Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пералня втора употреба

Velko

Recommended Posts

Колеги, какво ви е мнението за такъв уред?Дайте идея откъде да купя в София или Пазарджик.

Предварително ви благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, какво ви е мнението за такъв уред?Дайте идея откъде да купя в София или Пазарджик.

Задължително нова!

Купуваш от някоя от големите вериги...стартират за под 300 лв с включен транспорт. Все пак не взимаш подобен уред всяка година.Получаваш и гаранция 1-3 години...

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги нищо против вас, обаче...

Вижте си колите. Има доста хляб да изядем голяма част от населението докато стигнем вашия стандарт и начин на мислене. Начина на мислене добре - но възможностите? Нова, давали 3 години гаранция. Какво като дават, след 3 като изгори? Нашата втора ръка за 200лв се пуска по 10 пъти седмично вече над 8 години. От перални може да не разбирам, но знам едно, ако искаш да питаш за нова пералня - setcom (това е форум, потърси в гугъл), ако искаш пералня втора употреба с адекватен сервиз и адекватно обслужване

Младен - 0878 79 80 75. Има магазин с/у Полицейското училище "Белите брези" Има и магазин с/у офиса на куриери Лео Експрес. Ако му кажеш и че "Ангел хакера" ти е дал телефона имаш каса бира от мен ако те прецака ;)

п.п. Пералнята не ни е закупена от Младен, казвам го за да не кажете, че защото ми е приятел не ме е прецакал. Хладилник съм си купил от него и имам честа да го познавам повече от 6 години. Не е типичния пазарджишки тарикат, затова спокойно мога да го препоръчам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти напиша л.с. Прочети си го,

Поздрави,

Времената на втората употреба отминаха вече по принцип, но... има нюанси цялата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля че по-добре е да е нова.

Горение казват че е добра марка.

В никакъв случай!Те са добри само на печки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги нищо против вас, обаче...

Вижте си колите. Има доста хляб да изядем голяма част от населението докато стигнем вашия стандарт и начин на мислене.

Моля...моля....Какъв стандарт бе човек? Какви коли? Какъв хляб?

Тука никои не говори за ултра-хипер-гига-модерни перални от италиянски дизайнерски линии.... smile011

Нова пералня с гаранция има за 280 лв. с транспорт? Старата колко ще ти легне? 20 лв, 30 лв - не мисля....

п.с.Аз имах проблеми с една "маркова" и "скъпа" пералня...На бабката купих преди 5г най-еФтината НЕО - никакви проблеми и пералнята е чук, а е 5 пъти по-Фтина от моята...

"Ангел хакера" - .......................... :smt0344

smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова пералня с гаранция има за 280 лв. с транспорт? Старата колко ще ти легне? 20 лв, 30 лв - не мисля....

Разликата м/у нова най-евтина и тази втора употреба е малка, но въпросът е, че втората употреба се предполага, че е правена за западен пазар и ще е по-здрава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата м/у нова най-евтина и тази втора употреба е малка, но въпросът е, че втората употреба се предполага, че е правена за западен пазар и ще е по-здрава.

Няма разлика в начина на производство или частите. Просто в Западна Европа питейната вода е доста по-мека от тука и затова чаркаляците в техните уреди се прецакват по-бавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С перални и съдомиални трябва да се внимава с т.нар. датчик за налягане. Новите уреди са много "умни" и понякога не им "харесва" налягането в ш....ната ни водопроводна мрежа.. Много е важно на мястото на което ще се монтира да има добро налягане - иначе проблемчета, независимо от произхода на пералнята..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не го разбрах? Някаква злоба усещам в това изречение. Не е редно такова отношение и подигравка с хората на публично място. Нито аз съм си сложил този прякор, нито ти имаш право да го цитираш така. Да не говорим за емоушънката. И все пак - да 284лв е чисто нова пералня с доставка до вратата с 2 години гаранция.

