Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Искам да науча!

tonymont

Recommended Posts

Привет на всички във форума!!!

Аз все още не съм притежател на автомобил Шкода , но се надявам да стана скоро. Учтиво моля , да ми отговорите на няколко въпроса:

1. При закупуването на нов автомобил от ЕТ дават ли някакви бонуси ако заплатиш кеш?

2. При закупуването на нов автомобил на лизинг , в месечната вноска влиза ли и автокаското или трябва да се заплати отделно? (предполагам , че докато не се изплати лизинга, пълното автокаско е задължително) При закупуване на VW Polo всичко е калкулирано в месечната вноска което смятам е много удобно.

3. След изтичане срока на лизинговия договор, защо трябва да се заплати сума равна на 2,5% от стойността на нов автомобил за да си го закупиш? Та нали си си плащал честно и почтено в продължение на 60 месеца.(поне аз мисля така да направя). Каква е логиката?

4. Нивата на оборудване задължителни ли са т.е. плащам за посочените в списъка екстри и мога само да надграждам , или мога сам да определя какво да има и какво да няма в моя автомобил?

5. За да закупя нов автомобил нужно ли е да ходя няколко пъти до ЕТ, или има налични количеста и мога да си тръгна веднага с нов автомобил?

6. В офиса на ЕТ има ли банкови клонове или за да заплатя трябва да търся банка в града?

7. ЗА или ПРОТИВ сте по отношение на лизинговото заплащане?

Знам , че мнозина ще ме посъветват да отида до най-близкия клон на ЕТ. За съжаление двата най-близки са на около 250 км съответно София и Велико Търново. Затова най-учтиво моля тези от вас които са си закупували нови автомобили да ми отговорят.

Благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл. Мога да отговоря само на някои от въпросите ти.

1 - Отстъпките при кешово плащане са въпрос на "пазарлък" с дилъра. Не очаквай чудеса обаче :) .

4 - Нивата на оборудване са стандарта, към който ти евентуално надграждаш с неща от листата с допълнителни екстри. В случай, че искаш допълнителни екстри чакаш 90 дни за производството и доставката на автомобила, който си поръчал. Част от екстрите(например темпомат) може да се монтират и в ЕТ на наличен на склад автомобил.

5 - Не е задължително да ходиш до ЕТ няколко пъти. Ако си направил избора си и един път е достатъчен - за да подпишеш договора Моя съвет е, независимо дали ще избереш да вземеш складов автомобил или избора ти е да чакаш точно автомобила, който искаш, е да оставиш ЕТ да го регистрира вместо теб - спестяваш си доста нерви и висене в КАТ. За целта е необходимо пълномощно, чиито образец ще ти дадат в ЕТ, което трябва да завериш нотариално, както и сключена полица за ГО. Чакането е в рамките на 2 седмици, но поне в София ти се обаждат към десетия ден, след като си оставил пълномощното и застраховката.

6 - в ЕТ няма гише на банка.

Надявам се поне малко да съм ти бил полезен. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3- Не е задължително 2,5% да се плащат върху стойността на новия автомобил. Колеги са плащали на основа застрахователна оценка към момента на прехвърлянето , което според мен е и по-правилното .

При покупката примерно колицата ако е струвала 35 бона , след 60-я месец би струвала да речем 15 . Не виждам точно по каква логика трябва да се плаща по голямата цена ...И без това процентите отиват при Бойко , а не в ЕТ !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. каското не е включено към месечната вноска, докато е лизингов автомобила го плащаш наведнъж за цялата година.

3. след като се изплати автомобила, се плаща тази т.нар. такса лизинг, въз основа на която ти прехвърлят колата на твое име, поне на мен така ми обясниха в ЕТ, не че има много логика.

7. относно лизинговото плащане, според мен най добре е, ако имаш възможност разбира се, безлихвен лизинг, т.е. плащаш първа вноска 50% от стойността на колата и до 2 години (за Октавия) я изплащаш цялата. Иначе оскъпяването е огромно, ако е за повече от 2год.

Съвет от моя опит, избери си внимателно и спокойно автомобила с екстрите, които искаш, и дори да изчакаш 2-3 месеца си струва.

Аз нямах търпение и взех на склад, и още ме е яд, че можеше да си поръчам това онова, но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са изчерпателни-аз да допълня:ПОРЪЧАЙ СИ Я с кавито екстри искаш,джанти,цвят и т.н.щото после ще съжеляваш за нещата които си искал а пореди някаква или др.причина новата ти кола не притежава.За важните неща за теб говоря.

