Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

И за това глобяват

Recommended Posts

:evil: Родната ни милиция вече глобява за стари стикери от винетки , застраховки и прегледи ,които не са отлепени от стъклото.Ей го на :evil: писаха на мой познат днес едно фишче...та да знаете.Искат също втори триъгълник и специално оборудвана аптечка.Онези аптечки които се продават масово по бензиностанцийте според милиционерите не вършели работа....и на такива ми ти простотий се наслушах днес. Неам думи просто. :evil: Чудят се от къде да смучт пари само д@@ба тейната мамица негодна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам вече. Според мен положението става все по нетърпимо. Вече се отнасят с хората като с някакви мекотели. Аз съм спокоен човек, но просто вече си мисля, че един светъл ден масата ще изригне, ще се поизтрепем малко и ще се нормализират нещата. Иначе не го виждам как ще вървим за напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то на гърба на винетката си пише - да се отстрани след изтичане на срока . в закона пише че стикерите могат да бъдат максимум 5% от площа на стъклото (ако не ме лъже паметта).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕТО ОТ ТОЗИ ТИП ТРЯБВА ДА СА АПТЕЧКИТЕ!!!!

АВТОАПТЕЧКА АНТИСПИН - отговаряща на ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20.02.08

Съдържание на аптечката:

1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;

2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;

3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;

4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя;

5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой;

6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя;

7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой;

8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки;

9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой;

10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя;

11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта;

12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;

13. безопасни игли - 6 броя;

14. ножица с тъпи върхове - 1 брой;

15. уред за обдишване - 1 брой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕТО ОТ ТОЗИ ТИП ТРЯБВА ДА СА АПТЕЧКИТЕ!!!!

АВТОАПТЕЧКА АНТИСПИН - отговаряща на ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20.02.08

Съдържание на аптечката:

1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;

2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;- накъсан чаршав да си дереш парченца да почистваш щеката след проверка.

3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;-като горното

4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя; и пак

5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой; - неопределен брой тампони.

6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя; дамски превръзки малки.

7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой; - като горе ма големи.

8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки; - няколко дъвки.

9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой; резни крилцата на дам. превръзки.

10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя; - забрадката на баба.

11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта; 2бр. презервативи.

12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл; - течност за чистачки.

13. безопасни игли - 6 броя; - няколко шплента.

14. ножица с тъпи върхове - 1 брой; - двойка маслени пръта.

15. уред за обдишване - 1 брой. - весели устни от куку магазина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като не са актуални аптечките по бензиностанциите да ги забранят със закон !!!! ЗА какво тогава ги продават !!!!!!!!!!! Само подвеждат хората......... Реално всеки си купува аптечка, колкото да отбие номера пред кат, надали на някой му се случва често да я ползва по предназначение ! или всяка една аптечка която става пред контролните органи да се обозначава със някакъв специален стикер от самите КАТ !!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не забравяйте да си вземете най големия куфар, за да се събере всичко! :evil:
По-скоро всички да слагат по един теглич, ремаркето и всичките бумаги-вътре smile065
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да то като не могат друго да правят :!: Утре може да ви глобят и че имате черно под ноктите ,или защо нямате втори комплект инструменти в колата ама не такива от пазара а трябва да е " Gedore " . На майка им п***та :evil: Добре че не съм България да се дразня всеки ден с такива глупости smile151 Сори за тона ама се нервирах малко :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойто мнение по въпроса - просто тия гледат по какъвто и да е начин да се заяждат с хората, още повече ако усетят че си добър човек, не се разправяш и пък ако си готов и да дадеш някои лев.......е тогава ти съдраха кожата. Просто не трябва човек да им се връзва на номерата и да се държи малко задменно с тях, да не позволява да му се качват на главата, поне това е според мене!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има си закони - трябва да се спазват

не може колата да е като коледна елха с 1000 лепенки по нея

а за аптечката - от февруари има нови изисквания

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

а за аптечката - от февруари има нови изисквания

Дотук добре... само че аз съм шофьор от 1994г.Тогава правилника беше друг а сега има доста изменения. Как да се информирам за тези изменения в ЗДП???...или може би трябва по този повод да се абонирам за държавен вестник. :evil: Относно аптечките!!!

