Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

400 лв глоба за непочистена стара винетка


FAV135

Recommended Posts

Шофьор на лек автомобил, който е залепил на предното стъкло винетка с изтекъл срок, ще бъде глобяван с 400 лева, реши вчера правителството, като прие поправки в Закона за движението по пътищата

 

Вкарани са в затвора всички карали почерпени, без книжки, без основно образование. Идва времето и на тези зловредни елементи, които не са си почистили старата винетка. Ма така де - да им дойде акъла,нЕкой да ги е карал насила да си лепят минетка?. Или да се научат да гепят, да не плащат, да се преструват на умрели лисици, изобщо "да правят като нас" или да плащат до откат. В тая държава съм сигурен, че вече не може дори да се изпикаеш по нормалния начин, а само по втория... ](*,) .

Мммма**а в* плуже** **дни......ххххх хххх хххх хххх

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 120
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • micyri

    12

  • joeless

    8

  • FAV135

    7

  • ikonoma

    6

Най-много писали в темата

уф, добре, айде отивам да си изстържа трите годишни винетки от стъклото

Може да организираме некЪв ленински съботник под наслов "Чистене на стари стикери", подкрепен обилно с бира, май за алкохол глобата е по-малка е*ати.(Това, че искаш да я изчистиш, определено не е достатъчно да я махнеш тъпата "безсмислена" винетка, но пък спокойно можеш да си пукнеш стъклото примерно докато нагряваш и така да помогнеш на родната икономика да се възстанови от кризата smile035 )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А нещо за старите стикеро от ГО казали ли са? Че .. нали съм на вноски и ми стоят 4 парчета на стъклото, а днес трябва да лепна и новото... и два стикера за ГТП имам... то малко циганийка наистина... ама голямо чоплене докато паднат уееее ](*,)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз няма да я махна, дори протестирам :)

 

Сега ще Ви кажа как правя аз. Сложил съм една седмична, защото бях заблуден, че като ми даваха колата миналата година имаше едно нещо в договора "КАТ комплект - по изискванията на КАТ..." и мислех, че винетката участва :) Е грешал съм, защото те само проверяват и глобяват, не изискват.

 

Сложил съм си седмичната от една година, мисля, че е достатъчно много пари, че да строша колата по тия пътища. Като ме спрат и се пулят, че е седмична от преди една година казвам така "Колата се разтропа по тия пътища, елате да Ви повозя и вижте как се чува вече. Не е от това, че е шкода!" или другото "Сега излизам от София за пръв път, беше ненадейно спешно беше сори " - абе веднъж мина :D Повече не са ме спирали...

 

Но аз лично... Ако ме глобят 400лв, ще отида и ще ги осъдя за дупките 10к ;)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъпанари... Имам предвид за размера на глобата. Явно има много народ, който бръмчи със стара винетка, изхождайки от позицията, че щом има лепенка, катаджията ще реши, че е валидна и няма да го спре за проверка или липса на такава. А патрулките извън градовете, дори в движение, гледат. Преди около година и нещо ми се наложи да излеза извън града с колата на сестра ми, която тогава нямаше годишна винетка, защото не пътува често, а й се лепеше седмична 2 пъти в годината. Тръгвам аз смело, за винетка не мисля, защото съм свикнал, че си имам годишна. На 40 км извън града се сещам да погледна - нъц, нямам стикерче. В района бензиностанция - йок. На връщане минавам през едно село и в колоната зад мен се включва една патрулка. Минахме няколко километра и поне едно време чух кратки тромби зад мен и видях включеня буркан. Отбивам, идва полицая и ми сочи мястото без винетка на джама. Вдигнах рамене, обясних ситуацията, разделих се с ХХ единици и си тръгнах. И после се замислих - карайки зад мен са гледали дали имам стикер. За карък, два дена по-рано зет ми махнал старата седмична. Ако я беше оставил, нямаше да ме спрат. Та заради такива случаи като моя, без значение волно или неволно, явно искат да стресират народа. Ама този път се оляха, ама много. Предполагам глобата ще важи и ако имаш редовна винетка, но не си махнал старата. Или ако не е упоменато, това ще е още един начин за кихане.

 

Напълно съм съгласен с shaft, с тази разлика, че трябва да се гонят общини и държава, дори и да не сме глобени и серизоно започвам да се замислям по въпроса за предприемане на действие. Не съм съгласен мен да ме дебнат зад всеки ъгъл за нарушение, а общини и държава вечно да вдигат рамене и да казват "ами няма пари за пътищата". След като ще изискват от мен, аз ще искам същото и от тях, след като плащам за пътища, аз ще искам пътища!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Практикер се продава нож за чистене на керамичен плот, струва 1 лв, един такъв може да изчисти винетките и застраховките на всички коли от клуба, много лесно става, после със салфетка и малко вода и няма и помен от стикери. С червена дръжка е, производство на Budget.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е поредния супер тъп закон направен с цел събиране на пари глобата е толкова измислена все едно заплатите са станали по 2000евро сега им пречат винетките утре ще е нещо друго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм, оффтопик, но след последното ми посещение в практикер останах дооооста учуден - всичко което съм си купувал досега от там, както и нещата които си бях харесал са на двойни и тройни цени спрямо миналия месец.. :-k

