Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Днес е един прекрасен ден! В който, когато бях спрял пред банката да си свърша работа, някое лайно !от най-смрадливите! ми е срязало гумата... Ей така, защото съм паркирал, както всички останали, но като, че ли повече от някаква малоумна завист! Защото пред и зад мен, че и до мен, имаше толкова много други коли за рязане, защо точно тая, на която й светеше габарита... :) Явно е бил доброжелателен, да не би "да ограбвам банката и да съм оставил двигателя да работи"...

Писна ми да пиша, да се възмущавам, да говоря и чувствам скапаната държава и органите на реда, които, виждаш ли, нямало как да открият кой го е направил, въпреки, че банката има камери!!! Писна ми също и да оправям нанесени вреди на моето имущество, което някак си не би трябвало да бъде трошено от трети пияни, заляни или дрогирани лайна! За пръв път си позволявам да ползвам тия думи във форум, но т'ва е....

Та въпроса ми е:

Как бихте се оправили с такъв олигофрен, ако го хванете?

Поздрави

Публикувано

Колега, най-искрено ти изказвам моята съпричасност за случилото. Единственно мога да се опитам да ти намаля яда, като погледнеш малко по-философски на нещата, а именно, че винаги може и да е по-лошо. В кайна сметка майната им на гумите, гледай нервите да си пазиш, че тях няма от къде да ги купиш. Сипи си довечера една ракия smile159 и забрави за днешната гадна цървулска случка, на която си потърпевш.

П.С. А на въпроса ти по-добре, че не си го хванал, защото в крайна сметка, когато човек е афектиран можеше да стане по-зле.

Публикувано

Колега, по никакъв начин не казвам, че лайното е било право, но нещо не разбрах - ти по правилата ли паркира, или всички бяхте паркирали неправилно?

Публикувано

Такива хора са си наказани по природа. Вместо да се ядосваш, че ги има - трябва да ги съжаляваш, защото възпитанието не се предава по генетичен път, за съжаление. Кажи майната му. В крайна сметка е една гума. Ако смяташ, че е много - мога да ти покажа как заварих колата си една зимна сутрин...

Публикувано

Ми как - молиш се да имаш застраховка каско, благодариш се, че е само гумата и то едната, звъниш в полицията и на застрахователя си, търчиш между тях и гумаджията, скъсаните ти нерви не ги споменавам, че не се знае колко са и живота продължава. Аз имам в архива си 4 гуми срязани пред нас навръх 8-ми март през 2009 и тазгодишен опит за кражба на Буба със разбиване на ключалки, прозорци, контактни ключове, издрани врати, строшена брава, пак пред нас - полиция, застраховател, ЕТ - всичко по каналния ред и пак съм в играта. Но....пипна ли го туй нещо, дето е протегнало ръчичка с ножчето или със мечата лапа - доста ще ме помни, дори накрая и аз да пострадам.

Публикувано

А да не би да е било неуспешен опит да те оберат? По онази схема, дето ти режат гумата и, докато се занимаваш с нея, ти измъкват нещо от колата :-k. Все тая де, пак е кофти случка. Гледай да не се нервиш много все пак.

Публикувано

Момчета... Имаше колона от автомобили... Всички са спрели "правилно", след като никой не ги вдига и не пречат на движението, достатъчно широко е... Но защо точно аз? Като зад мен имаше спряло такси, пред мен BMW - нова тройка... :) Това ми е идеята... Може би са се опитали да ме оберат, но аз видях чак след 100 метра, че колата върви като... баница. Слезнах, изпсувах и я смених за отрицателно време. Търсих къде е боцната, но чак колегата ми видя, че е срязана и то 3 см по борда.

Нервите са ми главно от това, че всичко по тая кола е с лични средства и много съм дал, дори да не е стигало... Общо взето, мина ми яда, но никой няма да бъде наказан. Ще го накаже друг, то ще си му дойде :)

Принципно... Само се надявам да успеят да я залепят. Никому не съм попречил, наранил или обидил. Просто съм бил наред аз. :)

Поздрави

Публикувано

Така като слушам как и къде е срязана надали ще е подходяща за каране, дори да я залепят. По-скоро с известен компромис може за резервна да я оставиш smile049

Публикувано

За съжаление колега често се случват номерцата на бандитите да ти резнат гумата пред банката и докато я сменяш ако не си бдителен да ти задигнат нещо или недай си боже да те нападнат...

Обикновено и най-често режат задна дясна гума.Избират също хора,които са сами.