Не мисля че е животоспасяващо да набуташ два презерватива в автомобилната аптечка.Не че са излишни,но е глупаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

biser.or, незнанието не е оправдание!!!

За сведение на всички го казвам - за да няма после ама аз такова не знам.

В конкретния случай - караш кола - интересуваш се от ЗДП и ППЗДП, защото използвайки МПС ти трябва да спазваш именно тях.

Същото е със всеки един закон, като гражданин на Република България си длъжен да ги спазваш.

Тъпо не тъпо - това е положението.

Аз само не разбрах простотията с 2-рият триъгълник?

Някой ще разяснили откъде идва това или е сами мит?

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за 2-ри триъгълник трябва да е мит. За аптечките, февруари, пратих майка ми да провери аптеките, защото аз в две не намерих, за да си доокомпектовам аптечката,

еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;
и
разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;
и една аптекарка и казала, купете си нова аптечка, там ги има smile065

Когато си купих Шкодата си взех нова аптечка от Метро и о чудо, ножицата беше изцяло пластмасова. Да се чудиш. това детски комплект за игра ли е. Взех си старата аптечка, а новата я дадох със старата ми кола.

Р-ра няма как да го намеря, но за лентите за кръвоспиране си търся гумен шлаух (да се чудиш после куките що са решили, че съм наркоман :lol: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

biser.or, незнанието не е оправдание!!!

За сведение на всички го казвам - за да няма после ама аз такова не знам.

В конкретния случай - караш кола - интересуваш се от ЗДП и ППЗДП, защото използвайки МПС ти трябва да спазваш именно тях.

Поздрави

Хм, и как предлагаш това да стане??? Като гражданин на Република България ти живееш по конституцията която не се променя и която ти осигурява всичките права. Но не съм длъжен да си купувам държавен вестник, за да чета изменения и допълнения за например закона за земеделските гори. Както и да си купувам всяко ново издание на ЗДП, за да видя, че ми трябва друг тип аптечка. По-важните закони мисля че достътчно ясно се представят в медиите. Но както съм написал по-горе-това си е чисто ограбване. Ако държавата има дори и най-малкото желание да е от полза на хората най-лесното е да приеме елементарен закон ли е какво е, но на всички които искат да продават правилно окомплектовани аптечки за автомобили да се проверяват в кат и след одобрение да се слага един холограмен стикер намястото където се отваря и проблема е решен по елементарен начин!!!!!! това с аптечките е малко като с новите паспорти, новите номера и всички останали безумия. Почти никой ако не си купува аптечки и хората карат с тези от предишния автомобил откъде ще печелят производителите... а я сметнете в 5 милиона превозни средства да се появят нови комплекти всеки по 20 лв... сумата добре ще се раздели между няколко човека ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже се позоваваш на Конституцията:

Глава втора

ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ

.................

Чл. 58.

(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

.................

Не познавам толкова подробно, но аз поне не знам да пише, че не си длъжен да ги четеш или купуваш законите в писмена форма :)

По-твоята логика понеже някой не е запознат със закона, той (законът) не трябва да работи за него, а за запознатите трябва да е в пълната си сила?

То и кола никой не те кара на сила д акараш реално - ма караш.

Колкото до аптечката - тя само тя да беше да те ограбваха - бял кахър.

Както беше писал Велко - надали ще я и използва някой при сериозен инцидент ( дано не се и налага) - 100 пъти повече поразии могат да се направят- все пак не сме доктори.

Пък и в същата тая Конституция ти дава право да изразяваш несъгласие със закони и да вземаш участие в изработването им :)

Аз лично на всяка по-драстична промяна на ЗДП си го купувам - имам си едно екземплярче в колата винаги - и си го прехвърлям за новости извън тези споменати, като "популярни" в медийте.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с аптечките ми напомня за смяната на номерата (в по-лека форма, разбира се). Щом оня чанч мина без революция , за тоя няма да имат никакви проблеми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

Не познавам толкова подробно, но аз поне не знам да пише, че не си длъжен да ги четеш или купуваш законите в писмена форма :)

По-твоята логика понеже някой не е запознат със закона, той (законът) не трябва да работи за него, а за запознатите трябва да е в пълната си сила?