Ако искаш да си говорим за перални - http://forum.setcom.bg/, ако искаш да си говорим за стандарт добре. Аз ползвам 25 годишен автобус на СКГТ, гледам бтв, където виждам жални майки, неспособни да купят пюре на децата заради забавени добавки от <30лв и се опитвам да завърша някакво безумно образование в УАСГ, белкем един ден и аз се кача в чисто нова vRS smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не го разбрах? Някаква злоба усещам в това изречение. Не е редно такова отношение и подигравка с хората на публично място. Нито аз съм си сложил този прякор, нито ти имаш право да го цитираш така. Да не говорим за емоушънката.

Много приказки за нищо...Злоба, подигравка и неправилно цитиране - НЯМА...А пък ако се чувстваш засегнат се извинявам!

И благодаря, но за перални не искам да си говорим (тук малко ли се изписа), нито за стандарт, нито за СКГТ....

Успех в УАСГ... smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В кв."Х.Димитър", близо до моста Чавдар, има сервиз и продават перални втора употреба, докарани от Европа, проверени и с гаранция. На сина ми купих от там и трета година няма проблеми.

Ето телефона - 0888710441, Цветан Симеонов, ул.Тополница, номера не го знам,

ето и карта:

http://www.bgmaps.com/services/links/li ... 1dc89be777

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втора употреба пералня ми звучи малко като нов внос от Италия. От една страна нямаш представа "по-здравата пералня правена за на Запад" на колко хил. км е, от друга страна няма разлика в производството на същите тези перални.

Споделям ти от дъъъълъг опит в бялата техника и малък в сервиз за бяла техника - производителите на перални в Европа не са много. Лошото е , че напоследък се навкара страшно много електроника в тези перални. То са дисплеи, то са обороти, нива на водата, "Лесно гладене", "Кашмир", "ХЕлектронни везни", 15, 20 30 програми и прочее глупости. Пералнята представлява барабан, въртящ се в 2 посоки по време на пране и в 1 по време на центрофугиране. Нивото на водата се определя от т.нар. нивомер - просто устройство работещо на налягане. Има 2 електромотора - 1 за въртене на барабана и 1 за въртене на помпата. Съответно при по-луксозните перални има промяна на оборотите на центрофугиране. Има нагревател за загряване на водата вътре и термостат, който го изключва. Има и програматор, съчетаващ поетапната работа на всеки един от тези компоненти. И толкоз! За какво са ти всички тези функции, при условие че:

1. Ползват се всичко на всичко 3 програми: 1 за бяло пране, 1 за цветно и 1 за пердета

2. Необходима функция е с или без центрофуга и евентуално промяна на оборотите, но само бързи и бавни

3. "Електронната везна" - няма таквоз нещо. Обикновен ниво регулатор с 2 или 3 степени. Колкото повече пране се слага, толкова повече вода се пълни, защото това пране я попива

4. "Система лесно гладене" - е техници с по 20 - 25 год опит не можаха да ми обяснят какво точно е това

5. "Програма кашмир" - smile175 същата работа. Обяснение цяла страница в каталога на ARISTON как барабана се въртял с 25 - 30 оборота по-бързо по време на пране и по този начин кашмирът не се степвал

Най-здравите перални са простите с механичен програматор. Това не е О2 с много екстри, които ползваш. Това е нещо с много екстри, които въобще не ползваш. Казвам го от опит. А недай си Боже да го налазят хлебарки или мравки. Язък ти на екстрите.

Другото е гаранцията. На пералня "нов внос" каква ще да й е гаранцията. Макс. година. Ами ако е някоя неизвестна нам марка части от къде.

Предлаганата пералня за 280 лв. е производство на VESTEL - Турция. Има я също и под марки HYUNDAI, CROWN, NEO, ALASKA, PROLUX, VOLTEL и т.н. Единственият недостатък е, че нагревателят не се изключва от термостата а загрява водата по време, т.е. самия програматор (като часовников механизъм) е нещото командващо загряването. Като изключим това, всичко останало е много добре изпълнено. Има ги във варианти за 300, 350 лв. и нагоре.