Неказвам че е малко злото което са ти сторили но...

Публикувано
За съжаление колега често се случват номерцата на бандитите да ти резнат гумата пред банката и докато я сменяш ако не си бдителен да ти задигнат нещо или недай си боже да те нападнат...
Бащата на един познат си изпати точно така - леко резната гума, която се предава малко след като е тръгнал. И докато е слагал резервната, са му гепали от седалката всичко - пари, документи, телефони, ключове и очила... Гаден номер. И най - интересното - връща се там, откъдето е тръгнал, моли да види записа от охранителната камера, но се оказва, че е бил спрял на място, което не се вижда от камерата... Сичко знаят гадовете...
Публикувано

Ох, знаят къде, я... Аз сега се чудя да отида ли в банката да питам, ако има добрички може да ми покажат само да го знам кой е... Нищо няма да му направя :)

Иначе вчера гумата я залепиха момчетата в студентски град. Отидох, те я погледнаха, казаха, че това е поправимо, нищо че е на борда, за 50мин я направиха и я напомпаха - прекрасна станала по думите им. За 30лв я оправиха и казаха, че нищо й няма да си карам спокойно. Монтираха я, все още не съм я регулирал на 2,3(сега е на 2,8) да е както преди, за да постои малко по-напомпана.

Общо взето, не успях да си видя къде беше срязана, направиха я прекрасно! И познайте, като я видяха момчетата в един глас "А.. т'ва е от нож бе! Виж разреза е перфектен... Кой си запушил?" и аз казвам, че е пред банка и те потвърдиха, че много такива като мене има... Думите бяха "Ааа... т'ва е честичко, оня ден правихме пак пред банка една...". Като ми го казаха това и като прочитам тук какво пишете, че знаят къде и кой да резнат - няма смисъл да се моля за камери... :) То ще си го накаже живота, той вече го е наказал, след като прави такива глупости... Така, че... :)

Ето я след ремонта (едвам го открих къде е...):

DSC00231.JPG

И малко екстърнъл снимки....

DSC00229.JPG

DSC00230.JPG

Просто съм бил наред. Поздрави :)

Публикувано

Всички изложени факти сочат постановка с цел грабеж. Така, че можело е да е по лошо.... Относно гумата - само свестен гумаджия може да ти каже до колко можеш да разчиташ на нея. На мен една такава рязана, познат гумаджия ми каза - карай я. И аз я сложих задна.

Публикувано
Всички изложени факти сочат постановка с цел грабеж. Така, че можело е да е по лошо.... Относно гумата - само свестен гумаджия може да ти каже до колко можеш да разчиташ на нея. На мен една такава рязана, познат гумаджия ми каза - карай я. И аз я сложих задна.

Аз точно това го питах - да я слагам задна, той се смее, слагай предна нямаш грижа бе човек... и така :) Общо взето ще си карам по-предпазливо и ще видиме :)

Публикувано

Каското покрива такива вандализми. Според мен е доста опасно да се кара с лепена гума и то предна. Лично мнение, естествено.

А на нулевата техническа грамотност на гумаджиите не бих си доверил живота...

Публикувано

И на мен ми я бяха спукали пред банка, на абослютно същото място върху гумата, гладък срез, окло 1.5 см.! При това бях спрял на пракинга за клиенти, не къде да е. Тръгвам си аз и след 100 м. чувам характерното шльоп-шльоп. Веднага ми стана ясно за какво иде реч, затова си продължих бавничко до по-оживено място и там смених с резервната, при заключено купе и портфейла у мен. Обаче тия пукат на съвсем случаен принцип, защото аз бях в банката за смяна на карта, нито съм теглил пари, нито съм внасял. На банката естествено не и пука, на полицията също, въобще не ги засяга по никакъв начин лично, така че ...

Публикувано
... не успях да си видя къде беше срязана, направиха я прекрасно!...

Не бъди сигурен в качеството на външния вид, наглеждай я отвреме навреме и ако се появи бримка, изкривяване или балонче в таз област независимо дали на същото място, отстрани или радиално на протектора незабавно я махай или в краен случай временно на задния мост. Срязана и лепена гума е деликатна работа. Не казвам, че е некачествено залепена, просто това са правила, които не трябва да ти дават основание да забравиш какво караш отпред или да смяташ, че проблема е решен на 100 %. smile056

п.с. при мене на една нова гума не и приеха рекламация за фабричен дефект /изтървал плат/ на подобно място и вместо да я хвърля и праснах вътре един бандаж Gar-agent - таз гума ще се търкаля отзад вече 4-та зима. Но си имам едно наум и пролет-есен я наглеждам. Мога да я карам и отпред, но не искам понеже никой не може да гарантира качеството на бандажа, както и здравината на каркаса и брекера под него /вече натоварени по друг начин/ въпреки че е правен като в аптека. Бил съм гумаджия, знам за какво става въпрос.

