Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Плащане на данък МПС в друг град?

joeless

Recommended Posts

може и да е Правна Консултация, ама да попитам -

Мога ли в София да платя данък на автомобил с варненска регистрация? И къде и как?

Също много живо ме интересува, когато ме спре полиция и ми и изтекло ГТП-то каква точно е процедурата? Спира се автомобила от движение, ясно, но имам ли право да си го закарам сам до гаража от мястото на проверката? Снощи имах една весела случка... Обаче така ги насрах милиционерите подкупни че дълго ще го помнят... smile045

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да пратиш запис на пари до общинската служба,където се води колата или някой там да ти плати и ти да му преведеш пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може данъка да се преведе по сметка, без значение от коя банка- трябва да се знае /или намери из нета/ IBAN на общината, където се води колата, на платежното се изписва собственика като задължено лице и ЕГН или ако се води фирма - Булстат. В талона ги има. Кода за плащане е 442300, като основание за плащане пиши "Данък а-л Шкода, ДКН:....рама №..........." банките събират такса 3-5 лв за тази услуга. Превода е с бюджетно платежно. Може да вземеш талона със себе си и в първата срещната банка да ти напишат платежното и вземат парите с левче повече. В тази част са магьосници :)

Прегледа също може да го направиш в който и да е Бг-пункт за прегледи без значение в София, Каспичан или Джулюница...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за инфото, само че ми щъкна - за бога незнам колко точно данък дължа smile049 Все пак е края на годината, и вероятно има лихви някакви... Видях на сайта на общината има доста телефони, ще звъня един по един на всички докато се намери някой да ми каже колко пари да им преведа... smile021

а за минаването на преглед знам, въпроса ми беше друг там .. smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за инфото, само че ми щъкна - за бога незнам колко точно данък дължа smile049 Все пак е края на годината, и вероятно има лихви някакви... Видях на сайта на общината има доста телефони, ще звъня един по един на всички докато се намери някой да ми каже колко пари да им преведа... smile021

а за минаването на преглед знам, въпроса ми беше друг там .. smile027

имаш собственик да ти каже. и като минаваш се обаждай какво ти трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а, не, собственик съм си аз, ама все не намирам пари и време да отида да сменя номерата и талона... :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се намира електронно банкиране минаваш най-много с левче. А относно лихвите, които всеки ден може да растат - дай им 5 ст. повече и нямаш грижи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

относно прегледа - чл. 5, ал. 3, т. 2 от ЗДВП е отговора на въпроса ти - "На водача на пътно превозно средство е забранено:да управлява пътно превозно средство, спряно от движение".

не мисля че някъде има процедура какво да правиш-викаш пътна помощ и това или някой да те изтегли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.