Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Прекрасното южно черноморие (историята на една непочивка)

anarchymisc

Recommended Posts

Егати... Кофти работи по БГ курортите, ей! Аз бях преди 2 години в Турция - 750 лева на човек, самолетче и 5* хотел...и по цял ден мента за разхлаждане на чистия плаж с кристални води, в които си загубих картата за стаята, но при първото гмуркане да я търся я видях - много беше чисто, въпреки, че беше на около 5-6 метра дълбочина се виждаше без проблеми.

Иначе за в БГ - аз лично си летувам във Варна и си ми харесва! Само ме е яд, че последните няколко години пропускам...

@ nicolas - не си много прав... Литни до Карибско море и пак ще си говорим за красоти :) Лично на мен ми идваше да скоча още от самолета в тюркуазно-сините води... За рифовете, лагуните, маргаритите и Корона с лимонче - няма да споменавам! Нито за обслужването в Мексико и за това, че те карат да се чувстваш като у дома си!!!

@ biser.or - Адолф:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: т'ва хотелче зимата бачка ли бре? Не, че нямам къде да спя /Хърлец или Козлодуй/, но ми се ще да пробвам от твоята домашна ракийка и винце и няма да мога да карам :mrgreen:

@ Odin - Жоре, прав си - май така е най-добре ;)

@ bega4kata - ти къде се подвизаваш? Че аз като съм във Варна, ползвам на зетя къщата - точно на Траката на пътя е - на спирката на рейса към Варна, дето има магазинче в двора. Или съм в Аксаково - един от най-добрите ми приятели е от там, пък и съм му кум... Жалко, че това лято ще летувам далеч от Бг, но зимата ще намина за няколко вечеринки с Варненската дружина ако имате време :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ nicolas - не си много прав... Литни до Карибско море и пак ще си говорим за красоти :) Лично на мен ми идваше да скоча още от самолета в тюркуазно-сините води... За рифовете, лагуните, маргаритите и Корона с лимонче - няма да споменавам! Нито за обслужването в Мексико и за това, че те карат да се чувстваш като у дома си!!!

@ zloQQ - предполагах, че точно ти ще ме заядеш за Карибите, но все пак говорихме за нашия балкански регион :), защото всички колеги преди мен, бяха описали колко е гадно при нас, па у съседите к'во е хубаво.

И като казвате колко чисто било, и се виждало на 100m дълбочина, а колко е солено?? а как като излежеш от водата, бързаш да се измиеш, че ставаш като снежен човек насред лято, а колко градуса е водата?

а ако вземеш че си отвориш очите без очила под водата?

Пак да кажа, че говоря за Турция и Гърция :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати... Кофти работи по БГ курортите, ей! Аз бях преди 2 години в Турция - 750 лева на човек, самолетче и 5* хотел...и по цял ден мента за разхлаждане на чистия плаж с кристални води, в които си загубих картата за стаята, но при първото гмуркане да я търся я видях - много беше чисто, въпреки, че беше на около 5-6 метра дълбочина се виждаше без проблеми.

Иначе за в БГ - аз лично си летувам във Варна и си ми харесва! Само ме е яд, че последните няколко години пропускам...

@ biser.or - Адолф:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: т'ва хотелче зимата бачка ли бре? Не, че нямам къде да спя /Хърлец или Козлодуй/, но ми се ще да пробвам от твоята домашна ракийка и винце и няма да мога да карам :mrgreen:

@ Odin - Жоре, прав си - май така е най-добре ;)

@ bega4kata - ти къде се подвизаваш? Че аз като съм във Варна, ползвам на зетя къщата - точно на Траката на пътя е - на спирката на рейса към Варна, дето има магазинче в двора. Или съм в Аксаково - един от най-добрите ми приятели е от там, пък и съм му кум... Жалко, че това лято ще летувам далеч от Бг, но зимата ще намина за няколко вечеринки с Варненската дружина ако имате време :mrgreen:

супер,ще се радвам да се видим,аз съм до отбивката за свободния универс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, аз затова от години ходя в Гърция, северната част, на 300 -500 км е от София, цените са подобни на тези в България, но е много чисто, няма изнудвания по плажа, пълно е с прекрасни плажове, и въобще няма помен от нашенската простотия тук, ппросто не ходете на море тук, за да не пълнитегушите на разни некадърници. :mrgreen: :!:

