачката ще излезе темата, в който доста обстойно бях писал за начина на лепене на фолио - от демонтажа на стъклото, през използване на пулверизатор с вода, до начина на изгонване на въздуха. Операцията не е сложна, но изисква търпение и внимателно (че и сръчно) пипане. Ако искаш качествено фолио, монтирано от специалист, ще трябва да се бръкнеш, предполагам, с около 200-300 кинта. Парите определено си заслужават, стига да ти се дават. Ако идваш по-редовно на срещите, ще видиш на колега с Фабия комби как са му направени стъклата. Ника му мисля беше Edition100 или подобен (да ме извини, но не се сещам точно в момента, пък и не ми се рови из форума).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За четирите стъкла ще ти правят проблем куките ;) . И по-точно - като нищо ще ти спрат колата от движение.

http://skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8669

Няма закон по който да е спрат,ако го сторят са подсъдни и плащат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раздел ХХ

Задължения на водачите на ППС

чл.105 (1) Забранява се се ограничаване на на видимостта през челното стъкло на автомобила и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Какви вратички могат да се намерят от тук нататък не зная(все пак сме в България - страната на неограничените възможности :) ), казвам как стоят нещата по принцип. На мой познат му спряха колата от движение именно заради затъмнени стъкла на предните врати, стигна до съд и не успя да осъди КАТ. :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раздел ХХ

чл.105 (1) Забранява се се ограничаване на на видимостта през челното стъкло на автомобила и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Какви вратички могат да се намерят от тук нататък не зная(все пак сме в България - страната на неограничените възможности :) ), казвам как стоят нещата по принцип. На мой познат му спряха колата от движение именно заради затъмнени стъкла на предните врати, стигна до съд и не успя да осъди КАТ. :roll:

понеже за това нарушение няма предвидено наказание следва:

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Чл. 186. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв.

Казвам го от личен опит защото си доставих УДОВОЛСТВИЕТО да осъдя СДП-ОПП в комплект с 6-то РПУ и двама полицаи и началниците им и сега солидарно плащат 11000лв. като наем за автомобил от октомври до сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко месеца за пръв път слагах фолио... и то от евтиното."Жертвата" бе Опел Корса. Сложих фолиото (с мъки понеже колата е с 3 врати) и естествено имаше малки но незначителни забележки които не биеха вобще на очи.Мислех си обаче,че след време тия малки пропуски ще станат големи такива... Но уви,принуден съм всеки ден да гледам върпосната кола паркирана до моята и мога да кажа,че както съм си оставил ръцете така си стой фолиото.. та макар и от ефтиното.С повечеко мерак и старание всичко става добре ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раздел ХХ

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

Чл. 186. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв.

Казвам го от личен опит защото си доставих УДОВОЛСТВИЕТО да осъдя СДП-ОПП в комплект с 6-то РПУ и двама полицаи и началниците им и сега солидарно плащат 11000лв. като наем за автомобил от октомври до сега.

Ами като са тъпи ще плащат!

Ако са ти драннали един акт по чл. 171 за промяна на конструкцията без разрешение директно си на Технотест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фолиото - най-добре си е да го направиш при някой, който разбира - да ти е спокойно после ;)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раздел ХХ

Е , браво с това направо ми напълни душата :D . Моля , ако някой друг колега има подобни успехи да не се стеснява да ги сподели .Много добре се почуствах :mrgreen: .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е , браво с това направо ми напълни душата

Я споделете какво точно ви радва в това, че някой е пре...ал закона? Сигурно след това като ти се появи черна катафалка и ти скрие видимоста се радваш на светофара? Или ти е кеф като някой паляк си направи стоповете черни и в слънчев ден му се размажеш отзад защото не си видял, че е набил спирачки?!?!?

Умреме да злорадстваме срещу куките а не мислим, че освен да скубят пари от нас, те се опитват и някакъв ред да въведат!!! То пък що се учудвам!??! В Бг тарикатите винаги са били на почит ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я споделете какво точно ви радва в това, че някой е пре...ал закона? Сигурно след това като ти се появи черна катафалка и ти скрие видимоста се радваш на светофара? Или ти е кеф като някой паляк си направи стоповете черни и в слънчев ден му се размажеш отзад защото не си видял, че е набил спирачки?!?!?

Умреме да злорадстваме срещу куките а не мислим, че освен да скубят пари от нас, те се опитват и някакъв ред да въведат!!! То пък що се учудвам!??! В Бг тарикатите винаги са били на почит ](*,)

сори ама за 260 кинта знам какво фолио и как да го направя. Пропускливоста от вътре на вън с супер, а предните ми не са затъмнени както авно си мислиш и колата е направена от светло към тъмно и заяждането на куките беше най вече, че съм ВАРНАЛИЯ, а за нарушението на закона си е тяхна грешка/право/ ама самоуправството да ми вземат талона на колата без надлежно издаден документ си е кражба по време на служба/знаеш какво значи според НК/. 50 кинта на ден си ги плащат като попчета. Иначе ако бях им играл по една щанга заради кражбата щяха мен съдят. Нека им е за урок на вашите чингита. Никаде из България не са ми правили проблеми. Просто вашите куки летят някаде из небесата и се мислят за нещо много, ама ако човек не се скатава и ги вкара в съда ще избягат от полицията.

Пак казвам кефа след делото беше супер чингито като каза сега от де да ти намеря пари, а аз му отговорих разпродавай. Иначе му беше кеф като ми написа акт по чл.105 кадето глобата е 20лв, като ми викаше СЕГА КАКВО ШЕ ПРАИМ И СЛЕД КАТО СИ РАЗПИСАХ АКТА МИ ЗАДЪРЖА ТАЛОНА БЕЗ ДА Е ОПИСАН В АКТА И МИ ВИКА СЕГА ИДИ В КАТ ДА ГО ПОЛУЧИШ. Е бих казал пак си го получих с малко закъснение без да ходя в кат и да идвам в софия, но с парички за още една кола или поне направа и тунинг на другите. Като искате корайте се от тия ваши страшилища. Само да не попадат лятото по комплексите като пазачи щото ония ще ги направят криви, ако така действат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

А бе изрових я аз тая тема , че не бях обърнал внимание на последвалите мнения , та само да кажа следното : Когато добросъвестен полицай състави акт на пияндурник или пилот , а шефа на полицая после го "оправи този акт" бих го нарекъл тарикатлък , измама и дори престъпление . В нашия случай имаме самоуверен некомпетентен дръвник , непознаващ единствения закон с който му се налага да работи и човек , който познавайки законите е успял да защити правата си. Не роб , който бута нещо тук - там .Много бързо лепиш етикети и даваш драматични примери .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сори ама с това не мога да се съглася ,може би има едни 10 % от пътните полицаи които си вършат работата съвестно,а за другите няма спор че са си рушветчии :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.