Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Е, момчета, ужасна история, но ще гледам и аз да помогна с каквото мога. Трябва да питам татко за заден десен калник (този, от страната на капачката за бензина). Преди време го взех от Джо и Патрик чисто нов, но Маргарита мина само с вежди отзад, та като ходя на село - ще го изровим и ще го докарам. Ако майсторите са върнали и старите стъкла за задните светлини (нямам представа дали са го направили) - също ще ги дам. Мисля, че стъклата за светлините са същите, а и калника не вярвам да е по-различен. Другата седмица ще ходим натам. Ще видя какво мога да домъкна. От моя донор каквото можах - свалих за моята... Ще звънна другата седмица за да питам какво да докарвам към София...

• Отговори 118
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• maxrpm

34

• korween

15

• joro-120L

10

• Galliard33

6

Най-много писали в темата

Публикувано

Саше, да му се не види и късмета. :(

Ще я правиш ли?

Публикувано

Ей че криво :( Съжалявам за колата Сашо - с голям мерак й се метна.

За съжаление нямам как да помогна с части, но ако мога с нещо друго (здрави ръце например) - свиркай.

И като идея - ако Шкодичката на Жоро (Odin) не е вече в Надин - няма ли да може да се ползват части от нея?

Публикувано

Здравейте. Първо благодарностите, защото без приятели не може. Следва да се окаже чест на Галиарда, че дойде с моторчето и успя да и ръгне 1ва, защото аз бях решил, че нито една не включва. Той я спаси индиректно от втори удар. Докато чакахме кат още две двойки щяха да се цункат. Благодарности на момчетата от тир сервиза, ако някой от тях чете, че дадоха разклонител щанга и флекс, да нарежем калника за да не задира в гумата. Благодарности на колегата ми от компютърно снабдяване, че дойде с БМВ то си и ме дърпа от технотест, през ХТМУ, зоопарка, хладилника, красно село, та чак до овча купел, без да ми вземе пари дори и за нафта. Благодарности на бившата, че ми позволи да и паркирам в двора, без нея до другата седмица от колата нямаше да остане нищо. И не на последно място, благодарности на всички знайни и незнайни герой, който безстрашно бутаха колата.

Благодаря и на всички писали в темата, на който им пука. Пешо, не ти вдигнах, 'щото точно ме дърпаха и нямаше как.

Трябват ми много части (ламарини) то е видно. Говорих със жоро (один) да сменя ударената задна маска и капак с тези на неговата кола, нави се, евала за което. Нови задни калници имам но са много (много) ръждясали и всеки нов калник би ми бил от помощ. Най - основното, и най трудното е рогчето. Това нещо ме беше страх дори и на оранжевата да го пипна. За него ще пиша на rgc, ако го има, ще ми е като дар от господ. Ако някой има рогче БЕЗ значение от цената, да го предложи. Друго което ми трябва е броня, задни подкалници поне ляв ще ми спести седмици труд, греда за мотора (да ! и тя е крива :lol: ) Лапите, който държат мотора за гредата. Тръба за водата, ще видя кой имам на село и коя ми трябва, привод за скоростен лост за 5ца с двете карета. (може би, ако самата кутия не е спукана някъде)

И нали бях до технотест, седя и чакам да дойдат да ме спасят, минава след едно половин час, тоя, инженера и ме бъзика - айде бе, аз досега викам си сложил новия двигател... :mrgreen: Викам щях, ако оня гледаше в пътя, а не в ******* си ;)

Саше, да му се не види и късмета. :(

Ще я правиш ли?

Да Жоре, колата, колкото и в момента да не прилича на кола, ще се прави. Дано бившата устиска повечко време да седи там, на двора и, че да събера някой лев. Най - основното което ми трябва е ляво рогче, всичко друго се огъва. Днес ми стана жал, карал съм тая кола с 140, а като ме дърпаха днес, с 50 вече стана неуправляема. Добре, че и оправих клаксона. :mrgreen:

Публикувано

Що не вземеш купето на адаша/Odin/? Или е зле.... Прехвърляш си оборудването и читавите ламарини/предни/ и твоето заминава за Надин :-k

Публикувано

Не искам. Номера на купето започва с ТMB120GL....... а това е безценно. А и после това няма да е моята кола, която си ме обичка, това ще е неговата. :)

Аз от сега почвам да я карам само нощем. Може да са пияни шофьорите, ама поне гледат къде карат. :lol:

Публикувано

С Косьо такива чудеса направихте. Колко му е да изрежеш набития номер със се табелка и да го вградите на другата без да личи ;) Все пак решението е твое smile049 . Дано да се изпъне както преди.

Публикувано

Никога няма да е толкова здрава колкото преди, но аз не бих направил подобно нещо и ти също. Просто тази кола си е твоя/моя. Другата е чужда. Искам да спра да ги сменям и да знам, че тази една си е моя. Ще направя каквото ми е по силите, силно се надявам, да стане. Ако не стане, ще трябва да си взема фелиция, а аз не искам.

Публикувано
Никога няма да е толкова здрава колкото преди, но аз не бих направил подобно нещо и ти също.....

Честно казано, аз доста бих се замислил

Мога да ти пожелая само и единствено успех! :smt017 Нямам части, които биха ти свършили работа

Публикувано

Крива работа , напомня ми случката с моето 1000мб , саше на мечката 120ката седи у двора и маи левия раг е здряв незнам само от каде се реже :?

Публикувано

Eвала! Ще огледам колата в неделя. Ще снимам и ще му покажа къде да го отреже. Ще му звънна!

Публикувано

Много, много, много ме хвана яд за случилото се :evil: .

Хубавото е, че няма ранени и най - вече, че ентусиазъм май още има.