В Гърция не можеш да видиш сграда над трие етажа край морето, няма никакви строежи по плажната улица и на самия плаж, застроено е от срещуположната страна на плажа и всичко е добре регулирано.Ако искаш чадър, най често това е към някое кафе, поръчваш каквото искаш, минималното и го ползваш цял ден, ако не искаш си забиваш твоя, където ти душа иска, да не говорим за огромни и празни или полупразни плажове, малки селца и прочее, а който иска има и големи курорти, но не от типа на нашите жилищни комплекси застроени по черноморието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скачам да се включа, защото и аз се върнах преди една седмица от Лозенец. Хич, ама хич не съм доволна от обслужване, храна, кръчми и самото село. За първи път ходим там, няма да повторим. Единствено хотела ми хареса, защото имаше два басейна и много много зелено пространство, баня, вода бяха ОК. За разлика от закуската, за която бяха подбрани такива продукти, дето никога не би си ги купил човек.

Относно Турция: бях на Мармарис преди 3 год. Ейй, културен шок получих.. Все едно бях на море в циганската махала.. Плажът е зле. Тези неща ми харесаха: разходките с корабчета до различни места, спирането в разни заливчета и призива: swimming break, водата в морето и bar street в Мармарис - бар до бара от най-различен вид, тип, музирална и сексуална ориентация. Много яко и свободно.

В Гърция не съм била. Още.

Моето предложение е: Барселона. Уникален град, в който се чустваш у дома си и има всичко: море, планина, забележителности, магазини. Каквото ти душа иска. Простата сметка при нас показа, че една седмица в Барселона ни излезе с минимална разлика по-скъпа от почивката в Лозенец. Е, при това положение има ли смисъл да ходим в Лозенец? Нееее. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойте премеждия. Ние сме в една кръчма в Несебър, компания от 15-тина души. Сметката ни беше над 400 лв. Всеки си е поръчвал доста, а за да привличем вниманито на келнерката, бяха едни ръкомахания и т.н. На съседната маса 10 немци и поръчката им беше 10 бира, безалкохолни и две салати с 10 вилици. Тях ги обслужваха 3-ма (трима) сервитьори. Е как очакват бакшиш после тези хора и въобще дали очакват да се върнем там. То вярно че ден година храни, ама чак пък такова късогледство. Общо взето мойто усещене, че нас българите ни третираха като втора ръка хора и то други българи.

Нямам такива забелжки за Гърция и Турция. Там за същите пари получавш много по-добро и качествено обслужване. В Атина ми се е случвало в хотела да си говоря на английски с барманката и чак на втория ден да се усетя че е българка. Нямаше намусени физиономии, просто на жената и беше приятно да си поговори на български за разнообразие. Това беше в края на 2006. В Турция на Мармарис в началото и края на сезона една почивка в хотел **** излиза малко над 600$ на човек с път и всичко включено.

За чужбина има хубави плажове и в Италия. Но в Рим в една пицария ми сервираха меню на италиански. И когато ми донесоха това на английски, еми цените бяха с около 30% по-високи. Но поне плащах по цени за италианци, за разлика от този който ми препоръча заведението и беше плащал по цени за чужденци. Добре, че минавахме за италянци :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в Бг няма култура и традиция в туризма. Бил съм в Гърция, Турция, Италия и Хърватска (говорим за морски страни) и смея да твърдя, че с малки изключения навсякъде обслужването е значително по-добро от това в Бг. Е, и те си имат проблемите (Гърците особено преди началото на сезона!), но никъде другаде освен в Бг не съм виждал толкова некадърни сервитьори! Това да ти отмъкнат бирата с част все още недопита е Copyright© Bg... И не само това. Но какво да се прави ... Бг реалност :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и от мен :D Току що се връщам отпочивка в "Св. св. Константин и Елена".Имаме там две ведомствени почивни станции като тази година бях в по-малката която се намира в Ботаническа градина.Голяма тишина и спокойсвие , и въобще истинска почивка.Обаче-плажа е под всякаква критика заведенията също.За цените не ми се говори и най-лошото:пълно с руски бабички с мали дечица които по цял ден крещяха и бабицките ги "възпитаваха" на висок тот сякаш се намираха в техните си колхози. Немски туристи почти няма , румънци-също.Пълна трагедия като цяло.Добре , че бяхме компания от три семейства та да си изкараме добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, там работих, дори два сезона поредни :)

Като цяло мястото е приятно и спокойно наистина

- има над 10 километра пясъчни дюни, които наистина не са пред хотела \има САМО ЕДИН хотел\, но така според мен е по-приятно - няма да ти шуми никой, само на 2 км на север са...

