Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Глобите за несвалени стари винетки ще ги сполети същата участ, като глобите за летни гуми през зимата smile056 Що се излагат с такива недомислици да шашкат хората?!

• Отговори 120
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• micyri

12

• joeless

8

• FAV135

7

• biser.or

6

Най-много писали в темата

Публикувано

Днес си турих годишната винетка.Адски много ми загрозява джама тоя стикер. ](*,) Където и да го лепнеш все грози. :smt0344

Между другото седмична винетка от миналата година я разлепих неповредена с помощта на нокътя.Ако си бях поставил за цел цяла да я сваля,надали би се получило.

Публикувано

Загрозява не, ами...можеше календар да сложат, че от КАТ да са в крак с времето. В престаранието си да се вижда отдалече, сега съм сигурен, че това е лесно и от космоса.

Публикувано
ай ша им **** в устичките милиционерски, смотани.... заради тия говеда си надрах стъклото в опити да сваля винетката за 2009-а ](*,) ](*,) ](*,)

тия само тояги на гол г=з ще ги оправят, нагли, нагли, нагли и гнусни тъпанарчета ееееейййййй...

Джо, мисля, че в случая не си прав. Всеки знае, че една лепенка колкото повече седи залепена, толкова по-трудно се сваля. Още повече ако продължително време е изложена на студ и пек. Решението да я оставиш толкова дълго време на стъклото е твое, не на друг. Но дори и толкова стара винетка се сваля без проблем, стига да действаш с подходящ инструмент. А понеже той е изключително остър, следва работата с него да не е припряна, а внимателна и точна, което е гаранция, че няма да надереш стъклото. Предполагам си ядосан за подобен изтекъл слух и за глобата, свързана с него, аз също много им се дразня. Но това не е причина да им споменаваш устенцата и да ги виниш за лошо свършена от теб работа.

:smt030

Публикувано

Малко подгряване на стъклото със сушоар и се сваля без всякакви грижи.

Публикувано

Топло насочено към предното стъкло върши същата работа. И така няма да прегрееш и евентуално пукнеш стъклото.

Публикувано

Ако си обичате стикерите всеки път преди да залепите нов теглете му по един език и след туй нито са необходими специални инструменти , нито духалки , молитви и майни ... с едно швейцарско ножче от единия ъгъл и излита за секунди ( понякога здрав ) и ако има остатъци от лепило с невъоръжен пръст (може и среден) и пак облизан разтърквате мястото и всичко пада на топченца - лесно , просто и екологично ;)

Публикувано

Така може да се спука стъклото ако навън е много студено.В смисъл загряването трябва да е плавно!

Какво ти подгряване бре,разлепих я на -5

Идеята е да се подхване стабилно от единия ъгъл и се смъква като дамски бикини. smile049

Публикувано

Аз си взех нож за почистване на керамични плотове на печки. Маха винетки мн. лесно.

Публикувано

Абе...т'ва да ги наредиш в една редица журналисти и управляващи и на навтоматичен режим да стреляш.На един откос всички!

Ама... отляво надясно. smile048

Ошашавиха народа тез гадове. smile150

Публикувано

Ето края на статията от в."Труд", Светослав Метанов:

"Общият приход към 31 януари 2011 г. само от консорциума “Разпространение на винетни стикери” е в размер на 56 млн. лв. Към тази дата миналата година сдружението е реализирало продажби чрез своята дистрибуторска мрежа в размер на 40,7 млн. лева.

Заедно с продажбите на Агенция “Митници” и АПИ общо са реализирани приходи над 64 млн. лева, съобщиха от ведомството."

Тези 64 млн. лева + всички останали генериран приходи дали ще идат за оправяне на пътищата? ](*,)

Публикувано
...

Юли , свали розовите очила и тури слънчеви .

Публикувано
...

Юли, що задаваш отговори ,брЯ

smile091 .

Мен ще ме зарадва, ако някой го глобят незаконно и вземе да ги осъди после за яка сума. Кофтито е, че после сумата пак редовните данъкоплатци ще я платят ;). Нали е държава - колективна БЕЗотговорност. smile049 . Че дори и БУШОН няма да изгори поне.

