Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Това става ли за 2,5 TDI? От къде мога да намеря за моя двигател?

Публикувано

Това да не е като чип тунинга на голфа ;) някой беше пуснал линк с това разчастено и вътре се оказа че са шунтирали датчика :D

Публикувано

Същото ми се вижда ;) .

Вчера се опитах да открия темата с линка, но не успях.

Там се виждаше, че кутийката е пълна с полиуретанова пяна и има само един резистор smile037 .

Извода е, че дори да върши някаква слаба работа, цената би трябвало да не е повече от 20-30 лв (заради ноу-хау-то).

Ако намерите линка, ще ви кажа стойността на резистора, и тогава цената на този тунинг ще излезе около 1 стотинка :lol: .

Публикувано

Гледам,гледам тази темата-че и аз да драсна нещо.

Този тунинг бокс като го гледам,въобще не ми вдъхва доверие-не заради друго,а защото е даден,че може да се сложи на група от двигатели с различни коне и показатели-несериозно е!(или аз не съм разбрал правилно)

Друго си е тунинг бокса-такъв има колегата Ники Д-Пауър който си е точно за БЛТ двигателя му и смея да кажа,че е уникален-понеже колата опъва мн яко-даже 3тата му е може би малко-бърза от моята...........

Тунинг бокса се слага посредством 2 кабела-единия от ДВГто,а другия от акумулатора и пей сърце-като ходиш в сервиза-махаш го и си свиркаш! :mrgreen:

Публикувано

Ако може малко повече подробности за този тунинг бокс

Публикувано

Колегата Марту е дал подканящо заглавие и само линк и никакви обяснения или впечатления - един вид: набутайте се, пък аз ще гледам отстрани. Несериозно и неколегиално !!! Има раздели Реклама и Интересни връзки за подобни линкове. Ще оставя темата отключена засега, но се надявам никой колега да не тръгне да го плаща или монтира на колата си туй чудо, без да има допълнителна информация от разбиращи от интервенции по двигателите или вече изпробвали го собственици на Шкода или друг марка от ВАГ групата.

Поздрави.

Публикувано

Точно за това ставаше дума :D до колкото аз го разбирам - шунтират някой датчик с резисторче да се отчита якаква константна стойност.

Тарикати всякакви :)

Публикувано

Там в немския текст си е написано, че резистора е 180 ома.

Не се виждат добре пръстените на снимката, но 180 ома би трябвало да са следните цветове:

Пръстен Цвят    Значение
  1    кафяво  1
  2    сиво    8
  3    черно   0
  4    черно   x1
  5    кафяво  1% толеранс

Аз виждам един зелен пръстен, който е или втори, или четвърти...

Ако е четвърти, значи резистора е над 10 мегаома :roll: , което значи, че е излишен :mrgreen: , което още значи просто да се разкачи връзката :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Публикувано
Там в немския текст си е написано, че резистора е 180 ома.

Не се виждат добре пръстените на снимката, но 180 ома би трябвало да са следните цветове:

Пръстен Цвят    Значение
  1    кафяво  1
  2    сиво    8
  3    черно   0
  4    черно   x1
  5    кафяво  1% толеранс

Аз виждам един зелен пръстен, който е или втори, или четвърти...

Ако е четвърти, значи резистора е над 10 мегаома :roll: , което значи, че е излишен :mrgreen: , което още значи просто да се разкачи връзката :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Зависи от гледната точка :

Ако резистора е 10 Мом и е включен успоредно - наистина е излишен :) ,

ако обаче е от порядъка на 100-200 Ом и е включен последователно на оригиналния датчик - ще "казва" на компа , че винаги му е студено , а той от своя страна ще помпа нафта :)

По принцип температурните датчици на VAG имат стойност около 300 Ом при 90 градуса и 3,5 КОм при 20 градуса.

...Псевдотунинг ;) ...

Публикувано
Ако може малко повече подробности за този тунинг бокс
Публикувано

Зависи от гледната точка :

Ако резистора е 10 Мом и е включен успоредно - наистина е излишен :) ,

ако обаче е от порядъка на 100-200 Ом и е включен последователно на оригиналния датчик - ще "казва" на компа , че винаги му е студено , а той от своя страна ще помпа нафта :)

По принцип температурните датчици на VAG имат стойност около 300 Ом при 90 градуса и 3,5 КОм при 20 градуса.

...Псевдотунинг ;) ...

Нито е включен успоредно, нито паралелно ;) .

Свързан е директно към входа на ECU-то, а датчика е изолиран.

Публикувано

Щом е така - работата е ясна . Съпротивлението е огромно , което значи супер студен мотор. ECU-то ще мисли , че е студено и ще дава повече гориво. Ще се симулира някакъв ефект ... :mrgreen:

А дали горещ мотор ще може да пали лесно и дали няма да дава грешки за датчик...??? !!! ;)

Публикувано

A сигурно и разхода ще се увеличи . И няма ли да се получи ефект все едно , че караш на смукач или компютъра го неутрализира?

Публикувано

Точно заради евентуално натрупване на грешки мисля, че слагат резистор със допустима стойност - значи зеления пръстен е втори.

Ако има някой с по "цветно" зрение да подскаже цветовете...

007186280-big.jpg

Първия май е лилав, втория зелен, третия черен, четвъртия черен, петия не е важен - 750 ома :roll: .

Ето линк към кодовата таблица - http://www.capgo.com/Resources/Measurement/MeasHome/Resistors/Resistors.html

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.