Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги. Имам един въпрос свързан с пътуване до Румъния. Ако НЕпълнолетно дете на 16 години пътува с единия родител (в случая баща си) трябва ли да има някаква декларация от другия родител че той е съгласен с това. Говоря за съвсем нормално семейство без развод и такива работи. Престоя в Румъния ще е около 1-3 часа.

А някаква зелена карта за автомобила (товарен) трябва ли ?

Публикувано

Привет!

Ще се опитам да ти отговоря по най-краткият начин:

За детето ти ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разрешение и от другият родител.

За Зелена карта е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да имаш такава!

Успех....

Публикувано

Зелената карта е задължителна! :!: :arrow:

Публикувано

До "SaiLor" - За детето - мисля, че декларацията е задължителна. А за Зелената Карта - аз за разлика от колгата "_v_" мисля, че не е задължителна, но ако стане нещо, недай си Боже - ще ТЕ "скъсат" (извинявам се за израза). Така, че - цените са нормални - не се скръндзи.

Публикувано

При всичките ми пътувания са ми искали зелена карта. През Сърбия, през Турция, през Румъния и през Гърция. Силно се съмнявам, че ще те пуснат без.

Публикувано

Зелената карта си е задължителна. Наскоро отмениха задължителната проверка на границите, но това не значи, че може без нея.

Публикувано

Не си правете експерименти със зелената карта!!!

Публикувано

Зелената карта за държави от ЕС е безплатна при повечето компании, т.е. иска се само административна такса 1.80 за издаване на самата зелена карта. Иначе, които има дупе да рискува да минава границата без зелена карта - успех ;):lol:

Поздрави!

• 2 месеци по-късно...
Публикувано

Поразрових се малко и стигнах до тази тема,която дава някакъв отговор на питането ми,но всъщност май повече ме обърка. Планирам в края на седмицата едно ходене с Шкодата до Солун.В нета четох ( http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_bg.htm ) че зелената карта е препоръчителна(ако станело произшествие),но не пише че е задължителна докато тука виждам противоположни мнения на хора,които са излизали в чужбина :roll: Каква е истината всъщност ? И другото,което ме интересува и не намерих отговор е : Трябва ли ми пълномощно,защото колата не е на мое име ?

А и също: Това че застраховката е на разсрочено плащане проблем ли е ?

Мерси предварително

Реших да питам тук,защото доста от колегите имат опит с излизане в чужбина,а и нямам възможност да отида до застрахователя преди тръгването,а като знам по телефона колко са любезни ... :?

Публикувано

До "Alexandar" - Не знам как стоят нещата по Закон, но ще ТИ кажа моя опит :) Няколко пъти ходих с Приятели до Тесалоники, като: Колата не е на мое име и никой не ме е питал нищо за нея. Само веднъж показвах багажника :) Имам "Зелена Карта" но и нея никой не ми е искал. Препоръчвам ТИ да си направиш обаче, защото ако, да не дава Господ, стане нещо - тежко ТИ! За разсроченото плащане на коя и да е Застраховка нямаш проблем. Само имай предвид, че може да имаш претенции към Застрахователя след като си платиш всичко дължимо! И още нещо - колкото и да не ТИ се говори със Застрахователя ТИ - разбери със сигурност дали имаш покритие на "Каско"-то за чужбина!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.