Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

карай със съобразена с пътните условия скорост . представи си че имаше пресичащо дете ! дремалите полицаи се слагат се такива заплеси като теб , барем се сетят да намалят

Публикувано
Значи да 3ти път ония ден минавам през легнал полицай :evil: с над 50км
...

карай с такава скорост че да можеш да спреш навреме и да не си опасен за другите . вземи си очила . опитай някой път да намалиш преди гърбицата - помага

Публикувано

и аз съм го правил тоя номер, но изцяло аз съм си виновен, че зяпам настрани или не внимавам. Трябва по-добра концентрация при каране, че като утре изкочи някое хлапе, както казва Марто, ще си ударя главата в тавана докато го прегазвам, а после не ми се мисли.

Публикувано

Подкрепям колегата VooDoo - наистина на много места в тая държава няма знаци и си изпочупихме колите при какви ли не подобни ситуации. Тук не става дума за каране с нормална скорост или т.н. - просто си трябва качествено сигнализиране при подобни препядствия!

Поздрави!

Публикувано
Значи да 3ти път ония ден минавам през легнал полицай :evil: с над 50км и то понеже никъде няма елементарна маркировка и като пече слънце съвсем нищо несе вижда...!!! (Писна ми :evil: :evil: :evil:

Ванка, бързай бавно, за да стигнеш навреме. Легналите полицаи са поставени на такива места, където шофьорите не зачитат нито знак, нито пътна обстановка и перкат как дойде и с колкото могат, без да се замислят дали, както е писал колегата tyny по-горе, може да им изкочи дете на пътя и какво би станало в подобен случай при наличие на несъобразена скорост. Другия път карай бавно и внимателно в тесните квартални улички, и в близост до детски градини, паркове и училища, защото някак си не мога да повярвам, че си сгазил "починал" полицай насред Цариградско шосе. И наистина - инвестирай в едни слънцезащитни очила - не тъмни, а с оцветено стъкло - и ще ти се оправи погледа зад волана, за нрава ти и начина на каране - не знам, там очила не помагат - разум, трезва преценка, съобразителност и съвест трябват.

Поздрави.

Публикувано

И аз често не съм съгласен с VooDoo, ама вие го напрадате вече по навик. Какво значи да караш "съобразно пътната обстановка"??? Тия измислици ми ги ръси Ушев като си иска двайсетачка. С колко да краме? На полусединител и с 4км/ч. ли? Да карал така, че да може да спре... ами той ако е видал, че има гърбица сигурно няма да натисне газта. МАСОВО в БГ не са обозначени тези легнали полицаи (полицай - ед.ч.; полицаи - мн.ч.; мамка му и гадна правописна полиция). В моя квартал наскоро преасфалтираха улици (да не повярваш). Сега гърбиците са в катран чевен цвят на катран черен път. Аз очила си имам, но нека дойдат разбирачите с още по-голям диоптер и да ги пусна в 2 през нощта да видя дали ще я различат къде е. Няма знак, няма оцветяване, нищо няма. Как във всички нормални държави може да са обозначени тези неща, а тука трябва да караш като в минно поле. Караш си и разбираш, че има гърбица като излзашка. И какво правя ако не карам Шкода а някоя кола за 100-200хил. на 5см от земята?

Публикувано
Значи да 3ти път ония ден минавам през легнал полицай :evil: с над 50км и то понеже никъде няма елементарна маркировка и като пече слънце съвсем нищо несе вижда...!!! (Писна ми :evil: :evil: :evil:

VooDoo,

1) Карай със съобразена скорост. Легнали полицай ВСЕ ОЩЕ не се слагат без причина

2) Отиди на очен лекар да разбереш защо недовиждаш

За едно съм съгласен с теб - недопустимо е да няма маркировка. За съжаление това не те оправдава :(

Поздрави

Публикувано
И аз често не съм съгласен с VooDoo, ама вие го напрадате вече по навик.....

И да и не :)

Да, защото в 90% от случайте не е прав.

Не, защото и в този случай кара със скорост над допустимата (кажи къде градско разрешената скорост е над 50км/h и има легнали полицаи?)

И, както писах в предишния пост, в случая съм отчасти съгласен с него!

