Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Ако братята мангусти тръгнат да крадат въжетата ще се видят в голямо приключение и най-вероятно няма да минат без жертви защото теглещото въже с диаметър 25мм. се поддържа опънато от висяща бетонна тежест с обем около 1 кубик, т.е. около 7 тона.

Само за протокола:1 куб.м. стоманобетон е равен на 2.5тона.Също, не малка тежест! :smt030

Публикувано

7 тона и на мен ми се стори множко, но дори и да е по 2.5 т. пак се събират доста.

Ето видовете бетон:

В зависимост от обемната му плътност той се дели на: лек – обемна плътност от 500 до 1800 kg/m3, олекотен – от 1800 до 2200 kg/m3, обикновен – от 2200 до 2500 kg/m3 и тежък – над 2500 kg/m3

Публикувано
7 тона и на мен ми се стори множко, но дори и да е по 2.5 т. пак се събират доста.

Ето видовете бетон:

В зависимост от обемната му плътност той се дели на: лек – обемна плътност от 500 до 1800 kg/m3, олекотен – от 1800 до 2200 kg/m3, обикновен – от 2200 до 2500 kg/m3 и тежък – над 2500 kg/m3

:smt017 smile027

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Днес бяхме на Офелиите, и на връщане се отбихме и до Копитото.

И аз имам много хубави спомени от този лифт, ползвал съм го 10-ина пъти.

Жалко е, че е изоставен така.

Ето и няколко снимки от днес:

post-2459-138453282735_thumb.jpg

post-2459-138453282721_thumb.jpg

post-2459-138453282718_thumb.jpg

post-2459-138453282716_thumb.jpg

post-2459-138453282696_thumb.jpg

• 8 месеци по-късно...
Публикувано

Искам да кажа че този които е създал темата има една грешка в това което е написал...не трябва да му се променя типа на работа иначе няма да е същото.Ако си се качвал на този лифт ще знаеш...първо ако се смени типа на работа целя лифт трябва да се конструира на ново...първо стълбовете трябва да са по ниски аз не сам виждал едно въжен лифт да е с толко високи стълбове...Второ преживяването няма да е същото.

когато още кабинката е в станцията лифтажията я бута бавно и като се закачи на въжето изведнъж набира такава скорост...ще е много по яко да се направи наново но да не се променя типът на работа и да се одължи...А за вторят инцидент през 1992 не мисля че се е откачило носещото въже.Защо мисля така?Защото сам се качвал на стълбовете и съм видял как е закрепено въжето вятър не би могъл да го откачи...За това когато минава през стълба леко пораздрусваше.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

голем смях кат гледам тая информация дето даваш е копи воубще не си си мраднал праста да напишеш нещо http://detstvoto.net/index.php?newsid=3386 или ти тжа си го копирал или са го копирали от теб...и казваш при инцидента се откача носещото важе от каде се откача ?говори се? че се е откачило от 2 от стълбовете? системите в долната станция са отчетли голямо натоварване...двигателят е отказал.Трябвало е когато се е откачило важето лифта веднага да спре? но аварините исклучватели от стълбовете са свалени...вече двата двигатела вече не могат да теглят носещото важе ...

PRR: Мързи ме да ти гледам по-обстойно за още грешки ..., а то не е като да няма!

Публикувано

Аз така и не успях да се повозя на лифта, докато работеше. Но пък упорито врънках нашите да отидем на Копитото. Телевизионната кула ми се струваше особено интересна. Е, един ден се качихме на Шкодата (било е вероятно 1988-ма), и отидохме с нея до кулата. Останал ми е смътен спомен от лифта над шосето...

И на мен ми се иска лифта да се възстанови. Но... Вероятно ще се наложи подмяна на цялото трасе. Това е 50-годишна конструкция, още повече изоставена и разграбвана от 20 години... Накрая ще се окаже по-евтино направо да построят нов лифт на мястото на стария.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.