Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Браво на Кубица!!!!

pigoff

Recommended Posts

разбира се, че не го е ударил нарочно, просто още няма достатъчно опит и концентрация, затова и не е дорасъл за шампион. Навремето имаше подобен скандал между Шумахер и Хил, но ситуацията беше различна. Освен това цвета на кожата няма никакво значение - момчето дори не е негър, семейството му е от карибските острови, но са британски поданници. А тогава какво да кажем за френския национален отбор от миналото световно, който се състоеше от 99% чернокожи и 1% арабин с корава тиква? :mrgreen:

п.п. За жалост не успях да гледам самото състезание, а обявеното повторениео след полунощ кой знае защо го нямаше. От снимките ми се струва, че Луис в последния момент се опитва да заобиколи Кими отляво, където има свободно място защото отдясно на Кубица наистина трябва да се качи на тротоара, където има и хора. Това разбира се не оправдава разсейването му - този спорт изисква максимална концентрация поне за час и половина в състезанието, но тук и опитът си казва думата, въпреки че и най-опитните понякога грешат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Навремето имаше подобен скандал между Шумахер и Хил, но ситуацията беше различна....

Culthard, не Хил. От ситуацията се възползва Хакинен и стана световен шампион.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен виновни са само организаторите на трасето-при толкова сериозна надпревара вътре в бокса и невъзможност да се види цветът на светофара.Просто и Райконен и Кубица дадоха газ до последния сантиметър за да не загубят позиция,без да си дават сметка,че зад тях има още коли.Хамилтън и Розберг не виждат цвета на светофара,а гледат,че колите пред тях се набират-нямаха никакъв шанс да избегнат удара.За мен Алонсо и Хамилтън са най-добрите пилоти в момента,другите просто не са им на нивото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

werz, незнам колко е до организатори, но гледах кадри от кокпита на Хамстера - наистина не се вижда сфетофара.

НО .. прави сметка, че са му казали поне 1 път преди да влезе, че бокса е затворен за излизане, и още веднъж когато го обслужваха.

Просто видя че губи позиции и може би "влезе"в надпреварата още в бокса.

Колкото и бързо да са карали ония отпред - всички се движат с еднаква скорост - иначе трябваше да накажат някой.

А да не забравяме, че Малкарън са доста по назад от местата на Ферари примерно - просто явно е изклюил - мислел е зад кой да застане, да е преди Розберг - аве сложна история.

Факта е обаче, че се заблея и се тресна.

ammcfc - чак пък расизъм ...

Никъде не виждам някой да казва не6то да ги правим, сучем или варим или каквото и да е.

Аз какво да направя като е черен - те като викат бели на нас пак ли е расизъм :)

Това, че е черен си е факт и никой не го отрича - ма това, че бил талантлив ...

Мисля, че Ники Лауда каза, след като загуби титлата като се качи на каманяка преди бокса, че във Ф1 всички са талантливи, но някой имат и опит.

Може би трябваше още да покара, а не да го хвърлят на вълците.

А това за титлата - ако не беше чичо му Алонсо да прави колата надали щеше да се бори за титлата, а камо ли ако Алонсо беше номер 1 в тима пък още повече.

Така, че предполагам никой не влага расистки чувства спрямо него - просто доста глупави изцепки прави и доста хора са му натопорчени :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Навремето имаше подобен скандал между Шумахер и Хил, но ситуацията беше различна....

Culthard, не Хил. От ситуацията се възползва Хакинен и стана световен шампион.

1994 на Австралийската Гран При, Пепи ;) Когато Шумахер караше за Бенетон, блъсна се в стената и после се върна на трасето и удари Хил. Шумахер отпадна веднага след удара, а Хил се добра до бокса, но не можа да продължи заради огъната връзка по окачването. Така, Михаел стана шампион за първи път! Лично аз съм му голям фен, както и на Ферари, а като се събраха...ехееее...