Поздрави

Публикувано

Аз също с две ръце подкрепям колегата VooDoo. мога да се подложа на тест с който и да е от тук и да докажа че нямам (да чукна на дърво) абсолютно никакъв проблем с очите, а очилата които ползвам са колкото една учителска заплата. И въпреки това в непознати райони със скорост не повече от 50 км/ч ми се е случвало да не видя легнал полицай и добре че октавията има яки спирачки та успявам да мина бавно, и че отзад няма някой който също като мен да не знае и да блее. Факт е че легналите полицаи са или прекалено големи (изобщо не знам тия с ниските коли как минават), или маркировката им е изблудняла от години. Много от вас са пътували в чужбина и знаят как изглеждат там легналите полицаи, така че е време и ние да получим такива като част от подобренията на пътна обстановка. замислете се и избройте на ум 10 места където маркировката е ярко жълта и още десет където е почти изтрита и не помните кога за последно сте я виждали да се боядисва.... май само в първия случай всички ще изпитат затруднения.

Публикувано

на легналия полицай ТРЯБВА да има маркировка!

Твърдо не съм съгласен с колегите, които казват че няма смисъл от това...

Публикувано

Отчасти съм съгласен с Вуду за маркировката. С 50 никога не ми се е случвало да минавам през легнал полицай(може би защото, се сещам за малката подробност защо аджеба около училища, детски градини и т.н. не е уместно да караш бързо), но както казва той и с 20 е достатъчно да ти изтръска камъните от бъбреците.

Офтопик - днес забелязах, че феномена, наречен "пешеходец-самоубиец" е достигнал невиждани мащаби. Може би от жегата но за разстоянието Орлов мост-Княжево-Орлов мост може би 5-6 човека пресякоха пред мен все на забранени места, дори на места, където дебнеха полицаи(естествено те нищо не им направиха), без да се усетят защо им свиря и ги псувам. :evil:

Публикувано

И аз съм съгласен, че на места има меко казано "странни" легнали полицаи - примерно - такива с остри ръбове - ефекта е все едно влизаш в дупка, но дупката е "нагоре". Аз такива "полицаи" ги преодолявам на полусъединител, но невинаги е възможно, защото понякога отзад има засилена маршрутка или друга "служебка".

Voodoo, истината е че не сме със "служебки" - това ни е проблема. Сори за измислената дума, но добре ми звучи . ;)

Най-вероятно има стандарт за тези съоръжения, нещо което не се спазва, както и всичко друго в цялата държава.

Публикувано

По принцип има знаци преди легналите полицаи (би трябвало).

Но, на много места си ги правят живущите незаконно - пред блокове, къщи, заведения. Само около мене в квартала знам 3-4 такива.

Публикувано

Значи с 10 поста стигнахме до заключението, че: 1. В огромна част от случаите въпросните съоръжения не са обозначени по никакъв начин (нито със знак, нито с маркировка) и 2. Много често са ръчна изработка на някой от квартала/село (понежи ний от сичко рабирами, та идин лиегнал полицай ли нема да забъркаме от бетон пред блока) и не отговарят на никакви изисквания за височина, наклон и т.н. Ама вие все пак си го навикахте Вуду ей така да си знае.

Има и такъв момент, че хората понякога ги правят собственоръчно защото няма кой да им обърне внимание и да регулира движението. Например много често минавайки по знайни и незнайни села и паланки съм се натрисал (пардон май френч) на необозначени гърбици поставени съвсем в началото на въпросното населено място, където няма нито училище нито нищо, но ги слагат за да намалят летящите холандци с ГоУфове. Аз си карам с 80-90 на междугрдаски път и влизайки започвам да намалявам, но примерно вече с 60 в последния момент виждам, че пред мен има абсолютно необозначен легнал полицай. Необозначен защото е ръчна изработка на някой от селото и КАТ не подозира за него или просто манго го е дал за вторични. И стигаме до момента в който виновни са държавата, че не може да озапти джигитите по улиците и самите джигити заради това, че са такива и се мислят за безсмъртни.

Публикувано

Че трябва да си отваряш очите на 4 - трябва. Особено в населени места. "Заспали" пешеходци и деца може да изникнат навсякъде. Може дори и "отгоре" - подполковник (май сега е някакъв комисар или инспектор?) Костов (тогава капитан) е разправял такава случка.

