Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Мрънкаме си уе! Поне тва го можем!

• Отговори 120
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• micyri

12

• joeless

8

• FAV135

7

• biser.or

6

Най-много писали в темата

Публикувано

докладвам - свалих си трите винетки! за половин час. от който 20 (двайсет) минути за годишната винетка от 2009 - направена е от ебаси коравия материал, нито горене помогна, нито киснене в препарат за стъкла, нито обезмаслител, стъргане с нокът - изобщо, стъргане с дебитна кърта - язък за картата, с макетното ножче си надрах стъклото... безумно ](*,) ко не прай чиляк за едните четристотин жълтици...

във връзка с просяците в униформи - от мен нищо никога не получават - като има за какво да пишат - нека пишат, нося си отговорноста за пропуските. и вече са получили достатъчно от мен чрез всичките ми данъци. само че докато 99% от шофьорите предпочитат да бутнат двадесетолевка - просяците ще са си такива - гнусни, гадни и нахални.

Публикувано
докладвам - свалих си трите винетки! за половин час. от който 20 (двайсет) минути за годишната винетка от 2009 - направена е от ебаси коравия материал, нито горене помогна, нито киснене в препарат за стъкла, нито обезмаслител, стъргане с нокът - изобщо, стъргане с дебитна кърта - язък за картата, с макетното ножче си надрах стъклото... безумно ](*,) ко не прай чиляк за едните четристотин жълтици...

...

Това... значи, че трябва да кажем на чичковците, които избират хората за печат на винетките, да не ходят при тая фирма от 2009 :D мухахаха...

Публикувано

...

Това... значи, че трябва да кажем на чичковците, които избират хората за печат на винетките, да не ходят при тая фирма от 2009 :D мухахаха...

най добре да им кажем да тръгнат нанякъде, няма значение накъде и да не се връщат... smile045

Публикувано

Абе малко много шум за нищо. Един такъв нож се взима за около 2 лева от Бриколаж/Практикер или някоя по-голяма железария и забравяте за проблема със стикерите. И без да знам за че има глоби, никога не съм имал излишни стикери поради причината че ме дразнят.

48_34_48343_2_644x461.jpg

Публикувано
Аз не мога да разбера,къкъв Ви е проблема? Самата глоба от 400лв.ли? или че ще трябва да си махате старата винетка от стъклото?

Съвсем сериозно питам!

Неразбрах те ли,че просто трябва да се спазват едни правила и тогава всичко ще ви е на ред.

А който не иска да ги спазва,се глобява,и то с по-големи глоби за да има ефект.

Проста работа!

Аз съм съгласен с това,ама просто има други много по съществени неща у таа държава де не са у ред,и се дразня като слушам и чета какви глупусти се обсъждат .

Нека да оправят първо бакийте със съдебната система, здравеопазването,пенсийте и образоването,пък тогаз със

старите стикери да се занимават. smile150

Идиоти мръсни...чудят се само как да скубат народа с пари.Не си мислете че го правят за наше добро. Иде ми тоя вдЯнков да му откъсна топките без упойка. :smt0344

Публикувано
Абе малко много шум за нищо. Един такъв нож се взима за около 2 лева от Бриколаж/Практикер или някоя по-голяма железария и забравяте за проблема със стикерите. И без да знам за че има глоби, никога не съм имал излишни стикери поради причината че ме дразнят.

48_34_48343_2_644x461.jpg

а според теб, коооолко точно голяма е разликата между средностатистическо макетно ножче и "стъргалка за винетни стикери" която си ни показал?

и .. всъщност, незнам дали задълбаваш в редовете или колкото да ти се чуе гласа - на никой (май освен на мен, но не много) не му е проблема в механичното едноминутно мълчаливо почистване на стъклата от стикерите.. дърдорим си за поредната простотия с който някой нещо ни задължава... и ни глобява. и защо? не ми пречат стикерите. на кой му пречат? на теб? ами свали си ги. защо и аз да съм задължен да го правя? не искам. искам пък да си стоят, спомен са ми от всички пътешиствия с тоя автомобил .. например... и ей такива дребно-идиотщини от които ще ни събират левчетата, нещо с което много добре знаят как да се справят.. а не знаят как да Ми, Ни, и разбира се - Ти оправят пътищата с тея пари дето ги давАМ, даваМЕ, и, разбира се - давАШ...