Много се изкефих на това изказване:

... Номера на купето започва с ТMB120GL....... а това е безценно. А и после това няма да е моята кола, която си ме обичка, това ще е неговата...
Сашо, колата ти в момента не изглежда добре, но е напълно поправима. Само скапаните пари са фактор...

Стискам палци това да ти е последната подобна случка, стискам палци подобно нещо да не се случва и на никоя стара Шкода въобще!

Публикувано

Ей от де тоз кърък бре Сашеееее. Обаче ти се кефа на ентусиазма и ѝ пожелавам на GL-ката скорошно оздравяване. А да питам само - новия мотор го беше сложил или не.

Като я стегнеш я заведи поп да ѝ пее за здраве.

Публикувано

Колата е поправима, ама за сметка на някое друго купе...което ще трябва да се реже доооста. От донора, на първо гледане, трябва прецизно да се свалят: заден ляв рог, заден ляв подкалник (двете части), задно ляво джобче със стойката за калобрана...Само се надявам отдолу да не са се нагънали местата за закрепване на скоростната кутия и/или други подобни ключови елементи, че тогава ще е тежко...

Публикувано

Задна броня от мен...

Публикувано

На Владко в гаража има чисто нов заден капак и заден десен калник ... стига да си осигуря достъп до гаража ще ги измъкна.

Публикувано

Да започна по ред на номерата.

Мишо, със стария мотор бях, да отида да установят, че е 38kw. Казаха ми да отида да ми издадат документ от ЕТ, което за мен не е възможно, но ще отида да се пробвам. Тук може да помогне повече някой който бачка в ЕТ, иначе няма да стане мисля си аз.

Косьо, подкалника е здрав. Поизрязахме го малко ръба, но и да го взема от друга кола, ще е гнил. И на мен не ми се иска, но ще трябва да го процедираме като на оранжа, с точката, ама няма да е от ламарина от преден подкалник, че е много твърда. За огъването на джоба, ще разчитам на теб, той е последен в монтажа. Ти го прави на оранжевата, хареса ми, мисля да ти се доверя. smile092 Гледах гредата на скоростите, не е крива и за мен все още е мистерия защо не включва скорости. Дано да се е строшила скоростната или водопровода да и пречи. Компютърния ми показа една тръпчинка над колонката на вратите, но се вижда едвам. Другото си е както си беше. Най - трудното, ще е да се подмени рога. Това стане ли, другото е ясно. Сваля се джама, сменят се задни калници и айде... Надявам се задна лява врата да почне да се отваря. В дворчето на бившата е неудобно да се ляга, ще изчакам да минат огледите и ще я закарам в гаража на приятел в дианабад, ама искам първо да видя да не е влажен. И най - важното е, че ми трябва някакъв начален кеш за 2 кутии грунд, телени четки, флекс, дискове за рязане, преобразувател поне 200гр., RAL3003 около 200грама.

Малък, колко и искаш на бронята? Имаш ли греда за мотора с лапите, механизъм за фиксиране на шофьорска седалка?

Публикувано

Капак имам, ще взема и този на Один, че е червен. Калника колко пари?

Публикувано

Греда имам здрава ,права и корава .Ще ти я пратя с конзолата за бушоните след седмица като ида до П. Баня.

И не снасяй на час по лъжичка ами кажи кво ти трябва .След тенекетата ще трябва и да я облечеш или ще я правиш бегачка ! Пластмаси , брони , уплътнения ,лайсни и кори, дограма...опа , врати и стъкла ! :)

Публикувано

Всичко си имам. От интериора се счупи само контрата на седалката (дясната шейна). Тази зима не знам дали ще стане, иска ми се да изчакам огледите, та колкото и да не е да взема някаква малка част от парите за ремонта. Писах на Радо за рогчето, не е отговорил, сигурно разузнава пазара. Вещицата и Евгени предложиха десен калник, значи ми трябва ляв. Още преди 4 месеца когато търсих да купя, в магазина имаше само десни. Цената беше безумна. Трябва да се разбера с Один, но съм си забравил телефоните...

Публикувано

Оле, сега виждам предните страници....къф е тоя улигофен , да му се невиди , на фокуса нищо...

Имам едно купе такова на П.Баня , задна мацка и капак идеални, греди , рога и квото се сетиш!

И 130 мотор ми се мотае един за ремонт...имам и калник цял ама да се сетя ляв или десен , май ще ти излезе късмета !

Публикувано

Утре ще огледам колата и ще преценя къде и как да се отреже рога. Тогава ще мога да дам снимка и да изложа предложението си.

С Один, ще се видя в Понеделник след работа и с него ще се разберем за капак, маска, броня. Какво, дали и колко. :)

Пък късмета ако излезе - евала, трябва да почерпя!

Публикувано

Аз мога да помогна със задна броня smile159

Публикувано

Днес с Косьо ще оглеждаме. Ако каже, че не става, и откаже да я правим заедно, ще я изплатя, ще и наема гараж и ще си взема Е30 ка. Поне някой като "не ме види" да платя една 5та врата, а не да се смачквам и да се чудя как да се напия, за да не ми се реве. Хората казват, като се напиеш, забравяш, аз като се напия, искам още една бира, и като я изпия си лягам, защото ме е яд че ми смачкаха колата.

Следващия път като отивам в Технотест, или ще съм с кола зад мен, или директно с 50, авариики 100метра преди завоя за предупреждение, бия ръчна и в ляво, без да спирам :mrgreen:

Публикувано

Саше, оказа се, че майсторите не са върнали стъклата за задните светлини, а на моя донор са мазани с някаква черна боя "пернишки тунинг за потъмняване" и не вярвам, че ще ги искаш, но за "първо време" мога и да ги донеса. Задния десен калник ще го търся из гаражите. Татко не помни къде е, но ще го намерим. Няма къде да избяга.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.