Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Няколко въпроса за фарове от superskoda

sauro

Recommended Posts

http://www.superskoda.com/skoda/octavia ... hts-chrome

защо тези фарове са по евтини от тези http://www.superskoda.com/skoda/octavia ... headlights

колко ще ми излезе да си ги поръчам тези фарове за да ми ги доставят до България?

как да знам , че със сигурност ще станат за мойта кола? чувам че имало май някакво значение или няма и щом пише че стават за моделите между 2004-2009 няма да има проблем?

какво ви е мнението , някакви впечатления?

ПС: просто искам да си сложжа фарове с лупи за да си сложа ксенон, но много скъпи ми се струват навсякъде самите фарове с лупи, а тези ми се виждат изгодни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите са май производство на DEPO и са за обикновени крушки Н1 и Н7 (не че не можеш да си сложиш ксенон). Вторите са оригинални на Skoda и са за ксенон с автоматично регулиране на височината. И аз се интересувам от първите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Вторите са оригинални на Skoda и са за ксенон с автоматично регулиране на височината. И аз се интересувам от първите.

dude_BG, не заблуждавай колегата.

http://www.superskoda.com/skoda/octavia-ii/skoda-octavia-ii-de-projector-headlights

Skoda Octavia II - DE projector headlights

Description:

- complete set

- AUTHENTIC Skoda Auto, a.s. product !

- great design for your Octavia II

- fits to Combi / Limousine

- plug&play for all non-xenon cars

- better and brighter lightning

- el.adjustable

Тези фарове са оригинални и се монтират фабрично само на Октавия Скаут!

Нямат автоматично регулиране на нивото!

Нямат и "ксенон" - просто Н7 лампата за късите е монтирана в лупа.

================================================================

Ето тези са с автоматичното регулиране:

http://www.superskoda.com/octavia-ii/headlights/skoda-octavia-ii-oem-hid-d1s-xenon-headlight-set

Skoda Octavia II - OEM HID D1S Xenon headlight set

Description:

- full xenon set !

- AUTHENTIC Skoda Auto, a.s. product !

- HID Xenon headlight

- D1S + H1 bulbs NOT included

- adjusting engine included

- direct bolt on

Монтират се фабрично на L&K, RS или когато си поръчаш "ксенон" като допълнително оборудване към Елеганс нивото.

Не съм сигурен обаче, дали може да се монтира безпроблемно този комплект - при оригиналния "ксенон" има разлика и при инсталацията на колата. Боби беше обяснил веднъж кое е по-различно и защо. Със сигурност няма да е plug&play

========================================================

Всички останали фарове за О2 на superskoda.com са афтърмаркет - т.е. от далечния изток. Не твърдя, че са некачествени и не стават. Всеки да прецени за себе си.

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера какво сте се влюбили в тези лупи :-k Без лупи е много по-добре , за О2 например цялата хава относно ксеноните : лампи , инвертори , лъгалки + труд възлиза на 70 лв . За какво искате да давате по 500 кинта за фар ? Луди хора ! smile091

След като всичко е направено добре и фаровете са регулирани не виждам ник'ъв проблем . smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера какво сте се влюбили в тези лупи :-k Без лупи е много по-добре , за О2 например цялата хава относно ксеноните : лампи , инвертори , лъгалки + труд възлиза на 70 лв . За какво искате да давате по 500 кинта за фар ? Луди хора ! smile091

След като всичко е направено добре и фаровете са регулирани не виждам ник'ъв проблем . smile159

Ето ти нагледен пример защо е по-добре с лупи отколкото с кристални фарове и ксенон....

post-1803-138453243017_thumb.jpg

Целия светлинен поток се съсредоточава в "отрязаната част" без да заслепява насрещнодвижещите се автомобили......Така светлинния потор е много по наситен и плътен - съответно много по осветено и най-важното - насочен - нещо което колкото и да регулираш при кристалните фарове не можеш да постигнеш. Бях с кристални фарове и ксенон - да наистина светят много добре и силно - но и доста ми присветваха. Трябваше много да ги смъкна надолу - за да не им преча на другите - но тогава все едно бях с доста по силни халогени. В момента в който сложих лупите - направо се родих. Каквато е разликата между обикновените Н7 и ксенон на кристален фар - такава е и между ксенон на кристален фар и ксенон на лупа. Това е .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

simichoil, защо се мъчиш да го убеждаваш колегата - цялата хава му е излязла 70 лв... ние какво разбираме... луди хора... да даваме луди пари за глупости...

Снощи в дъжда ми се искаше всичките тези, които избождат очите на останалите да ги подкарам с батата smile150

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то в дъжда и лупите заслепяват. Просто всяка капчица става на малка лупичка и разсейва smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kalata, не го заблуждавам бре! Аз като кликнах на неговия втори линк и ми излезнаха тия с D1S крушките. Много добре ги знам тия за Скаута... А да питам - прав ли съм в предположението си, че първите са на DEPO? Щото имаше едни техни такива, само без лед лентата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smt018
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.