Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Зимни гуми със шипове

Recommended Posts

Попаднаха ми две зимни гуми с шипове подарък са ми и са с доста добър граифер, а са и с джанти, но някъде бях чувал, че били забранени наранявали асфалта.

Има ли нещо вярно в това, не че ще ги слагам утре, до зимата има много време но все пак да се усведомя.

Предварително благодаря за съдеиствието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗДП забранява употребата им по пътища "отворени за обществено ползване". Не знам дали идеята е да предпазят асфалта или, по-скоро пешеходците. Иначе може да си ги ползваш, като извадиш шиповете, стига да може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На такива гуми, които аз съм виждал, шиповете се вадят, т.е. може да се кара и без тях. Най-добре е да опиташ да ги извадиш. Ако става - ползвай ги. Има и друг момент. Като изключим ЗДП, помисли за друго - с поставени шипове на чист асфалт ще имаш по-лош спирачен път, а в завои - по-голяма вероятност да загубиш сцепление с настилката. Все фактори, които би следвало да те накарат да не шофираш с такива гуми, ако шиповете не се вадят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карал съм с гуми с шипове. По принцип подлежиш на глоба. Ако караш много бързо ще изпаднат шиповете постепенно. Мойто мнение е да ги сложиш тея гуми на джанти и да ги слагаш само като ти предстои пътуване по стръмни и планински пътища, в града може и с обикновени зимни гуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карал съм с такива гуми и според мен ако няма лед по пътя няма смисъл и от тях.На всичко отгоре са и шумни а при сухи участъци сцеплението с асфалта намалява .Общо взето където са разрешени ( Скандинавия ) си длъжен и четирите ти гуми да са със шипове. Абе-няма смисъл от тях :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.