 

иначе, стикерите и с обикновено макетно ножче се свалят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D

Еми Джо , като ни обримчат с глоби, ще спрем да ходим в Практикер. Като нЕма парЕ, няма да ходим ;) Хората се "грижат" smile035

 

Между другото - наистина до март месец е възможно да поскъпнат доста работи на фона на намаляващи заплати. Тема един друг форум:

"Абе да му се не види - какво и става на тая кола - сипвам 20лв и минавам 90км, оня ден сипвам 20лв - минавам 70 ?!?!?" - Човека просто не си е направил сметката, че лева <> литри :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-важното е, че няма да се взима книжка при превишена скорост за сметка на СТРАШНОТО ПРОВИНЕНИЕ - ДА ИМАШ СТАРИ СТИКЕРИ НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО! Аууууу ужасссс!

 

Тия политици трябва да ги унищожат, както те трепят нещастните животни, болни от шап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изходът да избягаме от дивотията е само един! терминал-2

 

Що бе, от терминал 1 не летят ли? Аз верно, че само на две съм ходил... 1 не го и знам ^^, но това е за далечни, не може ли в Румъния или някоя по-нагоре - Полша е хубавка страна.

 

Поздрави

 

ПП: Ето нещо реално, но само на думи и така ще си остане за внуците чак:

Слави Трифонов - Нема такава държава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не може ли като ни спрат за проверка и ние да вдигаме невинно рамене и да казваме - "Ми .... няма пари."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държава скоро няма да има, само цигански катун ще остане, нещо като след бомбандировки. Тежко му и горко, който остане да го крадат тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, не разбирате ли, че ние го позволяваме това? Ние даваме на смотаняци и разни соц. кадри да си правят каквото искат! Все пак стадото е от овчици, които послушно ще си плащат тия скапани 400лв! И не веднъж! Ще си плаща и ще казва "Да, така е... Майка му стара... Ако не ме бяха хванали...". Така ще си е винаги, няма да има промяна. Промяна ще има за тези, които се ориентират в живота си в различна от нашата раса :) защото нашето е раса, "няма такава държава", няма такива хора. На Слави Трифонов от песничката има много хубави попадения "...Седи отпред, в устата му злоба, той тая власт ще я стиска до гроба!...". Самото изречение "Добър вечер, уважаеми зрители!" Това е подканване към всички, защото са зрители! ЗРИТЕЛИ! Ако сме пет човека, които казваме "Ама защо да е така, я чакай малко, пич - тия пари ще ми ги вземеш, ама не точно, защото съм 'копал' цял месец за тях и няма други!" ще ни смачкат просто :) И всичко остава пак така.

 

За пример са циганите, там трябва да гледаме - няма такава сила, братя! Няма! Всичко е едно и са здрав юмрук! Няма такава сила просто! Един ще ударят, почват да изскачат от кофите още стотици и става джангъра и боя! И съжаляваш, че си го ударил! Събираш злоба, ама си я събираш само! Затова сме на това дередже! Няма да има промяна, помнете го :) Няма и това е. Просто робството ни е в кръвта, бе! Не са малко 500 години - изчистили са се всички! Един беше Левски и той умря! След това всеки гледа, че не е хубаво да си играе с огъня и си седи настрана. Това е... Просто никой не може да ми каже, че не е така и най-вече, че промяна ще има!

 

Оня ден в болницата седеше една компания ромски босове - фък йеа! От къде тия пари в тия цигани??? Седеше оня главния и всички около него висят. Ставаше баща явно. Сто пъти вдигна телефона и каза "Благодаря ти, братле! В събота се събираме ще има прасенце, елате и Вие!". Като излезнах, по случайност и те с мене, единия се качи в S500 с диодните стопове, другия се качи в VW Phaeton с тъмни стъкла. Ама породисти цигани! Това е просто!

 

Заедно са, става всичко така, иначе стоиме си ние и се молиме да не ни спрат за винетката и да няма глоба от 400лв, защото децата после няма какво да ядат, а всички ще ходим с рейса на работа! Като в една хубава и нормална "нема такава държава"! :)

 

"Пед*раст пед*раст, ама си има власт! "

 

 

Поздрави

 

 

ПП: Ъпдейтче от един чат с колега от преди малко:

 

[11] А: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3536871

[11] Shaft™: йей влакчее... при това е безплатно

[11] А: :)

[11] Shaft™: вместо да ги движат тия влакчета защо не запълниха пет дупки за тия пари, които тоя "рейс" ще похарчи за тока...

[11] Shaft™: сигурно защото ще са само пет и няма смисъл, с тях и без тях... все тая...