Публикувано

Баси, на Супърба имам цели четири и то от последните два месеца,две български и две чужбински и сега требва три от тях да сваля.В неделя на НИМ,ще помоля Мишо да помогне с неговия уред,пък бирата ще е от мен! smile049

Публикувано

Не може контролиращия орган да глобява за нарушение , при условие че той самия е в такова.Няма полицейска кола с винетка.Всичко пада много бързо в съда , но в повечето случаи полицаите пускат без да пишат нищо.

Публикувано

Колега, май нещо излишно си се разпалил, не съм искал да засегна никой и гласа ми се чува колкото и твоя,

за това е форум.

Чисто технически е доста по-удобно е спрямо макетно ножче, ако помислиш за захват и посока на натиска.

Държавата върви в правилна посока по повод събиране на пари от населението, за справка

половината ми познати ме бъзикат че съм си регистрирал колата в данъчното и плащам към 400 лева данък.

Ако искаме да гоним западните страни по стандарт на живот и заобикаляща ни среда, трябва да свикнем да сме изрядни към държавата и съответно да искаме отчет къде и за какво ни отиват парите.

Досегашното масово поведение за тия пътища винетки и данъци не плащам ни води много към класическата литература с Андрешко и от това ефект няма. Обективно погледнато с пътища нещата са напред спрямо преди няколко години.

Ако някой закон е твърде абсурден има варианти за граждански ответ като петиции, жалби, господари на ефира и тн.

Ако който е възмутен не му се занимава с такива граждански активности се отдава на домашен хлеб пред компютъра или минава към двулевовото ми решение от първия пост.

Публикувано

За пореден път се убеждавам, че в тази държава ВСИЧКО (!!!) е направено, се прави и ще се прави винаги с една-единствен цел - потъпкане на данъкоплатците.

НЕ възразявам срещу въвеждането на винетки - ок, нужни са пари за бюджета - за поддръжка на пътищата.... А каква част от тези пари са използвани по предназначение?!?!?

НЕ възразявам срещу глобите за несвалена винетка - аз самият сутринта изчегъртах от предния си джам старата такава. (вие поразводнихте темата, затова само много накратко ще споделя, че и с нокът и малко повечко търпение, винетка, стояла 2 седмици на стъклото ми, се махна).... Само че ще питам, а парите от ТЕЗИ глоби къде ще идат?

НЕ възразявам срещу реда и правилата! Аз самият съм държавен служител - инспектор и със сигурност ще съм един от последните, които ще тръгнат "срещу реда"... Само че (според мен) колегата micyri не е никак прав....защото в някои държави, които се грижат на данъкоплатеца да му е комфортно-удобно-лесно, поставят едни джобчета на стъклото, в които можеш да си сложиш какъвто документ е нужен, за да улесниш както себе си, така и проверяващите органи. И тогава този документ може да е просто картонче, а не скъпо-струваща-само-разпадаща-се-лепенка-с-отвратително-лепило, което отново пести парички на данъкоплатците. Които парички могат да отидат за поправяне на пътищата, например. За да им е комфотно на данъкоплатците, да виждат РЕАЛНО изразходваните им пари и да имат ЖЕЛАНИЕ да спазват законите-разпоредбите-изискванията. И когато на подобен човек му се налага глоба, била тя и в размер на месечната ми държавна заплата, този човек ще знае, че наистина е престъпил някъде закона. А не всеки глобен в тази държавица да остава с чувството, че е прецакан (защото е именно такъв!)...и да гледа да "бутне", за да се измъкне. Ще се справим и със старите сткери по стъклата ни, и с корупцията, и с мизерното си мислене....ама друг път!

