Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

1.9 TDI леко претрисане при студен двигател

igmicha

Recommended Posts

1,9 TDI 105 HP - незнам дали е обезпокоително и затова реших да питам тук ,дали на други се случва в тези зимни дни . Отскоро съм собственик на кола с подобен двигател - не си мени оборотите, но когато не е в движение се усеща леко претрисане. Зареждам от ОМV от по ефтината нафта - не ползвам добавки, а може би е нужно? Може ли да се провери на компютър дали не е нещо от самия двигател?(на близо 80 000 е 2009 произведена)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е от нафта с повече парафин. По принцип от двигателя се връща неупотребена нафта (топла), която загрява останалата в резервоара след 15-20 минути работа. Най-лесно е да сложиш една зимна добавка Castrol TDI и да видиш дали има подобрение.

Друг вариант е да имаш заминала подгревна свещ, но тогава ще ти пали на 3 цилиндъра и ще тресе само първите 20-30 секунди.

ПС. Евтината нафта на OMV е голям боклук! По-добре наливай Ромпетрол, Лукойл, Еко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има има претрисане, споко му на двигателя. Дори при мен има леко по-трудно развъртане в началото, като запаля, че понякога и се изфорсирва до 1100 оборота и се нормализира след това (алпинска нафта).

Общо взето, аз карах със скъпата нафта от 5км я почнах до 22 000км я карах все на скъпата нафта. Няма много голямо значение зимата с коя си. При двете еднакво трудно пали колата (при sprint дизела е маааалко по трудно, но няма тресене, само леко трудно завърта, а при скъпата нафта alpin diesel има тресене за 3-4 секунди и се оправя след това).

Няма нищо чудно и никакво место за притеснения - нафтата си казва думата в България. И да добавя, с последната алпинска боза изкарах едва 550-600км с 50 литра???? Преди зимата беше 900-1000км със същите литри. Ще видим като се махнат тези студове как ще е, но за сега се примирявам, няма какво да й правя.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

заминал ти е съединитела колега, скоро ще почне и да чука на студен двигател

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да се провери на компютър дали не е нещо от самия двигател?

Първо я закачи на компютъра, а после си прави изводи и други експерименти.

Съмнява ме да е съединителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.