успех и ако станеш от наще да пишеш пак ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По точка 2 - внасяш накуп с първоначалната вноска сумата за каското и ГО за първата година, ако колата ти е на лизинг към ЕТ и отново внасяш сумата накуп за каско, ГО и една месечна лизингова вноска един месец преди нввършване на една година от лизинговия период, който си избрал - на 11-тия, 23-тия. 35-тия, 47-мия месец.

И да уточня по отношение на точка 6 - ЕТ приемат плащане на каса в офисите си, като има такса за обслужване когато си внасяш месечната вноска, не помня в каквъв размер точно, но винаги можеш да платиш в ЕТ, няма да те върнат, ако идеш с пари в брой при тях.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още един съвет: ако ще взимаш автомобил на изплащане, лизингът на официалните дилъри далеч не е най-изгодния (изключвам варианта на ЕТ за 50% аванс и безлихвен лизинг за 2 години). не забравяй също така, че ЕТ работи САМО с алианц (по спомен), а всяка една независима лизингова компания работи с различни застрхователи, където също има разлики в цените на каското.

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до отстъпките за кешово плащане- на мен ми направиха 2 000 лв. + 800 от върнат автомобил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да допълня/поправя - срока на доставка на неналичен автомобил не е 90 дни, а до 90 дни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 2,5 % - това е остатъчна стойност, т.е. ако колата е струвала напр. 20000 лв. остатъчната стойност е 500 лв. - това е стойността на която ще стане продажбата от ЕТ към теб след като ти изтече лизинга и върху тази стойност ще платиш местен данък (не знам колко е в София, в Пловдив е 2%) и нотариалната такса за заверка на подписите на договора за покупко - продажба.

По другите въпроси колегите са били изчерпателни, можеш да си помислиш и за кредит от някоя банка ако имаш хубави доходи иначе ЕТ не питат откъде ти идват парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По точка 2 - внасяш накуп с първоначалната вноска сумата за каското и ГО за първата година, ако колата ти е на лизинг към ЕТ и отново внасяш сумата накуп за каско, ГО и една месечна лизингова вноска един месец преди нввършване на една година от лизинговия период, който си избрал - на 11-тия, 23-тия. 35-тия, 47-мия месец.

И да уточня по отношение на точка 6 - ЕТ приемат плащане на каса в офисите си, като има такса за обслужване когато си внасяш месечната вноска, не помня в каквъв размер точно, но винаги можеш да платиш в ЕТ, няма да те върнат, ако идеш с пари в брой при тях.

Поздрави.

И аз да допълня, че към първоначалната вноска се плаща и данък МПС. Този данък се плаща после всяка година с някоя от месечните вноски, но не в месеца в който се плаща каското и ГО.

Таксата при плащане в брой на касата е 3 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички във форума!

Благодаря на тези , които ми отговориха , сега наистина съм по-осведомен! Забелязвам , обаче разлики в това , което ми разказвате и това което пише на официалната страница на Шкода , а именно:

1. 2,5% от стойността на нов автомобил а не от остатъчната стойност на автомобила след изтичане срока на лизинговия договор!

2. При закупуване на нов автомобил на лизинг и заплащане на 50% първоначална вноска , според таблицата публикувана на страницата на Шкода , безлихвеният лизинг е 17 месеца , а не 24 , както ми споделяте.

Бих искал да помоля lubomirow1985 да ми каже как става връщането на стар автомобил т.е. предварително ли трябва да е спрян от движение и снет от регистрация в КАТ? Трябва ли да се демонтира газова уредба ако има монтирана такава(защото аз имам и е опасно ако ги мачкат с преса)? И накрая да ви попитам какъв е номера на тази телефонна централа в ЕТ на който можеш да се свържеш с дилърите и надълго да ги разпитваш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колата, която ще връщаш се изисква само да им я закараш и да и носиш документите - нищо друго. Подписваш протокол, че им я предаваш, метат си я те на Паяка, пускаш една сълза от мъка, като гледаш как ти заминава вярното старо возило и влизаш в автосалона да си избираш нова Шкода. Май после само трябва да идеш в общината да я отпишеш, за да не и плащаш данъците. ЕураТек, вече като собственик на старата ти кола, има грижата да я бракува и да завърши всички формалности, произтичащи от това. Ти имаш само кредит от 800 лева при тях и тежката задача да решиш какво да си избереш от новите и лъскави модели. Телефона на централата на ЕТ в София е 02 813 700.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. 2,5% от стойността на нов автомобил а не от остатъчната стойност на автомобила след изтичане срока на лизинговия договор!

Точно така е официалното положение, малцина са тези, които са се преборили (ползвай търсачката за подробности) ;) .

