Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
И да ви допълня.Аз исках новата октавиа с новия комън рейл двигател.Да ама не може.Бях разочарован и ми отговориха че не се предвижда за БГ да се монтира този мотор.Само помпа дюза ако искащ.Единствено може RS с такъв мотор и купето на окт2 май със новия стоп и волан.Така че навсякъде пище че се монтира ама не е вярно и къде е България в тая работа никой не можа да ми обясни.

След като за БГ не се предлага, къде е проблема да се купи колата от друга държава ????? Стига да не е на лизинг - мисля че няма проблем.

• Отговори 149
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• VALDO

24

• bega4kata

19

• Ради

11

• Wolf

9

Най-много писали в темата

Публикувано

Идва малко по скъпа защото е акцизна.Не знам само дали ще и важи гаранцията тука в БГ.Иначе го мислих много.

Публикувано
Идва малко по скъпа защото е акцизна.Не знам само дали ще и важи гаранцията тука в БГ.Иначе го мислих много.

Изобщо не идва по-скъпа, на кантар са цените - просто в другите държави ЕЛЕГАНС например има много повече екстри от ЕЛЕГАНСа който се предлага в България и затова цената е по-висока. А и имаше една тема преди няколко месеца относно гаранцията - тогава колеги споменаха че била международна и важала и в БГ.

Публикувано

Е това не го знаех за гаранцията и за екстрите ама не знам как става регистрацията.Смисъл такъв еко такса,данък сделка в общината,транспорт,разни други такси за преводи и още не знам какво в служба КАТ.Така че като ги навържещ нещата може би малко по скъпа ще дойде.Поне така аз си мисля,но пък може би си заслужава.

Публикувано

ами може даже по-евтино да излезе но мисял че трябва кеш,или да се изтегли кредит от тука,колегата преди няколко месеца си купи ауди Q7 от Германия и му излезе по евтино и без чакане от колкото му го предлагаха порше.бг единствено каза,че неможе колата да е "нова" явно за да защитят представителите тук и затова изискването е да поне 1 месец и 1000 км като повечето ги въртяли там на стенд докато фи направят ,но понеже той се прибра с колата до тук и го оставли така

Публикувано

Малко риъл пикчърс :mrgreen:

f2c4_27.JPG

f38d_27.JPG

f556_27.JPG

Публикувано

Тук изглежда доста добре.

Публикувано

f2c4_27.JPG

Да де. ТОЧНО ЗА ТОВА СИВО (по таблото) ГОВОРЕХ!!! Само отидете до ЕТ да го видите. УЖАС! Явно е и при по-високите нива на оборудване... Рециклирани шишета от веро :cry:

Ааааааа-а-а-а-а - и сега като се замисля - тая идея със стоповете е добре замислена, ама нещо е недоклатено изпълнена (като "тунинг" тайванските стопове за GOLF III).

Публикувано

еми,чудили се как да изглежда по-фейслифтова,а волана просто е ужасен/НАЙ ДОЛНАТА СПИЦА ВИЗИРАМ/

(като "тунинг" тайванските стопове за GOLF III).-точно.Да не променят платката отзад-само махнали светлоотразителя

и отпред за да не променят инсталацията много много -цопнали 21 вата крушка да следи завоя

ok3-чак пък на стенд :roll: малко и поокрасявал май ;) :mrgreen:

Публикувано

И мен не ме радва, очаквах на жово да изглежда по-добре, ама не се получи.

Публикувано

f2c4_27.JPG

Да де. ТОЧНО ЗА ТОВА СИВО (по таблото) ГОВОРЕХ!!! Само отидете до ЕТ да го видите. УЖАС! Явно е и при по-високите нива на оборудване... Рециклирани шишета от веро :cry:

Ааааааа-а-а-а-а - и сега като се замисля - тая идея със стоповете е добре замислена, ама нещо е недоклатено изпълнена (като "тунинг" тайванските стопове за GOLF III).

... фейслифта по правило си е нескопосана работа... за да се получи нещо трябва да се направи като при VW GOLF 6, който си е един много засилен фейслифт на GOLF 5. ..... При Skoda Octavia са се опитали с "пръдня боя да направят".... ама не ставааааа.... Не може в момент, в който всичко поскъпва, да се твърди, че се слагат по-качествени материали (които по правило са доста по-скъпи), а цената на крайния продукт да се запазва същата... значи има някъде измама....и тя се казва търговски трик... И цялата тази тенденция със загрозяването на SKODA направо ме ужасява...Като се почне от новата Фабия, мине се през Румстер и се стигне до Суперб, който просто е връх в гаврата с автомобилния дизайн...а сега явно е дошъл ред и на Октавия да заприлича на корейско изчадие.... :cry: ... ако се продължава така, следващата ми кола май ще е с емблемата на VW иле AUDI..... :mrgreen:

Публикувано

Сивото от таблото и светлоотразителите на задната броня е взе взето от RS, която на мен лично хич не ми допада....

