Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Член на клуба


kciwar

Recommended Posts

Здравейте приятели,

току-що се регистрирах във форума по едина неприятна причина.

Нека се представя - от София съм и съм модератор в форума/клуба на Сааб, активен участник в клубния живот, сбирки и събития.

 

Извинявам се, ако не съм намерил правилния раздел (разгледох повечето, но тук ми се стори подходящо). Моля в такъв случай модераторите да преместят тематаи/или да ме уведомят на ЛС къде е правилния раздел.

 

Случката е следната:

Преди около час, в стандартното задръстване на бул. Ал. Малинов, в самото начало, където (наистина много тъпо), но едната, най-лявата лента изчезва и се слива със средната, автомобил от лявата лента се опитваше да се вреди в средната. Колата пред мен не го пусна, въпреки че той твърдо се опитваше да се "навре". За допълнение, не беше дал нито десен мигач, нито друг знак. След това, явно ядосан от това, че шофьорът не му даде път, въпреки че не е длъжен да го направи, нахалникът директно ме изблъска в съседната лента, в следствие на което моето дясно огледало се закачи с лявото на друга кола. Явно доволен от подвига си, водачът на шкодата ми показа среден пръст, а по движението на устните му предположих, че не чете молитва за добро здраве. После, горд от факта, че ми отне предимството и предизвика одраскване, продължи умишлено да забавя движението си в задръстването. Когато имах възможност се престроих в съседната лента, при което той пак се опита да ме засече, но този път бях подготвен и не успя.

 

Записах номера на колата му, а също и направих снимка, докато се движи пред мен.

Разглеждайки колата видях клубните табели на задния номер, а също и лепенката на клуба на Шкода.

 

Обръщам се към вас с въпрос какво да правим оттук нататък. Мога да напиша номера на колата му тук, мога и снимка да публикувам. Това, което аз се надявам да стане е клубът на Шкода да вземе позиция по този въпрос, да помогне това мое мнение да стиге но нарушителя, а защо не и тази информация да стане достъпна за всички.

Предварително благодаря за разбирането и очаквам предложения как да процедираме оттук насетне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 99
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • kciwar

    13

  • beer_champion

    11

  • ID A

    6

  • hamsia

    5

Най-много писали в темата

При всички положения, станалото е доста неприятно. Хубаво е да напишеш номера за да могат колегите да кажат дали се сещат на кого е колата. Или пък самият шофьор, да си каже мнението по въпроса (все пак винаги има и друга гледна точка). Също така не изключвай възможността колата, която си видял, да е с клубни лепенки и ллайстни на номерата, но да е продадена и да е с нов собственик, който няма общо с клуба!

 

Ако искаш разгледай тук viewtopic.php?f=1&t=5347 .

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко жалко ,че в следващите 3-4 дена няма да имам възможност да влизам в форума....

По принцип,това не е прецедент или нещо рядко случващо се по столичните улици,а и не само по столичните,но аз лично се съмнявам да е човек от клуба. :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Съжалявам, че такава случка те кара да се регистрираш тук.

Личното ми мнение е, че инфото, което имаш няма пречка да бъде достъпно за всички тук! Ако някой познава колата/шофьора се надявам да го информира, за да може и той да дискутира ситуацията. Така че - качвай снимката и номера, пък да видим, какво ще се случи smile027

За самата ситуация, аз също не уважавам тези, които нахалстват и не употребяват мигачите си по предназначение, но за да избягвам подобни случки огледало-в-огледало и ненужни нерви, понякога...отстъпвам. Нека се радват на "успеха", който са постигнали. Това с последващото засичане и средния пръст...no comment...

Относно позицията на клуб Шкода... Ами каквато и да е тя, ако човек сам не реши да се замисли над случката/ситуацията, мисля че няма какво да се направи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

 

Еми значи е редно да дадеш номера на колата за да видим за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, номера и снимките на масата!

И шофьора да се засрами... ама то сигурно ще излезе някой дето веднъж е влизал във форума и някой му е подарил стикери... пък ако вземе че се окаже старо магаре... язък дето се правим на баби само на приказки...