Недопустимо е обаче да съществуват "легнали полицаи" без обозначения и с произволни габарити. Срещал съм такива одрани по целия "гръб" - естествено от нашите коли. Такива трябва да ги минаваш диагонално, ако движението позволява.

Почти същата работа вършат и така наречените от мен "пъпки". Срещал съм ги в различни места из България. Достатъчни са да те подсетят да намалиш.

Публикувано

До "pow" -

слънцезащитни
Очилата слънцето ли защитават?
Публикувано

А знаете ли колко е гадно да минеш пък през конски фъшкий?? :evil:

Всичките гуми омазани в лайна!!!! :evil: Легналия полицай си е бял кахър в сравнение с това.;) Малко оффтопик , ама взе да ми се случва доста често :evil: (PRR: smile197)

PRR: smile197 НА КАРУЦАРИТЕ И "ПОЗДРАВИ" НА ВСИЧКО ДЕ Е В ЖЕНСКИ РОД СВЪРЗАНО С ТЯХ.

Оффф... Олекна ми...но е доста неприятно да не може да избегнеш конските лайна на пътя.

PRR: Следващото мнение съдържащо разделение на България на София и провинция се трие без предупреждение! Същото се отнася и за кълненето!

Публикувано

biser.or,

Принципно съм съгласен с теб. Наистина тия с каруците из градовете са, меко казано, незаконни. Но колко от нас звънят на полицията като видят каруца в центъра? Аз лично го правя всеки път. Но една птичка пролет не прави :(

Публикувано

Странно! Аз пък винаги ги виждам тея полицаи... Дори да не са маркирани в цвят или да липсва знак...

Публикувано

Тези дни пътувах през райони които не познавам и на няколко места се натъкнах на точно такива легнали полицаи.Без маркировка или по точно изтрита одавна,направени от бетон и несе забелязват.В повечето случай липсваха знаци,и се почваше едно псуване :evil:

Публикувано

Във връзка с полегналите полицайчета преди време в Пловдив на една от често ползващите се паважни улици (пред библиотека Ив.Вазов )направиха или по скоро изградиха такъв полицай (там има за какво)но го направиха доста висок сигурно са мислили, че с течение на времето ще слегне малко :-k и от павета което го направи добре прекрит от далеч !Аз лично съм нямал проблем там понеже карах кола с прекалено ниско спортно окачване и очите ми бяха винаги на 8 както и знаех всяко едно препятствие в града ! Веднъж обаче една жена на видима възрас около 45 с БМВ 5 серия докато се гледаше в огледалото такъв скок направи с тази кола ,че чак косата и се развя и като се "презими" беше леко стресната ама като блей така е ! Добре е наистена да има някаква по ярка маркировка да се забелязват от по далеч за такива шофьори !

Публикувано

Значи, кво излиза - не е виновен легналия полицай, че е полегнал, ние сме за бой, че хем перкаме яко, хем блеем и после - а, що литнах? :mrgreen:

Поздрави.

Публикувано

Пусни си фаровете и си сложи такива за мъгла, не се оправдавай, че не виждаш, докато си в колата на 5 или 10 метра пред тебе, по-добре не се качвай в колата, да не поръбиш некой, че си млад да ходиш на съд и да лежиш от недовиждане.

Поздрави.

Публикувано
Пусни си фаровете и си сложи такива за мъгла, не се оправдавай, че не виждаш, докато си в колата на 5 или 10 метра пред тебе, по-добре не се качвай в колата, да не поръбиш некой, че си млад да ходиш на съд и да лежиш от недовиждане.

Поздрави.

Еее стига.... тука само 3-4 човека са на твоето мнение, ако прочетеш всички мнения. Обзалагам се на колкото искаш че имам по-добро зрение и че ще заведа на такива места в софия където и с 30 да караш ще видиш легналите полицай едва на 5-10 метра пред теб които са крайно недостатъчни. А от такива съвети за фарове за мъгла сега имам да давам 50лв на КАТ !!!!

