Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Свястна фирма за монтаж на домашни климатици в София?

Recommended Posts

Предвид голямата аудитория на форума, понеже се видях в чудо вече, реших да пусна едно запитване тук. Търся фирма за монтаж на климатици, която освен да е технически грамотна, да работи чисто. След тях да не остава пепел, кратер в стената и бинтовани тръби. С други думи, на хубаво боядисаната ми стена без климатик, да поставят такъв без странични ефекти. Вече един месец търся без никакъв успех. Много реклама и гръмки слова, а монтажът е като микровзрив. Ако някой колега е попадал на свестни монтажници в София, моля да сподели (може и на лични, за да не се отчете като реклама).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клима Системс, тел 0888138859, търсиш Бисер, аз лично съм много доволен от него. Колегата от форума Skoda 105 RS също се занимава с този бизнес. И още нещо - бягай далече от фирми, в чийто гаранционни карти пише. че: ''гаранцията не покрива механична повреда на перката на външното тяло на климатика''

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Демпко" - бул. Христо Ботев 13Б, тел. 951 62 35 / 951 54 43

Свестни и точни момчета, впечатленията са ми от преди няколко месеца. Освен монтаж, предлагат и продажба на климатици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екоматик (М&К)

Много съм доволен от тях.

Правих голямо проучване (главно по форумите), което ме доведе до тях.

Препоръчвам ти инверторен от "Mitsubishi Heavy Industries".

Внимавай да не объркаш с "Mitsubishi Electric".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти инверторен от "Mitsubishi Heavy Industries".

Внимавай да не объркаш с "Mitsubishi Electric".

Аз пък му препоръчвам обратното :mrgreen: Тия хевита са големи пръчки !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете компании (те са напълно различни) не са лоши, но трябва да се прави разлика!

Mitsubishi Electric Corporation се водят среден-висок клас.

Mitsubishi Heavy Industries се водят висок клас.

Първите имат малко по-атрактивен дизайн, ако някой обръща повече внимание на това ;) .

Вторите имат по-високи COP и EER, и са по-безшумни (най-безшумните на пазара в момента).

В къщи имам два "Mitsubishi Heavy Industries":

Една 20-ца(около 7000 BTU), която се справя перфектно със стая 17 м2.

Една 35-ца(около 14000 BTU), която също се справя перфектно със две стаи 28+20 м2.

В крайна сметка, всичко опира до субективна преценка, както при покупката на автомобил :? .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа за Mitsubishita-та.

Фирмите наистина са различни, макар и с общ произход. Японските антимонополни закони са наложили преди време раздробяването на концерна. Electric се предлагат основно за домашна употреба, Heavy са за полу-промишлена и промишлена употреба. COP и EER на Heavy са по-високи, за което естествено се плаща повече. Последните модели на Electric не са много по-назад - и двата коефициента са над 5 (става дума за серията FD). По отношение на шума върховите модели и на двете фирми по каталожни данни имат 21 dB за вътрешното тяло. Това наистина на практика не се чува. Имам 2 бр. FD25 в къщи и съм се убедил в това.

По отношение надизайна - "на вкус и цвет товарища нет" :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Извинявам се, че вадя темата от архива, но не мога да се сдържа да не споделя. Ползвах услугите на фирмата, в която работи Skoda 105 RS. Е, не вярвах, че в България съществуват хора, които да работят по този начин. Като аптекари, една прашинка не остана след тях. А самият монтаж, точно по ръководството на климатика ( бях го изтеглил предварително от интернет :) ). Ако някои опре до климатик като мен, препоръчвам му да се довери на колегата Skoda 105 RS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за добрите думи.Все пак много се държи на качеството,защото ако няма доволни клиенти,няма и работа :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как не съм видял тази тема и съм изостанал!!! :mrgreen: Малиии!!!!

По повод фирма за монтаж не искам да коментирам , но искам да направя малко антиреклама на фирма производител на климатици и това е Mitsubishi. Да така е ! Вкъщи имам 4 бр. климатици. Два са Panasonic инвертори (малайзия)- никви дертове никога. Другите 2 бр. са Mitsubishi . Едното е хеви , другото е електрик. Всякви дертове - всякога. Като се почне с проблемите с размразяването през зимата ......и се свърши до шума от припукване на вътрешното тяло . За шума на агрегата във външното тяло и за вибрациите които се чуват от него през стената пък въобще не ми се коментира . То не бяха тампони ..., то не бе чудо !!!

