Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

фелиция 1.9 дизел, съединител-скоростна кутия

chrome

Recommended Posts

здравейте, попрочетох инфото в раздела и бих искал да коментирам няколко проблема които ме вкарват в размисъл, дали колата да отива на вторични или да се занимавам с ремонтите покрай нея. Ситуацията е следната наскоро усетих че съединителя си заминава, почна да приплъзва и се усетих че скоро ще трябва да се прави, дотук добре. Преди няколко дена съединителя рухна по сериозно и закотвих колата в издирване на майстор който да я подхване. По сериозния проблем обаче се оказва скоростната кутия, след изчетеното разбирам че най-вероятно маслото в кутията никакво го няма, "виене" на 5та, след това друдно влизане и на 2ра, в момента след като успях да закарам колата до сервиза на ход, там нещо рухна тотално и в момента въпреки че скорортния лост се движи горе долу нормално, колата не ще да изключи от скорост изобщо... та се чудя, да пробвам ли да сложим ново масло в скоростната, или направо да търся някаква друга кутия с която да сменям настоящата, по принцип цялата схема която вързва лоста към кутията ми се струва малко зле, видях че понякога блокира връзката, която препоръчват да се смазва, евентуално някакви втулки по нея. Каква скоростна кутия е съвместима, видях че може би някой от другите кутии на моделите от фамилията могат да станат по някакъв начин. Коментари?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви коментари колега решението е само едно - намираш човек който знае какво прави да погледне колата и да разбере какъв е точно проблемът. Какви кутии ще търсиш без да си наясно точно какъв е проблема?!? Те не струват 20лв по моргите. Тука през форума няма как да ти видим колата.

Ако беше писъл откъде си, можеше поне колегите да те насочат точно къде да я закараш. С това вече може да се помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за софия става въпрос по принцип, коментари знам ли и аз, примерно каква друга кутия може да стане за да знам какво да търся, ясно че не са 20лв. само че и ми е ясно че по скоро не си заслужава тази да се отваря и да се занимава човек с нея, и съвет относно вискозитета на маслото, такова каквото пише по книгите, или малко по-рядко че на минусови температури май се посмръзява наистина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога проблемът се корени в пружинка за 20 стотинки , а отварянето е въпрос на час (ако се извършва в оборудван сервиз) , а може проблемът да не е въобще в скоростната кутия , а просто толкоз да е заминал съединителя , че да няма сила да зацепи и на практика между двигателя и колелата да няма физическа връзка , но при всички случаи ще ти се наложи да смъкнеш кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

четох за тази пружинка и тя е вариант да е прецакана, странното е че не искаше да освободи от скорост изобщо днес, лоста стои все едно е освободена, а като тръгна да пускам съединителя се усеща че не е освободила, някаква идея някой да продава работеща скоростна кутия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 10 месеци по-късно...

Това е нормално под 90км/час да вие, просто следете кутията да не остава без масло и си карайте :)

А за напредналите, може на фелицията да се сложи скоростна кутия от поло с двигател 1.9 Д 64 коня или от турбодизеловия вариант, но без припасващия фланец и закрепването на кутията към купето да се преправи! И да се удължи лостовата система на скоростния лост. А на колегата писал в началото на годината със сигурност пружините на притискателния му диск са се изпочупили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.