Публикувано
За пореден път се убеждавам, че в тази държава ВСИЧКО (!!!) е направено, се прави и ще се прави винаги с една-единствен цел - потъпкане на данъкоплатците.

НЕ възразявам срещу въвеждането на винетки - ок, нужни са пари за бюджета - за поддръжка на пътищата.... А каква част от тези пари са използвани по предназначение?!?!?

НЕ възразявам срещу глобите за несвалена винетка - аз самият сутринта изчегъртах от предния си джам старата такава. (вие поразводнихте темата, затова само много накратко ще споделя, че и с нокът и малко повечко търпение, винетка, стояла 2 седмици на стъклото ми, се махна).... Само че ще питам, а парите от ТЕЗИ глоби къде ще идат?

НЕ възразявам срещу реда и правилата! Аз самият съм държавен служител - инспектор и със сигурност ще съм един от последните, които ще тръгнат "срещу реда"... Само че (според мен) колегата micyri не е никак прав....защото в някои държави, които се грижат на данъкоплатеца да му е комфортно-удобно-лесно, поставят едни джобчета на стъклото, в които можеш да си сложиш какъвто документ е нужен, за да улесниш както себе си, така и проверяващите органи. И тогава този документ може да е просто картонче, а не скъпо-струваща-само-разпадаща-се-лепенка-с-отвратително-лепило, което отново пести парички на данъкоплатците. Които парички могат да отидат за поправяне на пътищата, например. За да им е комфотно на данъкоплатците, да виждат РЕАЛНО изразходваните им пари и да имат ЖЕЛАНИЕ да спазват законите-разпоредбите-изискванията. И когато на подобен човек му се налага глоба, била тя и в размер на месечната ми държавна заплата, този човек ще знае, че наистина е престъпил някъде закона. А не всеки глобен в тази държавица да остава с чувството, че е прецакан (защото е именно такъв!)...и да гледа да "бутне", за да се измъкне. Ще се справим и със старите сткери по стъклата ни, и с корупцията, и с мизерното си мислене....ама друг път!

Добре де,що не си свалите старите винетки и случая да приключи,а трябва да си чешате езиците,къде щели да отидат парите,че в чужбина било така,а при нас не е.

Понеже ние сме такъв народ,дето от всичко разбира,затова сме на тоя хал.

Сега гледам и за ножчета почнахте да спорите,кое е по-добро ли?

Погледнете позитивно на нещата!

Сега ако взема да обеснявам,защо в Германия са измислили джобчета на стъклото за подобни стикери,темата съвсем ще се искреви.

Поздрави на всички взели участие в темата,я погледнете колко е часа,време е за една ракиика със салатка!

Без лоши чувства,важно е да се мисли позитивно.

Публикувано

аз пък да попитам....защо ако имам няколко коли,трябва да купувам няколко винетки.....АЗ НЕ МОГА ДА ГИ КАРАМ 2 ИЛИ 3 ЕДНОВРЕМЕННО????

Публикувано
аз пък да попитам....защо ако имам няколко коли,трябва да купувам няколко винетки.....АЗ НЕ МОГА ДА ГИ КАРАМ 2 ИЛИ 3 ЕДНОВРЕМЕННО????

Сами, това е като такса смет - определя се на квадратура, не на брой живущи. С други думи колкото повече имаш, толкова повече кожи ще ти свалят. Никой не се замисля, че човек с 1 кола може да навърти повече извънградско, отколкото друг с 5 автомобила общо. И отново аналогията - двама души в 140 квадрата апартамент цакат повече за смет от 4-членно семейство, живущо в гарсониера, което генерира 2 пъти повече боклук...

Публикувано
Изходът да избягаме от дивотията е само един! терминал-2

Що бе, от терминал 1 не летят ли? Аз верно, че само на две съм ходил... 1 не го и знам ^^, но това е за далечни, не може ли в Румъния или някоя по-нагоре - Полша е хубавка страна.