То и кола никой не те кара на сила д акараш реално - ма караш.

Колкото до аптечката - тя само тя да беше да те ограбваха - бял кахър.

Както беше писал Велко - надали ще я и използва някой при сериозен инцидент ( дано не се и налага) - 100 пъти повече поразии могат да се направят- все пак не сме доктори.

Пък и в същата тая Конституция ти дава право да изразяваш несъгласие със закони и да вземаш участие в изработването им :)

Аз лично на всяка по-драстична промяна на ЗДП си го купувам - имам си едно екземплярче в колата винаги - и си го прехвърлям за новости извън тези споменати, като "популярни" в медийте. Поздрави

Първият цитат е културния вариянт на мойто "прави каквото знаеш стига да не пречиш или вредиш на другите". Това го знят всички и всички по-нататък обяснения са излишни - че всеки е свободен във вярата си в не знам си кое си и т.н. Въпросът тук е в дребните детайли. Както виждаш въпросът е не дали да имаш аптечка, а защо примерно нямаш повече марля или повече спирт. Ти винаги защитаваш законите не знам защо, но сигурно си и единствения или поне от малкото хора които казват че си купуват ЗДП и четат редовно. но за конкретния случай си мисля че моето решение е по-удачно.

никой за нищо не ме кара разбира се, но за такива масови прояви знаеш че се използват средствата за масова информация, както са известни вестници, телевизии, интернет сайтове. те ти дават някаква обща информация, защото ако се придвижваме строго по законите трябва всички да са или в затвора или да се возим в градския транспорт. а мойта логика е обратната на тази която ти виждаш-запознатите винаги ще са подготвени, е тези които не са-си търпят последствията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, не ме рабирай погрешно - едва ли не аз съм най-доволния човек на света :)

Това с аптечките е тъпо, но както каза ако не искаш да си плащаш на ченгетата, прочиташ и си изпълняваш.

Не се опитвам никой да поучавам - да спазва или не - аз си имам собственно виждане по въпроса.

Но специално за ЗДП - тука вече съм по-на друго менение - защото тоя пред мен, зад мен и отсреща със незнанието си за каквото и да е и тълкуването както си иска заплашва моя живот и на тези с мене.

Опитвам се да съм изряден към Държавата , колкото и да е тъпо с единствената мисъл, че някой ден тая ситуация ще стане по нормална, по-културна - някак си найстина да се почувствам като във Европа, а не само на документ.

Но ние сме тъпата Държава, в която всеки закон има 6-8 милиона тълкувания - най-вече на ЗДП.

Днеска четох за някакъв дето обяснявал как пешеходците ако идват отдясно са с предимство, ако са отляво са без!!!

Или пък "Защо даваш мигач като си на път с предимство" и всякакви други такива тълкуваници мене лично ме засягат директно.

Аптечката е частен случай, казах онова за незнанието в смисъл, че това не може да те отърве.

И понеже каза за лесния начин, та се сетих:

Бяхме 3 коли и наближаваме от тези новите имитации на полицейски коли - пластмасовите.

И караме с 85 по ГПС - значи нормално с 90 - извънградско.

Появява се колата - онези двамата изостават рязко след мене!!!

Спираме като стигнахме - викам що намалята ве - 90 си карате и истински да са - нищо не нарушаваш

Ония виновно ме погледнаха и смотолевиха " Миии, ченгета все пакк знаиш ли за какво ще се заядат ...".

Паднах - за това с има приказка "Гузен негоне бяга".

Направих си труда да гледам като минавам от Русе до София - тази ситуаия се повтори масово на всяка имитация.

Е яавно доста хора са избрали "лесния начин" ;)

Аз лично не съм!

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hamsia По всички тези въпроси съм напълно съгласен... Но това са въпроси с изключителна важност и неспазването им води ежедневно до много рескови ситуации и жертви. Радвам се че схвана и моята идея. Тя беше че както е необходимо да знаеш конституционните си права е необходимо да знаеш и ЗДП. Но както ти съобщават, че ще те глобят ако например пушиш на забранено място, така е редно да съобщават и за такава глоба.