- хотелчето не е претенциозно, но пък и цените не бяха много високи, за кухнята миналата година гарантирах с главата си, за тази година - нищо не мога да кажа уви, защото не съм там и не знам. Доколкото имам инфо, главен готвач е един стар Албенски готвач, готвил е в едно от нашите посолства някъде, забравих къде. Би трябвало да работят добре. Но не гарантирам нищо. Има и 2-3 селски кръчмета, рибата е винаги прясна, защото селото е рибарско, и е известно и с това че всеки отглежда страхотен пипер - яж народе!

- НЕ СЕ СТРОИ :) което на мен най-много ми харесва...

- Мястото е за почивка, не за щумна бурна ваканция с тълпи дечурлига наоколо и пияни повръщащи второкласни немци и шведи...

- Освен хотела има и доста хазяи които дават квартири... Аз лично съм спал при ох как си казваше, в пресечката за известната Вила Артеа, но малко преди самата тази вила, от другата страна се пада последната къща отдясно... приятно, семпло, евтино, малко старомодно но чисто и собственика е пич.. май ДАнчо се казваше...

- Цените са бих казал народни. Шабла е на 10-12 км ако ви трябва по-така кръчма.. или ви залипсват многото хора и строежи :mrgreen:

Ако мога да помогна с някаква информация още - питайте, ще отговоря на всеки въпрос :)

ето сайта на хотела ако някой иска да погледне

http://www.krapets.com/bg/hotel_yanitza.html

Весела ваканция, където и да отидете!

пък аз ще завиждам благородно, защото никъде няма да ходя това лято....

Август ще ходим далеч на север - в Крапец.

Ако не се лъжа колегата Joeless работеше в раиона миналата година. Много приятно местенце за истинска почивка (не тинейджърски купон).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже се върнах преди няколко дни от Лозенец, и аз ще драсна няколко реда :D

Не мисля, че е толкова зле, особено на общия БГ фон.

Курорта е малък и относително по-спокоен. Няма чалга, няма сергии на всяка крачка, няма я типичната селяния от някои други южни курорти. Има доста кръчмета, част от които добри. Има готини барове с хубава музика. Цените на хотели и стаи ми се виждат малко по-високи отколкото трябва да бъдат в такъв курорт. Плажовете в района стават, особено за феновете на сърфове и кайтове. Отделно от това, с кола спокойно може да се отиде на всички плажове от Созопол до Резово, защото разстоянията не са големи.

За съжаление и там, както навсякъде се строи много. Всъщност, това безогледно презастрояване е големия проблем на цялото ни черноморие (и не само) и тепърва ще се виждат последствията.

Затова твърдя, че Лозенец съвсем не е лошо място за почивка на българското море. А съм бил на много места по черноморието, особено по южното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по горе писах, пък се върнах от Гърция, беше си спокойно и хубаво, само че имаше вече и много българи за пръв път се усеща, че са надушили нашето бившо Беломорие, на кръчма ходихме веднъж, по скъпо е, особено ако ядеш разни морски деликатеси, но пък във всяка квартира, да я наречем си има място за готвене, магазините си работят, цените нормални

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и от мен :D Току що се връщам отпочивка в "Св. св. Константин и Елена".Имаме там две ведомствени почивни станции като тази година бях в по-малката която се намира в Ботаническа градина.Голяма тишина и спокойсвие , и въобще истинска почивка.Обаче-плажа е под всякаква критика заведенията също.За цените не ми се говори и най-лошото:пълно с руски бабички с мали дечица които по цял ден крещяха и бабицките ги "възпитаваха" на висок тот сякаш се намираха в техните си колхози. Немски туристи почти няма , румънци-също.Пълна трагедия като цяло.Добре , че бяхме компания от три семейства та да си изкараме добре.

плажа до х-л Азалия на Св.Константин е 1 от най добрите.Ако искаш да си сам на плажа,тр.да отидеш на някой забутан извън града

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.