Тъй че има успокоение поне за волана има с четри спици, който по пасва поне според мен, а в елеганса сивото е заменено с имитация на дърво, поне според чешкият сайт..... и като гледам снимките определено стой по добре.

Публикувано
Сивото от таблото и светлоотразителите на задната броня е взе взето от RS, която на мен лично хич не ми допада....

Тъй че има успокоение поне за волана има с четри спици, който по пасва поне според мен, а в елеганса сивото е заменено с имитация на дърво, поне според чешкият сайт..... и като гледам снимките определено стой по добре.

тази на снимката на Боби е елеганс/виж 4 ел стъкла има/

Тъмно сивата имитация на карбон в Елеганс е заменена с тази простеещо светлосива окраска като при Амбиенте на предните.И на всичкото отгоре,за да заприлича на ефтина корейска кола и да стане още по грозно,са нацапали и централната конзола сива.

Махагона ще е при Лауринките за БГ.

Публикувано
И цялата тази тенденция със загрозяването на SKODA направо ме ужасява...Като се почне от новата Фабия, мине се през Румстер и се стигне до Суперб

Е стига де, ФАБИЯта и Румстър-а верно малко нескопосано изглеждат, но новия Супърб си е супер, на живо колата е убийствена - има едно такова доста "бандитско" излъчване, доста агресивно и в същото време - голяма и елегантна кола. Колкото и да си кривя душата не мога да не ахна когато покрай мен мине новия Супърб - а повярвайте ми - вече всеки ден го виждам да ме подминава. А Елеганс-а с ксеноните е просто (както казваше една колежка рускиня) - Направа да падладееш :-)

п.п. Я да не пускам нова тема да Ви питам нещо. Може ли по някакъв начин да се провери кога горе долу ще се достави кола поръчана в ЕТ ? Питам понеже след 2 седмици стават 3 месеца и последно когато попитах ми казаха, че когато дойде ще се обадят. В договора пише 5 месеца а при подписването ми казаха, че повече от 3 месеца няма да отнеме и затова питам, има ли начин да се разбере горе долу кога да се очаква ?

Публикувано

Simichoil, нашата дойде малко повече от 3 месеца по-късно - на последния ден на автосалона (15-24 юни) миналата година подписахме, парите ги преведохме следващата седмица и на 4-ти Октомври я взехме. Колата беше правена по поръчка (не беше налична и надали някъде я е имало в тази комбинация която докарахме ;) ) и освен това е 6+1 - т.е. отнема повече време от стандартните, защото ми обясниха, че се правят 2 регистрации - веднъж 4+1 и след седмица пререгистрация в 6+1.

Колата беше пристигнала в София на 1-ви или 2-ри Септември - имаше лепенка на двигателя на български кога е заприходена. Ние я взехме 1 месец по-късно.

Предполагам, че съвсем скоро ще ти се обадят и за твоята...

Публикувано

Dereal и аз така си мисля, но чух че някъде в интернет имало информация какво е положението с дадена кола. И нашата е с малко повечко екстри и надали някъде ще има точно такава, но без значение каква е колата те си дават 3-5 месеца за доставка. А как стои въпроса с тези 1+1 - опция която предлагат ??? Ясно че е заради ДДСто, но все пак не ми е ясно какво точно представлява - махат задните седалки ли, могат ли след това да се слагат и т.н. ???

Ето и точния текст :

"""Всеки модел може да се оборудва като VAN 1+1 места като към цената се добавят 825 ЛЕВА без ДДС"""

И това 1+1 може ли да се доплати след като пристигне колата или веднъж като е поръчана нормално 4+1 - нищо не може да се парви?? Никак не би било лошо ако може да се спести едно ДДС от цената :)

Публикувано

И на мен ми казаха 3 месеца даже и в договора ми го пище защото била с много екстри.Обаче ми обясниха че си имат директна връзка с Чехия и виждат всеки един стадий на колата на нейното производство,Така че свържи се с твоя дилър и той ще ти отговори даже дали е натоварена на автовоза.Само продиктувай номера на поръчката.Ох и аз чакам пък да видим.

Публикувано

в договора пишеше 80 дни май,но аз я върнах,но това е друга тема

Публикувано

тази на снимката на Боби е елеганс/виж 4 ел стъкла има/

Тъмно сивата имитация на карбон в Елеганс е заменена с тази простеещо светлосива окраска като при Амбиенте на предните.И на всичкото отгоре,за да заприлича на ефтина корейска кола и да стане още по грозно,са нацапали и централната конзола сива.

Махагона ще е при Лауринките за БГ.

Не мога да твърдя дали махагона ще е при Лауренките за БГ, но в чешкият сайт Лауренките определено не са с махагон по таблото:

http://new.skoda-auto.com/cze/model/new ... ement.aspx

Ето и Елеганса:

http://new.skoda-auto.com/cze/model/new ... gance.aspx

Ето Абиентето с нашето любимо сиво :mrgreen:

http://new.skoda-auto.com/cze/model/new ... iente.aspx

И ето Класика:

http://new.skoda-auto.com/cze/model/new ... assic.aspx

Тъй че не ми се вярва за България да продават Абиенте под името Елеганс?!?!?! Може да липсва някоя и друга екстра примерно ESP, или пък да се доплаща за по-хубава музика, ксенон и прочие, ама чак такава разлика не ми се вярва.......