Та , ако някога ще избирам климатик то категорично няма да е MITSUBISHI !

Един съвет от мен - като решите да си купувате климатик отидете у някой приятел , познат ..., клиент , който има такъв и постойте няколко часа за да добиете реална представа за работата на агрегата като цяло.

В другите СТРАНИ например можеш да върнеш продукт , който не те устройва в 30 дневен срок без много да се обясняваш.

В БГ купуваш и си остава вечно твой . Замяна НЯМААА...

Пък за колите дето ти дават да тестваш 20 мин по магистрала и не добиваш пък хептен никва престава е още по-друг въпрос. И да си недоволен - това е . ... :evil:

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,ти си 1-я човек,който се оплаква от тая марка,заклевам се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,ти си 1-я човек,който се оплаква от тая марка,заклевам се!

Не знам сега дали са по-добри , но моите са съответно 2000 и 2001 г . Дори имам познати , които имат от същите модели- все същата работа. За сегашните модели нямам коментар , дано да са по-добри , но нищо не може да ме накара да заобичам тази марка ! :)

Малко избягах настрани от темата - сори ! ;)

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен. Аз също се занимавам с монтаж и ремонт на климатична техника. По принцип монтирам OSAKA ( не прибързвайте с коментара ) и от опит знам че която и марка да си изберете е въпрос и на доза късмет. Замислете се не може при производство на хиляди климатици един да не даде някакъв фабричен дефект.

Колега ако не искаш да имаш яднове купи си DAIKIN - те са климатици от много висок клас (както ще ти подскаже и цената)

но според мен си заслужава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

Колега ако не искаш да имаш яднове купи си DAIKIN - те са климатици от много висок клас (както ще ти подскаже и цената)

но според мен си заслужава

пак малко настрани: И цената не е критерий в БГ. Например въпросните Mitsubishi-та в момента на покупката бяха най-скъпите на пазара в БГ съответно 1800 и 1900 лв. Daikin тогава беше 1700. Така , че най-добрите критерии са отзивите и КЪСМЕТА. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

Като цяло за наистина Японски климатик ще трябва да дадеш над 2000 лв !!! А за отопление се препоръчват инверторните климатици с малки изключения спрямо някои марки.Принципно тоя номер с пускането "за малко" може да го забравиш,понеже ако навън е -10,докато климатика влезе в нормален режим на работа ще мине около час,докато ако си го оставил да работи на 18 градуса да кажем,той много по-бързо ще вдигне 22 градуса примерно! За размразяването няма значение дали е инверторен или не,а как се управлява самия процес и как е предвидено отвеждането на водата от конденз.Ако се разровиш в интернет ще видиш,че инверторите се препоръчват за отопление,поради по-оборотния компресор и способноста му да се регулират,от където идва и по-ниския разход на енергия и по-голямото топлоотдаване.

Относно въпроса ти с продажбата - да продаваме климатици,ако те интересуват марки,може да пуснеш едно ЛС. Само тук ще кажа,че с Мидея,Осака,ЛГ и всякакви други Китайски пръчки не се занимаваме,за да си нямаме главоболия както ние,така и клиентите :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега няма свястна фирма за монтаж на климатици всичките идват не да ти сложат климатика а да ти вземат парите на мен ми го монтираха бултайм не мога да се оплача чисто бързо нямам оплаквания от монтажа но проблема е друг че ако климатика не е купен от тях когато дойде време за ремонт профилактика или нещо друго все едно не си им клиент

не ги интересува дали климатика работи както трябва интересувало ги само ако не работи и не желаели да ги занимават с глупости

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак има някои,които се опитват да го съчетаят! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега няма свястна фирма за монтаж на климатици всичките идват не да ти сложат климатика а да ти вземат парите

Не може така да се обобщава...

Колега, не знам с какво се занимаваш... но, дано за твоята работа не говорят по този начин ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като информация за моделите на пазара може да погледнеш тук:http://www.termo-klima.com/bul/index.php

Има и калкулатор за ориентация.

Като си харесаш нещо, можеш вече конкретно да потърсиш доставчик и монтажник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите

Не бях видял темата досега та се включвам малко късно.

За 1500 лева неможеш да вземеш японски климатик посмъртно. Освен ако не повярваш че Хитачито в Техномаркет е японско, ама е произведено в Китаи 100%.

Занимавам се с киматици почти 8 г.

