Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Стареене на гуми...

Recommended Posts

Колеги, потърсих из търсачката и не намерих точно това, което ме интересува.

А именно искам да закупя НОВИ гуми за една Лада, но поради рядкост в размера тези, които ми предлагат са от 2006 година... Та до колко годишни нови гуми мога да си позволя да купя без притеснение от остарялост?

П.С. За уточнение гумите са складирани при подходящи условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До 6 месеца назад от днешната дата! Тва, ако искаш да са "НОВИ".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ako са съхранявани при подходящи условия смятам, че ще са запазили в голяма степен качествата си и не е проблем, че са по- стари, пък и щом е за ладичка-няма да я карат като болид я :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Условията нямат толкова голямо значение, гумата си старее при всякакви условия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Условията нямат толкова голямо значение, гумата си старее при всякакви условия!

Идеята е, че при някои условия старее значително по-бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По лични субективни наблюдения - до 2 години са нови, 3 и 4-та година са компромис, натаък вече аз не бих карал ( за зимни говорим) . При летните си позволявам по-голям толеранс..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kakва е таязи толкова специфична лада 165/60/13 и готово или 165/65/13 най- обикновени 13ки, и без това ще ги платиш за нови, за какво правиш компромис

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ладата си иска 165/80 R13. Други размери не и подхождат. Не се ебавайте с руския мускул. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ладата си иска 165/80 R13. Други размери не и подхождат. Не се ебавайте с руския мускул. :lol:

Ми ето де - хем размер, хем на не лоша цена: Debica за Лада

Зимни гуми за Лада 1

Зимни гуми за Лада 2

Зимни гуми за Лада 3

Гумите на Барум от последния линк, само че в размер 195/65/15, са на Октавията ми и миналата зима ми показаха колко са надежни - преспи в Бистрица, неасфалтиран път, срещу мене Румстър, не може да се разминем. Дадох назад, по нанадолнище, та да се промъкне Руми и после пак, от наклон, тръгнах нагоре и напред без грам буксуване. Гумите също много добре се държат на мокър път, няма такова диво фърляне на вода. :mrgreen: Има ги в Център за гуми "Диана" - Бургас

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

worldman,

не ти трябват такива широки гуми (185). Вземи си 165 , както си му е реда ! :D Хем по-голямо сцепление , хем по-малко "изтощение" ... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братя вие ме върнахте в социализма с тая тема си спомних как дядо ми ми е разправял че ходили до някъде си (забравил съм вече мисля че унгария) извън българия да си купуват гуми и на границата ги цапали с кал, защото било забранено да се вкарват гуми и килими.

Просто влез в 1 вата по голяма гумаджииница например на Пушкин и околовръсното, или дори и в Еуратек ако щеш - гуми бол само пари да имаш за тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

175/70/30 са по-добри за лада, освен това навсякъде ги има като масови гуми за голф 2 :) Говорим за оптимален размер+ наличности на пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окей, мерси отнова на всички за инфото! От както колата съществува се е карала и ще продължава да се кара с този размер гуми. Не мисля да отделям отделни средства специално за ладата за зимни и летни гуми...За това съм се спрял на всесезонните, а именно Дебица Навигатор. Там ми е и проблема, че с този размер има нови, но от 2006 както писах. Това, което ме интересува за стареенето го разбрах и благодаря! Считам темата за изчерпана и не мисля да продължавам да си обсъждам размера на гумите на ладата...

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.