Публикувано

Значи, казвате да я вкарам отзад... :) Аз мисля друго нещо, сега иде зима и финансите са леко... малко за момента. След зимата ще е по-друго, зимни имам, а пролетта ще си купя новичка в такъв случай и да ми е мирна главата...

Колкото до каското, не съм сигурен дали застрахователя ще ми изплати и стотинка, тъй като автомобила е лизингов, а в ЕТ едва ли ще ми намерят гума, ако я плати застрахователя, дори 90%. Трябва да ги питам, да видим какво ще ми отговорят.

Благодаря за съветите! Ще се поуча, определено! :)

Поздрави

Публикувано

Същото ми се случи на 06.02.2010 г. в кв. Хаджи Димитър - линк към моята тема. При мен беше предна лява. Малък разрез с нож по борда. Гумаджия ми я залепи и карах около месец с нея, но после я смених (нещо все ме въртеше отвътре, че е лепена иначе почти не си личеше). Интересното е, че точно тогава отивахме с жена ми към един магазин за матраци да си купуваме матрак и носех парички у мен. Дали е случайност или са разбрали някак, че нося пари не знам, бяхме спрели доста далече от магазина. Може и да е било просто отмъщение - пред мен имаше спрели таксите, но не им пречех по никакъв начин. Между последното такси и мен имаше място за още няколко коли. Докато чаках при гумаджията дойде още един колега с Audi 80 със същия проблем, но при него пострадала се оказа задна гума. И аз бях бесен и изобщо изключих да звънна на застрахователя и на ченгетата, а си беше и бая студено навън. Важното е, че с жената се прибрахме живи и здрави.

Публикувано
Значи, казвате да я вкарам отзад... :) Аз мисля друго нещо, сега иде зима и финансите са леко... малко за момента. След зимата ще е по-друго, зимни имам, а пролетта ще си купя новичка в такъв случай и да ми е мирна главата...

Ако резервната ти е пълноразмерна(демек не е патеричка), просто ги размени с нея ;). Също е вариант и е по-евтин от нова гума. smile049

Публикувано
Същото ми се случи на 06.02.2010 г. в кв. Хаджи Димитър - линк към моята тема. При мен беше предна лява. Малък разрез с нож по борда. Гумаджия ми я залепи и карах около месец с нея, но после я смених (нещо все ме въртеше отвътре, че е лепена иначе почти не си личеше). Интересното е, че точно тогава отивахме с жена ми към един магазин за матраци да си купуваме матрак и носех парички у мен. Дали е случайност или са разбрали някак, че нося пари не знам, бяхме спрели доста далече от магазина. Може и да е било просто отмъщение - пред мен имаше спрели таксите, но не им пречех по никакъв начин. Между последното такси и мен имаше място за още няколко коли. Докато чаках при гумаджията дойде още един колега с Audi 80 със същия проблем, но при него пострадала се оказа задна гума. И аз бях бесен и изобщо изключих да звънна на застрахователя и на ченгетата, а си беше и бая студено навън. Важното е, че с жената се прибрахме живи и здрави.

Брех... значи таксетата може да правят някакви глупости ей така от простотия? Стига бе... зад мене имаше такси също, стоеше си вътре чичкото и си четеше вестник - един мазен хюндайчец. Аз като слезнах съм му метнал поглед да го видя, че е там, но не съм гледал лошо, че да правят глупости... Ама, има ги всякакви. Най-важното е, че без да искам съм извадил всякакъв късмет, че дори и гумата видях бая след мястото на инцидента, не съм я правил там... Общо взето минах леко и се радвам вече.

ПС: О, Гога, да с голяма съм - 5 еднакви гуми са. Аз май ще направя така, да. Благодаря, че ме подсети ;)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано
Здравейте,

Днес е един прекрасен ден! В който, когато бях спрял пред банката да си свърша работа...........

Колега в петък вечер и на мен ми срязаха :smt0344 предна дясна на служебната Дачия. Гумаджията ми каза, че е с НОЖ. Според мен са се опитали да ме оберат, ама аз затворих колата и я заключих докато си сменях гумата. За информация действието се развива пред V-та градска болница.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.