Публикувано

Колега adrian_m, никого не задължавам с моето мнение и не броя кой го споделя и кой е против него. Моето самосъзнание ми диктува да се "влача" с колата в квартални и тесни улички с паркирани от двете страни коли и лоша странична и обща видимост, а да мина оттам с 50+ км/ч. си е чисто безумие и няма как да се случи. Хората и колегите с противоположно мнение сами отговарят за себе си при евентуално нещастие на пътя или при незабелязване на препятствие на същия, било то легнал полицай или друго. Фаровете за мъгла не се включват при нормална видимост, за твоята глоба не мога да дам отношение, нека мен ме глобят, че на тесен път, при намалена видимост или през нощта съм пуснал тези си фарове, пък ще се оправям. И друго - колегата VooDoo знаеш ли кога ще разбере, че приближава препятствие на тясна улица при движение със скорост от над 50+ км/ч. - ако не знаеш, прочети му поста в началото на темата - едва тогава, когато го сгази. Ако не е легнал полицай, а паднал човек със сиво или черно облекло? Тогава.........ще четем твой пост три раздела след този и ще ни се изправят косите. Разберете едно - не оправдавам лошата маркировка на пътя, не защитавам хората, поставили легналите полицаи - опитвам се да ви накарам да се замислите как е най-добре да шофирате в улички, където няма видимост и където е много вероятно да изкочи дете, възрастен човек, някой в неадекватно състояние или животно и вие да не го видите навреме и да отреагирате адекватно, а удар с 50+ км/ч. на кола в друг, какъвто и да е обект, е страшен, а ако обекта е живо същество - с ужасни последици за последния. Затова не се сърдете на легналите полицаи, ами си ограничавайте тежестта на крака върху педала газта, когато сте на място, познато ви или не, с лоша видимост и опасност от изкачащи хора, коли и животни - това е само съвет, всеки отговаря за себе си. И отново искам да кажа - когато слънцето свети ярко и заслепява погледа са необходими очила със оцветено стъкло, намаляващи слънчевата светлина и повишено внимание, че ако от слънцето се заслепиш, не видиш, че имаш препятствие пред себе си и му налетиш, по добре слез от колата и бягай на очен лекар, преди да е станала белята.

Още малко и спирам. Ванка (VooDoo), кажи ми на кои улици сгази полицаите, полегнали на пътя, да ида и да видя каква е ситуацията по тях. След като смяташ, че не е правилно поставянето на такива препятствия точно там, където са издразнилите те такива, оплака ли се в КАТ, съответната община, в агенцията, занимаваща се с изграждането и маркировката на пътищата, както и там откъдето се взима решение къде какъв знак да се постави. Звънна ли в Господари на ефира, там веднага щяха да пратят Мавриков да разчепка случая. Не - профуча с 50+ км/ч, не видя препятствието на пътя, друсна си дъ-то и главата, оплака се тук и точка - друг е виновен, че не си взел под внимание, че се движиш по-бързо, отколкото можеш да виждаш пред себе си. Легналия полицай ти е напомнил три пъти да намалиш, ама не - ти не вдяваш, само се оплакваш. То и 120 км/ч е разрешена скорост от закона, що мина само с 50? Карай внимателно, пускай си фаровете и не бързай, няма да закъснееш, по-скоро може да не пристигнеш, ако ти се случи ситуация на пътя и не отреагираш адекватно, било от недовиждане, било от движение със скорост, по-висока от тази, подходяща в конкретния случай.

Колега adrian_m, когато не виждам, не карам. Когато карам, гледам къде карам, какво има пред мен и подържам разумна скорост, в зависимост от пътя, време от денонощието, обстановката около мен и още куп фактори. Не робувам на минимални скорости на движение, ако трябва, с 10км/ч ще се движа, търпението ми е голямо. Винаги виждам какво има пред мен - по време на движение колата ми е с постоянно включени фарове - и мога навреме да отреагирам, ако има препятствие на 5 или 10 метра пред мен, да не говорим, че ако е статично такова, ще го видя от много повече от 10 м. Излишно е да правим тестове, досега нито дупка, нито легнал полицай са ме изненадвали, виждам ги и денем и нощем, дупки са ми въртели номера само при дъжд, когато се пълнят с вода и съм на непознат за мене терен.

Моля да ме извините за дългия пост.

Поздрави.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.