[11] А: ako gi zapalnat shte karash sas skorost povisoka ot pozvolenata

[11] А: a kato ima dupki nqma kak

 

 

Мдаа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ме обнадеждава едно нещо, може и да бъркам, де. В цитата на колегата FAV135 пише, че правителството е приело промени (поправки) в закона....Законите не се ли променяха в парламента? Та да не не остане накрая пак измислено и недомислено, мъртво родено направо. А че е тъпо и унижаващо - напълно съм съгласен.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато има кой да купува винетки ще е така, ако голямата част от хорота спрат да купуват винетки ще е друга бира. Ето тези дни даваха репортаж от Гърция по повод това, че в момента вече около 60-70% от шофьорите са се обявили против плащането на магистрални такси и просто спират пред бариерата вдигат я ръчно и продължават. У нас не очаквам да се случи подобно нещо за каквото и да е, тук важи принципа куче което лае не хапе и затова наште управници си разиграват коня на спокойствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за милиони няма закони, за кокошка няма прошка

 

тъжната истина.

 

 

хората карат друсани, пияни, без книжки и какво ли още не. а аз с моята шкода съм престъпника, защото видиш ли не съм си махнал миналогодишната винетка. що за безумие.

утре ще кажат че ако имаш кал в калниците трябва да плащаш глоба от 300 до 1200 лева. а това че даваме грешни пари за винетки за да караме по най-разбитите пътища в Европа на никой не му пука.

пияни полицаи (мутри, митничари и подобна сган) и техните синчета избиха сума ти народ по пътищата, , но човека с бежавата Октавия ще трябва да плаща като поп, защото е извършил тежко престъпление.

струва ми се че в центъра на София някъде се е скатала една доста селективна черна дупка, в която изчезват само парите ни .

обичам като плащам да получавам нещо в замяна. но в този случай не чувствам да съм получил 1 грам положителни емоции от пътуването по родната пътна мрежа.

напротив, плащам за да получа полицай който ми се заяжда, защо аджеба триъгълната ми кърпа не е триъгълна, ами квадратна и ме спира с думите "тебе ще те глобя за нещо". плащам и за неговия, колега, добре маскиран в ролята на "доброто ченге", което ми хвърля документите, казвайки доста мило "айде Желязков, изчезвай"

 

ами някой път надявам се наистина ще изчезна за добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купувам винетка, защото единият ми дом и вилата ни са извън София във "винетни" зони. Просто си плащам спокойствието да не се разправям с всеки просяк в униформа. Нямам нерви и желание за бунт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто си плащам спокойствието да не се разправям с всеки просяк в униформа..

 

хахаХаХ, това изказване си струва да си го сложиш на подпис, много добро! smile091 smile091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми... ето ние сме голям форум, много хора. Всеки, явно, не одобрява това, което се готвят да направят Бойковите пенделчета. НО, пак си плямпаме във форума... никой нищо не казва за официален протест. Не вярвам да е много трудно да информираме колегите от ФВ и БМВ форумите (по-големи са) и да се разпространи мълвата из всички авто-форуми и да се опитаме да ги подкокоросаме за протест. Обаче, 100% съм сигурен, че на края пред парламента ще има 100-на човека, които за пореден път ще останат незабелязани и пренебрегнати.

Това ми е урок още от детството - винаги, когато имаше кавга с някой "голям", все се събирахме голяма група от биячи и винаги на края оставах все сам да ме бъхтят 2-3ма "големи". Винаги така става в нашата "татковина" - сеир да има за семкаджиите!

За пореден път се убеждавам, че си обичам родината, ама мразя от червата си държавата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП: Ъпдейтче от един чат с колега от преди малко:

 

[11] А: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3536871

[11] Shaft™: йей влакчее... при това е безплатно

[11] А: :)

[11] Shaft™: вместо да ги движат тия влакчета защо не запълниха пет дупки за тия пари, които тоя "рейс" ще похарчи за тока...

[11] Shaft™: сигурно защото ще са само пет и няма смисъл, с тях и без тях... все тая...

[11] А: ako gi zapalnat shte karash sas skorost povisoka ot pozvolenata

[11] А: a kato ima dupki nqma kak

 

Мдаа...

 

Оф топик: каква ирония, това "влакче" е от знаменитата реклама на БСП - Станишевия трамвай. Дори има нещо общо с нашия форум - правена е от колега, който до преди време пишеше тук, но няма да спомена името му.

Станишев, Борисов... премиерите се сменят, трамваите и най-вече дупките остават, както и ние да им се "радваме" :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да разбера,къкъв Ви е проблема? Самата глоба от 400лв.ли? или че ще трябва да си махате старата винетка от стъклото?

Съвсем сериозно питам!

Неразбрах те ли,че просто трябва да се спазват едни правила и тогава всичко ще ви е на ред.

А който не иска да ги спазва,се глобява,и то с по-големи глоби за да има ефект.

Проста работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.