Поздрави

ПП: Ето нещо реално, но само на думи и така ще си остане за внуците чак:

Слави Трифонов - Нема такава държава.

От континента "ЕUропа" требе да бегаме,щото евросъюза е най-злото нещо на света!

ЕДИТ:

СЛ.трифонов е чикиджия...готов на всичко за пари!

Сценаристите са от значение,не ми го фалете тоя тупан,всеки може да каже нещо,което му диктуват отсреща!

Публикувано
...Сега ако взема да обеснявам,защо в Германия са измислили джобчета на стъклото за подобни стикери...

Мда-а-м, и на по-старите коли имаше джобче за ГТП зад огледалото, ами понеже ние българите сме творци и изобретателни та затова са ни и винетка и преглед и застраховка лепнати на джама. Ама лепнати та като свалиш да се къса. И на това му намерихме цаката. Ето, сега ще ги и пишем. Един ден може и пръстов отпечатък да искат, то не от друго ами от простотия на администрацията. Ще трябва и да ги дяламе. Толкоз ли не могат да ги направят електронни и да им падне цената с поне 10 %... но да си завърша мисълта по темата- заради същото са и глобите за стари стикери. :-k

Публикувано
....защото в някои държави, които се грижат на данъкоплатеца да му е комфортно-удобно-лесно, поставят едни джобчета на стъклото, в които можеш да си сложиш какъвто документ е нужен, за да улесниш както себе си, така и проверяващите органи. И тогава този документ може да е просто картонче, а не скъпо-струваща-само-разпадаща-се-лепенка-с-отвратително-лепило, което отново пести парички на данъкоплатците.

Владе, сигурно си твърде млад, за да помниш, че в зората на "Демокрацията" у нас имаше същата система с прозрачни джобчета на стъклото и картончета вътре за прегледа. Защо ли пък сега измислиха тия скъпи стикери с гадното лепило? Ами отговори си сам - нали трябва да цоца парици от бюджета някоя "богопомазана" фирмичка с шефче примерно баджанака на министъра. Друго в случая е по-важното за нас - как ние като съвестни данъкоплатци можем на наложим нашата воля по въпроса на тези, които са влязли в управлението с нашите гласове и които разпределят /къде ли и как ли?/ нашите пари? Отгворът според мен е - стихийно не става, трябва някой да ни организира, но някой с честни подбуди и идеали, а не като ония организатори на протестите от зората на демокрацията - правете митинг да ги свалим и да дойдем ние на власт и да цоцаме държавата, после пък обратното и така до безкрай... все на наш гръб.

Публикувано

Ей, за тия пусти 400 лв. щях да си отрежа пръста. Остъргах винетката с по-горе споменатия нож, лесно стана, супер доволен... И като слгах капачето, то нещо се отплесна и тряс острието в пръста. Та така, преди да сваляте винетката прочетете правилата по трудова безопасност.

Публикувано

Абе все от някъде трябва да се започне,така че сваляйте старите винетки и слагайте новите.Само да не забравите да си впишете рег. номер на новата винетка.А пък лятото като я напече слънцето и мастилото избелее тогава пак ще почнат едни спорове ,кой го измисли,т.н.Надявам се да не измислят и тогава глоба за лошо написан рег.номер на винетката.

Публикувано

Само не бързайте с махането на годишните - все още са валидни до 31 януари 2011

1y.png

Публикувано

Защото явно така, както е в момента е за нечие удобство, и за да ни "дерат" максимално.:smt0344

Например ако винетката не се лепеше, а си я носиш заедно с шофьорската книжка, можеше да се спестят тези пари. Сега някой друг ги спестява вместо нас...

Обаче това което ме дразни за тези глоби е, че се уляха тотално вече. Явно данъците не са достатъчно, за да се изсмуче тотално данъкоплатеца, и пробутват всякакви смешни глоби.