А по темата - евалата на Кубица - кара момчето, а и колата им всяка година е по-добра и по-добра! Колкото до Хамилтън - спор няма, че има талант и е работил много усилено, за да се изкачи почти до върха на Ф1 през първата си година, но не това, че е черен му пречи! Аз смятам, че му е нужен повечко опит, но има време - ще гледаме и ще коментираме ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа, Велко, Не така ! Когато Хил (забелиж Хил!!!) удари Шумахер (гледай хиляда пъти повторенията и пак Шумахер ще е отпред!) ситуацията беше racing incident. Просто малоумника никога не се научи на търпение и само благодарение на много по-добрия си автомобил стана световен шампион.

Както и да е. Темата е дъвкана многократно. Тук става дума за един друг тип инцидент и най вече за тотална неопитност. Маса миналата година го отнесе на същия този светофар (дисквалификация за минаване на червено) а тази година новобранчето се издъни. Иначе кара (спор няма). То в момента има четирима които карат (Райконен, Алонсо, Кубица и негрото) а другите по-скоро попълват бройката. Като от тия бих сложил наравно Райконен и Алонсо. На последния му липсва добра кола (и добре, че е така, че страшно ми е противен) та той няма да влезне в битката за титлата...

Айде че пак се отнесох.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Ми аз! Че кара спор няма! Но ако разгледаш внимателно времената ще установиш, че Кими не само, че не беше далеч, но дори в определени моменти беше по-добър. Само да не беше кретенията при първия стоп в бокса и да си му бяха сменили гумите. Или Рос Браун все още да беше във Ферари. Докара един изпадащ отбор (Хонда) до подиума. Ако още беше във Ферари Кими щеше да е победител. Уви - F1. Не винаги побеждава най-добрия пилот. Понякога (дори все по-често) победата се определя от тия в бокса....

В заключение: в момента във F1 виждам трима пилоти - Алонсо, Кими и Хамилтън. При това в този ред! И просто си мисля какво ще стане когато Алосно отново има качествена кола.... А толкова да го мразя :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кара Хамилтън - спор няма изобщо :) Както и по-горе съм писал - положил е много усилия да се добере до тук - не е някой "парашутист". Искаше ми се Шумахер да беше с едната червена кола, настроена така, както само той може да я направи - щеше да ми е интересна развръзката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шуми вече е история... И мен ми се иска, но няма. Реалноста са тези на пистата. А Хамилтън кара, но просто си е новобранец. И днес го доказа! Изкара луд късмет на старта (при внимателно гледане се вижда ясно как Ковалайнен и Вебер затвориха Кими, който имаше не по-лош старт от Хамилтън!) и след това късмет че не изхвърли съотборника си от прекалена амбиция. Следва щастливата за Хамилтън развръзка с времето точно в най-подходящия момент! Ферари очакваха оправяне, McLaren разваляне. Е, късмета не беше с Кими...

Както и да е. От цялата работа печелим само ние, защото шампионата стана още по-интересен. В средата на сезона имаме трима на чело с еднакви точки + един с две по-малко. Какво по-добро?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шуми вече е история... И мен ми се иска, но няма. Реалноста са тези на пистата. А Хамилтън кара, но просто си е новобранец. И днес го доказа! Изкара луд късмет на старта (при внимателно гледане се вижда ясно как Ковалайнен и Вебер затвориха Кими, който имаше не по-лош старт от Хамилтън!) и след това късмет че не изхвърли съотборника си от прекалена амбиция. Следва щастливата за Хамилтън развръзка с времето точно в най-подходящия момент! Ферари очакваха оправяне, McLaren разваляне. Е, късмета не беше с Кими...

Както и да е. От цялата работа печелим само ние, защото шампионата стана още по-интересен. В средата на сезона имаме трима на чело с еднакви точки + един с две по-малко. Какво по-добро?

Така е - история е! Просто се замислих малко бре :mrgreen: Мнооо си строг начи...

Иначе - аз съм много доволен от днешното състезание, а и класирането си е ебаси завързаното... Както казваш, печелим ние от това - наистина е интересна надпреварата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.