Публикувано

Дааа,дааа,бях забелязъл черните фурнири,но не съм включил ,че са на лауренката.Мноооогоооо са стилни и тежкарски-черен лак-направо супер.И моите ще си ги направя така.Много ми харесва

Публикувано

Не мисля,че на сива коже би стоял махагон!Именно затова липсва,но при бежовата и черна кожа мисля че ще го има!

Публикувано

Тъй че не ми се вярва за България да продават Абиенте под името Елеганс?!?!?! Може да липсва някоя и друга екстра примерно ESP, или пък да се доплаща за по-хубава музика, ксенон и прочие, ама чак такава разлика не ми се вярва.......

Привет.

Мислех да приключа с темата за фейслифта ама не мога да се стърпя да споделя колко съм разочарован от срещата ми с фейслифта...

Миналата седмица бях по софтуерни причини в ЕТ и докато чаках успях да я поразгледам обстойно фейслифтнатата Октавия... и Елеганс и Амбиенте...

Амбиентето няма да го коментирам...

Та Елеганса колеги е като чешкия Амбиенте - с любимото сивичко... на средната конзола... и експоната беше оборудван е обикновена музикална кутия... която на нищо не приличаше - едно такова издължено и непропорционално нещо, под него 10 см празно сиво пространство и отдолу променения климатроник... жалко, че не се сетих да снимам...

С две думи - много кофти средна конзола. Волана също не ми хареса. Централните уреди - ами променени, но биват. Друго вътре не забелязах...

Сега отвън... фаровете наистина изглеждат големи и не на място... надеждите за промяна и смекчаване на заоблеността умряха - там където би могло да се сложат веждички се намират габаритите и не става...

Страничните огледала също са пораснали доста, заоблени са и стоят странно... интересното е само, че вътре са с LED-чета...

Отзад новия надпис Octavia... е стария е 100 пъти по-хубав... ааа даже и задните калобрани са ги заоблили... ха-ха

И най-тъпото според мен - гуми Матадор, за ниво Елеганс, на 16" джанти :roll:

Надявах се като я видя на живо да ми хареса повече, но уви...

Колеги, написаното по-горе е лично мнение и не искам да отпочна дискусия или спор "За" - "Против"... просто споделих с вас...

поздрави

Публикувано

Ако това е вярно тия от ЕТ вече направо се излагат smile181 smile160 smile181

Тогава следва логичният въпрос класика и абиентето с какво са???????????????

Публикувано
Ако това е вярно тия от ЕТ вече направо се излагат smile181 smile160 smile181

Тогава следва логичният въпрос класика и абиентето с какво са???????????????

Амбиент - Trayal

Класик - ВИДА

Това в кръга на шегата разбира се :-)

Ами нормално е гумите да са Матадор - все пак колите се правят за България - а всичко в България е под всякаква критика. Та да споделя и аз нещо от няколкото ми ходения из шоуруми и магазини на Шкода извън БГ. Никъде не можах да видя каквото и да е ниво на оборудване на Шкода с гуми Барум или Матадор. Дори и Класик който видях беше с Дънлоп. Единствено Класик се предлага с метални джанти с тазове - Амбиент се предлага с 15'' - отново с Дънлоп, а Елеганс - 17'' - 225/45/17 Пирели, Дънлоп.

Та в стремежа си Еуратек да докарат колкото се може по ниски цени за БГ пазар - малко се излагат - пести се от какво ли не - като се почне от гуми и джанти, датчик за течноста на чистачките, СТЕЛКИ и една камара други чудесии !!!!!

Жив пример - преди 3 месеца (почти) поръчах кола - новия Супърб - и познайте какво нямаше включено в цената - стелки. Това не мога да го разбера - купуваш си кола за повече от 70 000 лв и няма едни мокетчета вътре. Нещото което забелязах в Мюнхен преди 1 седмица когато отидох да купя стелки именно за същата кола поради факта че в БГ не се предлагаха изцяло гумени - беше че във всяка кола чийто багажник отворих имаше по 2 комплекта стелки - зимни и летни, по един комплект за първа помощ, комплект с резервни крушки, бушончета и разни други джаджи, и най накрая - по един пожарогасител. И всичко това с оригиналните емблеми на ШКОДА и номера на оригиналните им рез.части.

Ха да ни е честито :-)

Публикувано

Не знам колко време ще се вайкате, прокълнати сме ;) .

И проклятието е:

B42    special requirements Bulgaria

Само не знам, дали при останалите вносители на автомобили го има това.

За евтините коли и тези на средна цена - най-вероятно - да.

А можеби и при по-скъпите ???

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.