Публикувано

Горепосочените милиони няма да отидат за ремонт на пътищата.

Има и по-важни неща в тази държава, по-вероятно е да отидат за СРС-та, разните му там скандални записи с "бирата", "ракията" и други домашни и фабрични алкохоли. Сега подслушването е на мода, кой ще ти се занимава с такива старомодни дейности като кърпене на дупки, та дори и в някои дупки да може да влезе и цялата задна гума на трактор "Беларус".

Може би ще отидат и за ремонт на правителствените лимузини, които също се разбиват по същите тези пътища.

Сега е по-важно да се поядисат граничните КПП-та че явно само това ни дели от влизането в Шенген.

А относно винетките, ако те хванат пиян, в някои по-затънтени райони на БГ, можеш да се оттървеш с 100 на ръка, за превишена скорост обикновено спасяват 50 на ръка (ако ченгето не е някакъв кретен-уставняк), но за тежкото и сериозно престъпление непочистена стара винетка няма спасение smile091

Публикувано

Ей Фил, ти доктарантура по всичкология ли защити? Знаеш ли какво значи европейско финансиране и как се отпуска, примерно за строеж на магистрали? Само управляващи могат да кажат къде отиват парите. Със сигурност и за повишаване на песии не ме устройва.

И миналата година имаше глоба за несвалена винетка. Тогава май беше по 100-тина лв. Защо тогава не се палихте?

Много странни сме ние българите, хем се нервим, че нямаме закони, хем се сърдим, когато ни накарат да ги спазваме.

Винетка се сваля за 30 сек. Колега pow, я кажи за колко Мишо ти свали миналогодишната винетка? Купете си едно ножче за сваляне на винатки.

Публикувано

Винетки 2011 нарочно ги направиха по-големи че догодина да има повече за чистене smile168

миналата година беше 100 лева но никой не гледаше, имам познат който има цялата "колекция" още от приемането на винетките, човека е средно активен шофьор (прави 4-5000 км на месец) много много пъти са го спирали но никакъв проблем, аз ги бях насъбрал 3 винетки '07 '08 и '09 също никой не ме е гонил по този параграф,

но усещам че щом една глоба се вдигне драстично, определено трябва да очакваме засилен интерес точно в това направление,

гладни са кучетата гледат как да ни оскубят

Публикувано

Огромни благодарности на Иво и на Мишо, smile027 за помощта и за съдействието в неделя, по въпроса със свалянето на винетка 2010. Не разбрах какво става, снимах Рошка и Гарда тогава, докато жена ми не ми съобщи:

- Имаш да черпиш Иво и Мишо.

Аз, като виден скъперник, :D веднага се запънах, :D но тя ме срази с аргумента:

- Махнаха старата винетка!!!!

Отивам, гледам, верно беее, само плаката за 2011 останал. :mrgreen: Та, момчета, дължа ви пиене и мезе, колко ви душа иска. smile126

Поздрави.

Публикувано

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/vse-pak-shte-globiavat-za-stara-vinetka.html

Ето малко инфо конкретно по темата. Глоба ще има но не 400лв. а 20лв.

Публикувано

Днес един шофоьр са го глобили за стари стикери. Като му показаха стъклото имаше плътен ред отляво и отдясно. Чул човека, че няма да глобяват за стари стикери. Та сега се чудеше дали само 20 ще го одрусат или 100, както са му написали по акта. А това го пише в закона:

чл.179

(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:

1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.;

2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;

3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;

4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 t, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.

Публикувано

Тези 64 млн. лева + всички останали генериран приходи дали ще идат за оправяне на пътищата? ](*,)

Мисля, че за най-голямо съжаление на всички ни е ясно, че тези пари, ще отидат за кефа на някой но със сигурност няма да е за пътищата по които се движим нали все пак се плащат данъци от които със сигурност някой мижав процент се използва за инфраструктура!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.