2. При закупуване на нов автомобил на лизинг и заплащане на 50% първоначална вноска , според таблицата публикувана на страницата на Шкода , безлихвеният лизинг е 17 месеца , а не 24 , както ми споделяте.

Така си е в момента положението, имало е и моменти, когато е имало 23 месеца безлихвен лизинг.

Бих искал да помоля lubomirow1985 да ми каже как става връщането на стар автомобил т.е. предварително ли трябва да е спрян от движение и снет от регистрация в КАТ? Трябва ли да се демонтира газова уредба ако има монтирана такава(защото аз имам и е опасно ако ги мачкат с преса)?

Виж тази тема.

За газовата уредба - аз бих я свалил, както и всички други ценности (аудио, и др.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези 2,5% наистина не знам защо пише,че са от цената на колата като нова.Аз мойта като я "купувах" от ЕТ след лизинга си я взех по оценка на застрахователна компания!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По отношение на старата кола:

1.Закарах я до ЕТ, приеха я и :!: ми дадоха номерата и :!: Получих протокол за разкомплектоване. Не съм много сигурен дали предаването на автомобила и протокола за разкомплектоване стана в 1 ден.

2.С номерата и протокола за разкомплектоване - в КАТ - снемане от регистрация.

3.С документите от КАТ - в данъчното по местоживеене - снемане от данъчна регистрация.

Май това беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези 2,5% наистина не знам защо пише,че са от цената на колата като нова.Аз мойта като я "купувах" от ЕТ след лизинга си я взех по оценка на застрахователна компания!

Ако мине - мине . По принцип си е РЕКЕТ в полза на софийска община!!!

99% от клиентите плащат 2,5% върху стойността на новия автомобил щото "имат" много пари и не си знаят правата !

А на ЕТ им е все тая , щото парите не остават при тях. Нотариусите дето бачкат при тях си имат такса и така или иначе си я взимат...

частни случаи има в търсачката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз няма какво да добавя,колегите са ме изпреварили :) а колкото до кредит от банка,определено е по-добре отколкото лизинг . Съвет от мен. А също можеш да се поинтересуваш за "Кредит автомобил" от "Алианц Банк България",доколкото съм запознат е добър продукт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички във форума!

Благодаря на тези , които ми отговориха , сега наистина съм по-осведомен! Забелязвам , обаче разлики в това , което ми разказвате и това което пише на официалната страница на Шкода , а именно:

Бих искал да помоля lubomirow1985 да ми каже как става връщането на стар автомобил т.е. предварително ли трябва да е спрян от движение и снет от регистрация в КАТ? Трябва ли да се демонтира газова уредба ако има монтирана такава(защото аз имам и е опасно ако ги мачкат с преса)? И накрая да ви попитам какъв е номера на тази телефонна централа в ЕТ на който можеш да се свържеш с дилърите и надълго да ги разпитваш?

Пич, работя там и мога да ти дам достоверна информация.

1. 2,5 % ги плащаш на лизинговата фирма ако решиш да прехвърлиш колата. Прави се заради ДДС - то - в противен случай ще трябва да то платиш накуп в началната вноска.

2.Безлихвения лизинг наистина е 24 м при 50 % но ако няма други промоции - както в момента.

3.Стария автомобил се сваля от отчет в КАТ след като го върнеш в ЕТ и си вземеш удостоверение за ИУМПС / излязло от употреба МПС/ задължението си е твое респ. на собственика. Газовото си е твои проблем - ако искаш го сваляй ако искаш не.

Телефона е 813 700, не чакаш ония *** да ти говори а въртиш 109 или 201 или 122 или 123 - т`ва са дилърите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички във форума!!!

Благодаря на всички които ми отговориха на въпросите , сега вече наистина смятам , че съм добре осведомен! Остава най-трудното , да взема окончателно решение в полза на коя автомобилна марка да се разделя със 30-35 хил лв. Имах възможността да покарам Шкода с двигател 2000куб.см/140к.с. и автоматична скоростна кутия , куп екстри и вече мразя старата си Вектра. За съжаление не мога да си позволя такава , а и с ужас установих , че Шкодите поскъпнаха с 2000лв. Пожелавам на всички във форума много и безаварийни километри , а на тези от вас , които са си купили нови автомобили - завиждам ви!

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2.5 % ги плащаш на края на лизинга, за да се избегне плащането на цялото ДДС в началната вноска. Ако върнеш колата и вземеш друга, тия 2,5 % няма да ги плащаш.

Цените на Октавия не се мърдали от 2 години. Просто я няма отстъпката от 2000 лева, но сега има безплатно каско, радио CD MP3 и металик които за модел около 30-35 хил. са 2800 -3000 ЛЕВА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.