Как да не ме е яд, като плащам редовно за нещо конкретно, а не получавам нищо? Къде тогава ми отиват парите? Това е достатъчно, за да отиде да протестира човек, защото няма никаква прозрачност. Просто се доверяваш очаквайки, че ще има свършена работа, както сам си се трепал за тези пари, а накрая не само, че не се случва нищо, а ми даже ще те глобяват.

Може би не се вдигаме на протест, и защото всеки нов дошъл на власт се оказва рано или късно, че е бил сред предишните, и че просто ще започне старата песен на нов глас.

П.П. Ако парите ни стигат до фирмите строящи пътища, значи за същите е на далавера да правят кръпки тук-там, които се разрушават за кратко време, вместо да освежат както трябва цяла пътна отсечка. Обаче тогава нали и заплатите им няма да са същите.

Имам някакви спомени, че преди на определен период се извършваше такова освежаване на настилката и в градовете и м/у селата, но не си спомням дали се е плащало пътен данък. А сега ще ни глобяват с 400лв., за да си оправят заплатите сигурно, че се утрепаха от кърпене ли, незнам.

От друга страна всичко това ми се вижда и смешно. Висок пътен данък, че си бутнал там няколко камъчета на кръст по офроуд пътищата, и невероятна глоба за това, че не си отлепил от стъклото един стикер с изтекъл срок на годност.

Но в България е така: Ако държавата те търси ще те открие на място, а когато ти я потърсиш я няма.

Публикувано

Ей страшна работа сте.....къде отиват парите?,много големи глоби!,"мен ме яд за това ,мен за онова",само мрънкане!

Махни си старата винетка и въпроса приключва. Няма значение 400 или 4000лв. е глобата.

Знам, трудно се свиква със закона,но колкото по-големи са глобите толкова по-бързо ще минем прехода за да станем наистина европейци.Казвам това от личен опит,плащал съм глоби в Унгария 1500евро и в Австрия 450евро,не броя няколко малки глоби от по 35-55евро за говорене по телефон докато шофирам. Сега вече съм с хендсфри и карам като пенсионер!

Публикувано

Проблемът за мен не е в махането на стари и слагането на нови винетки. Аз старите винетки винаги ги махам (с псувни). Проблемът е, че кратуните в парламента имат меко казано странни приоритети за сигурността на пътното движение. Излиза, че да си пиян рацер е по-леко наказание, от това да караш със стара винетка!

Някой има нужда от спешен психиатричен преглед май smile092

Публикувано
Проблемът е, че кратуните в парламента имат меко казано странни приоритети за сигурността на пътното движение. Излиза, че да си пиян рацер е по-леко наказание, от това да караш със стара винетка!

Тях сигурността на пътя не ги касае особено, или поне така разсъждават. Возят се в скъпи сигурни автомобили, често и с конвои, така че вероятността пияният рацер да ги утрепе е минимална. Докато приходите от винетки са директно свързани с приходите в "обръчите от фирми" и ги удря директно по джоба.

Публикувано
Проблемът за мен не е в махането на стари и слагането на нови винетки. Аз старите винетки винаги ги махам (с псувни). Проблемът е, че кратуните в парламента имат меко казано странни приоритети за сигурността на пътното движение. Излиза, че да си пиян рацер е по-леко наказание, от това да караш със стара винетка!

Някой има нужда от спешен психиатричен преглед май smile092

Aаабе съвсем са си с акъла те - само гледат как да отклонят вниманието от истински важните и трудно решими проблеми и същевременно да съберат лесни парички. Много по-лесно е да санкционираш кротък и иначе примерен човечец, който е забравил да отлепи старата или просто не е имал време да прочете в нета или вестника, че е длъжен да го направи. Къде по-сложно е да гониш пиян рацер с тия патрулки-трошки и с драконовския лимит за горивото, пa недай си боже може и да окаже съпротива при задържането... абе какво само да си усложняват живота smile049 Цецо /Micyri/, по принцип си прав, ама ето точно затова не си съвсем - просто започват нещата отзад напред с тенденцията може би никога да не стигнат до най-важните проблеми най-отпред

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.