Това, което аз бих препоръчал като нещо добро и здраво, освен това NEO за 280 лв. е:

1. простите модели на Whirlpool - 500, 600 об. с механичен програматор

2. простите модели на Zanussi - пак 500, 600 об. също с механичен програматор

3. най-здравата пералня, която ако успееш да я намерш някъде случайно и аз бих си я купил - Gorenje WA 982, ама я няма никъде вече, щото е модел 2004. Новите Горенета са оле мале.

По-добрият вариант е да досъбереш пари или да вземеш на Уизинг нещо ново от гореизброените вместо да купуваш "нов внос". Имай предвид, че за пералните марки Bauknecht, AEG, Privileg, Hotpoint, White Westinghouse, BOSCH, SIEMENS, Miele, Hoover, шведски Elektrolux, внос от Германия, Холандия или Швеция, не се намират и не подлежат на замяна от друг модел или побългаряване следните части:

- Маншон и гумени съединения (консумативи)

- Програматор

- Външни части и аксесоари - бутони, врътки, лампички, дръжка на люка, закопчалката на люка

Всички тези части са уникални за всяка една марка, че даже и за всеки един модел.

Пак помисли и питай. Ще ти отговоря и на много други въпроси на драго сърце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, шапка свалям на колегата за написаното по- горе. Прав е, вземи си нова, та дори и от по евтините модели, напълно ще те устроят и си е ганц ной. 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е , че напоследък се навкара страшно много електроника в тези перални. То са дисплеи, то са обороти, нива на водата, "Лесно гладене", "Кашмир", "ХЕлектронни везни", 15, 20 30 програми и прочее глупости.

Това е една от причините да търся втора ръка, като съответно е и по-стар модел и няма толкова електроника.

Това, което аз бих препоръчал като нещо добро и здраво, освен това NEO за 280 лв. е:

1. простите модели на Whirlpool - 500, 600 об. с механичен програматор

2. простите модели на Zanussi - пак 500, 600 об. също с механичен програматор

На цена под около 380 лв. не намерих такава пералня.Това пък е друга причина за избор втора ръка.

Поздрави и благодаря за изчерпателното изложение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...На цена под около 380 лв. не намерих такава пералня.Това пък е друга причина за избор втора ръка...
Не си, защото не търсиш а си се навил на втората употреба и според мен бъркаш. Вярно е, че не са точно по 280 лв, но все пак ето ти жокери:

ZANUSSI ZWF-145W

ZANUSSI ZWF-155W

ZANUSSI ZWF-265W

Прав си, че за Whirlpool съм те поизлъгал малко:

WHIRLPOOL AWM-5103/FL-5103/

Това е полско и никак не е за изхвърляне:

AMICA WM-10A412

И ето ти и евтината пералня на VESTEL с различно име и дизайн, но една и съща отвътре:

Snaige SN 444T

Snaige SN 443

NEO WM-A545

NEO WM-AE445

CROWN ZEPHYRUS A40

BESS D 604E / 637

VOLTEL WR 405T

Сега се сещам за още нещо. В магазина на ДЕНСИ в Ст. град има една зала с уреди с транспортни дефекти. Ако искаш мога да ги питам бившите мои колеги за нещо прилично от там. Пък и цена може да се опитам да направя за теб. Пиши едно лично ако искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фирма Марти 98 продават втора ръка перални "Miele", дават и гаранции, доколкото знам. Приятел си купи от тях разни неща преди година време и все още работят :lol:

Намира се на ул. Поп Груйо, не знам кой номер. Като се тръгне да се излиза от София по бул. Ботевградско шосе и се стигне до Поп Груйо, завиваш на ДЯСНО, а фирмата/магазина е на 50 метра в ЛЯВО.

Веднъж съм бил там и представените уреди бяха модели БЕЗ ДИСПЛЕИ и подобни "глезотии". Здрави метални машини. А марката е :smt017

Потърси мнения в нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.