Не съм навътре в нещата но знам основните знаци, знам кога съм с предимство, спирам си винаги на червено, без да се бутам в кръстовище което е очевадно че не мога да мина, давам предимство на пешеходци дори и да не са на линия, давам си винаги мигач и винаги намалявам на кръстовище с едно на ум, че човека срещу мен може и да не е много сигурен какво прави - това са все дребни неща но ако човек ги прави освен че стига достатъчно бързо до мястото което иска е спокоен за това как ще стигне. и като цяло тези неща са много по-важни от какво точно са ти дали като окомплектовка в магазина.

а в примерите които даваш тълкуването не е тълкуване-това е мнението на един прост човек. който не знае че пешеходеца винаги е с предимство и винаги си длъжен да даваш мигач за маневра, дори да няма коли около теб и да минеш от лявото в дясното платно, ако изобщо има такива неща като ясно обособени платна по наш'те улици, камо ли да правиш маневра като завой.

А с полицейските коли ми е познато, и то с живи така да се каже полицаи ако карам с 90 не ми пука щото знам че няма да ме спрат и няма да се заядат, защото първо че знаят че спазвам правилника и само ще си загубят времето и второ че след малко ще мине някой с 120 е него няма да си го пропуснат.

Като заключение ще кажа, че малко или много това с холограмния стикер ми се иска да се случи, за да няма ама аз такова, аз онакова, дай да проверя какво имаш и ей такива "селски изпъления", вижда се-ей тоя комплект си е с холограм, не е късан, всичко ви е ок, приятен път. Нали точно за тези неща ни е еврокомисаря... Както сложиха на цигарите Пушенето убиватака да сложат Тази аптечка е одобрена от КАТ.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това съм съм писал в някой от форумите още преди година,но тук ще напиша това :

Много от нещата в правилника са взаимствани от железницата,която е с доста по голема история от автомобилостроенето и особено в правилниците.Аз съм работил 29 г локомотивен машинист и също съм се учудвал на някои нововъведения,но постепенно виждах как такива неща са потребни.Там е задължително да имаш три сигнални диска за край на влак,по еднопътните линии 6 бр.петарди-метални кутийки колкото кибрит с взривна смес и при спиране на влака се слагат пред и зад влак за сигнализиране,а при двойни линии са по 12 броя и при изпадане на локомотиви или вагони се слагат и на двете е линии,в зависимост от вида на локомотивите ,се оборудват с 3 или 4 пожарогасителя.

За втория триъгълник мисълта е ако стане катастрофа,пожар или др на пътя да оградите от две страни мястото на събитието,защото както някои пишат че обичат да карат по осовата линия ,може и да се качат върху авариралата кола/коли/ и отзад и отпред и да стане още по лошо.

Знам че аптечка се ползва редко ,но вчера смених всичко от старата за около 25 лв излиза,но никога не се знае какво те чака зад ъгъла или зад върха на пътя.

Колкото и банално да звучи ,заявявам че всяко произшествие се разглежда /в зависимост от степента му/ прави се статистика и се взимат мерки за намаляване на жертвите по пътя,както преди години се въведе 40 км/ч в жил.комплекси,както се намали макс.скорост от 60 на 50 км /ч в градовете ,ползване на колани,светоотразителни жилетки,каране на къси светлини и др.

Пазете се,не правете икономия,един път това може да е фатално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво ще помогне тази аптечка, като гледам описа какво има вътре с нищо неможе да ти помогне в по заплетен случаи. Лепенки мога да си нося отделно да пази господ от инциденти ама тези марли няма да помогнат кои знае колко всичко в тая държава се прави за пари. Аман

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това (новата наредба) ми напомня за истерията преди 10-на години с подобни новости - гумени ръкавици и уред за обдишване. Е, ръкавици си сложих тогава и те се стопиха и деформираха от жегите, а уреда не съм го използвал. В старите аптечки имаше и някакви ампули, и дъсчици за шиниране, и пр. Сега тея неща изброените могат и поотделно да се купят от аптеките, а мисля, че в германските аптечки, с които идват колите внос оттам ги има повечето от тия работи. А от практически опит мисля, че в аптечките трябва да има и активен въглен (противоотрова), аналгин - течен или обикновен, някакво противоалергично средство, мехлем против изгаряне и за рани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.