А относно изказването че на повечето фирми не им се занимава с не закупени от тях климатици е така по няколко причини:

- клиент отива е Техномаркет за климатик и продавачите го убеждават колко е добър новия лъскав Самсунг, (до сега не е имало по голямо менте на пазара, даже Нео и Мидеа са с пъти по-малко дефектни) продавача пита нещо за помещението и предлага някаква мощност. Но за да работи оптимално един климатик има много условия които трябва да се вземат в предвид, затов повечето фирми които продават и монтират предпочитат да отиде техен човек намясто.

Няма качествен и евтин климатик особено инвертор, ако нямаш достатъчно пари по-добре си сложи по-скъп обикновен отколкото евти инвертор.

Също не бива да се забравя и отстъпката при продажбата.

Като марки мога да препоръчам

General, Fujitsu, Fuji - на практика един и същ климатик произведен от един завод, внесен от различни фирми. Китаиски. Някои търговци го продавт за Японски. За 7г. имам само един ремонтиран.

Mitsubishi слагал съм само от хевитвта до сега не съм имал проблеми.Не е Японско

Toshiba DAISEIKAI до сега не съм имал проблеми. Трябва да е Японско

Panasonic трябва да се внимава с избора, миналата година имаше дефектна серия компресори и 30% дадоха фира. Преди тази серия ако отнесеш изгорял компресор в К&К те гледат кат престъпник. Имат повече от 10 модела инвертори, със Слимовете не съм имал ядове досега. Произведени малаизия и Китаи

Даикин са доста добра марка друго не мога да кажа.

От евтините Осаки Мидеи и др. работят за парите си, колкото толкова, ако не си с много претенции стават. Ако имаш късмет работят безпроблемно доста зими.

Надявам се да съм помогнал поне малко на някого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност какво значение има дали е Японски или Китайски или Африкански?

Мене ме интересува дали работи добре в крайна сметка.

Даже и наше производство да е - ако си изпълнява дейността за която е казано и те удовлетворява - какъв е проблема.

Не може да търсиш качество от този за 500 лева дето сами си казват, че не става и отзивите са такива и да го сравняваш с тези които са друг клас - примерно над 2к лева!

Аз лично търсих да е безшумен ( вътрешно и външно тяло) да има някакви филтри, да е икономичен откъм консумация на енергия и да не ми спира при температура близка до 0 градуса по Целзий.

Поразпитах поразгледах и се спрях на Митсубиши.

Не казвам, че са най-добрите или най-идеалните или, че не дават дефекти.

Просто на мене ми върши работа и съм доволен от машината.

Естествено търсих и качество на монтажа и поставих моите условия ( като се има в предвид, че аз не разбирам от техниката - говоря за изпълнението - чистота, организация и т.н. ).

Гаранция няма за нищо естествено но това е машина и хора я монтират - досега не съм имал проблеми, но се надявам, че и да има, ще са коректни към мен както аз към тях.

Въпроса е в крайна сметка ти какво търсиш и за какво се бориш - има различни класове и различни цени - избора си е лично на потребителя относно качеството и цена.

Специфичните параметри си трябва по-специална консултация.

Аз лично не съжалявам за инвестицията, която направих - няма проблеми със съседите, нямам проблеми със шума на вътрешното тяло, машината работи добре и най-вече доволен съм от консумацията на ел. енергия.

Каквото съм търсил съм намерил - и съм доволен - според мене участието на фирмата е сведено до правилното инсталиране на машината.

Другото си е личен избор.

Поздрави

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е писал hamsia, това дали е произведен в Япония или около Япония, не е толкова важно. Много от сериозните фирми по света имат производства в други държави и ако държат на марката си, контролират производството както трябва.

Аз обичам да казвам, че има турсака и турска стока, както китайска и китайска. Могам да дам много примери, но не му е тук мястото. Иначе и Мерцедесите се чупят понякога :lol:

Конкретно за климатиците:

- добри думи съм чувал за Панасоник - Малайзия, както разбира се и за Дайкин

- аз лично съм с Мицубиши електрик - Тайланд

При избора се водих от критериите, които е споменал hamsia - нисък шум, повече възможности за управление на въздушния поток, високи COP и EER, добри монтажници. Доста пари ми струваше, но засега не съжалявам. Моделът е MSZ FD25.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моят е японско хитачи 10 за до65кв май ставаше много безшумен и добър препоръчвам ти хитачи моят го взех за 1000лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.