И темата май никак не е за Черна Хроника а за Всеки за Всичко, най отгоре...

и аз не съм най-примерния шофьр, ама има някои като се качат на октавиите и хващат господ за шлиферчето, вЕрно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Както ти писах и на ЛС, арогантното поведение на пътя не се толерира в нашия клуб. С оглед на това и във връзка с описаната от теб случка, би било повече от редно да напишеш номера на автомобила, както и да сложиш снимката, която пишеш, че си заснел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля че снимката трябва да се сложи във форума, а на собственика ако е сериозен да се даде шанс да напише обяснение по случая.

Може неговата гледна точка да е различна.

Слагай снимката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да си кажа моето...

Всяко стадо си има и ...(без да обиждам когото и да е). Ясно е, че виновника няма да си каже открито - аз бях. Затова, тъй като колегата поиска мнението на форума е редно да се съобрази с него, т.е. да публикува или рег. № или снимка на "джигита".

Ние не сме наказателен орган и няма да го овикаме, ама ще си знаем че между нас има и такива. Не казвам, че сме белоснежни ангелчета с пухкава перушина, но пък с гордост твърдим, че сме един от ЕнтелЕгентните форуми в мрежата и като такъв предлагам да учредим месечна или годишна награда "Златен ГОуф" за най-заслужилите наши членове.

Връчването на наградите да става на национален събор (за годишна) или на регионална сбирка (за месечна) в присъствието на член на ръководството. Призьорите да печелят съответната висока клубна награда след номинации и гласуване от членове на братски клубове/форуми.

Колега kciwar, напълно разбирам обидата и недоумението ти относно постъпката на въпросния водач на шкода със стикер на стъклото. Предполагам сам разбираш, че колкото и наши членове да се опитат да ти се извинят от името на виновника едва ли ще преглътнеш обидата. Е друго би било по мъжки да си стиснеш ръката с някой, който има желанието да ти каже "извинявай, сгреших" или "наистина ми се налагаше да го направя".

Остава ти да се радваш, че всичко е приключило с одраскано огледало. И надявам се след тези няколко поста и с убеждението, че не всички които караме шкода със стикер сме хора които показват конфигурация от три пръста с преобладаващ среден и не четем сутрешни молитви докато шофираме.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека не избързваме с епитетите, без да знаем конкретно, дали става еъпрос за член на клуба, идеята ми е, че за афектиран човек, колегата, който пуска темата, не бърза много да пуска номера на колата и снимката също а е ясно, че на всички ни е интересно! На мен лично ми е супер любопитно и да ви кажа честно не вярвам да е някой от хората, които посещават форума редовно, ходят по събори срещи и тн... или поне адски се надявам да е така! Надявам се колегата kciwar да се позабърза малко!

 

smile117

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще се въздържа от коментар по простата причина , че всеки човек си има две страни и понякога воден от адреналина и аз изпадам в подобни ситуаций , но в повечето случаи вместо да се зъбя на хайвана му се усмихвам и си го храня , а той си мисли , че го поздравявам smile049 проста тактика спестяваща много нерви .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че болшинството от вас искат да разберат наистина кой е водачът.

Естествено, че има и друга гледна точка - бих искал да я чуя в този случай.

Наистина, авто клубовете не са наказателен орган, но те са своеборазно общество на хора със сходни интереси, и като такова биха могле да влияят (макар и слабо) върху поведението на отделните си членове. Ако наистина шофьорът е бил член на клуба ....

 

Както и да е, не бях сигурен дали да пускам номер и снимка, но очевидно повечето сте съгласни, така че направо: Номерът на колата е С 8702 КС. Прикачвам и снимка. За съжаление, втората снимка, на която се опитад да снимам и шофьора не се получи ....

 

П.С. Да, наистина, при този трафик на всеки се случва да изпадне в подобна ситуация. Но, според мен, след това е редно човек да вдигне ръка за извинение, да пусне "аварийките" или друг подобен жест.

Нека пробваме да бъдем малко по-добри на пътя !

post-8014-138453283075_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мани, мани, изненада голема. Мойта кола да бех видел, немаше да се изумя толкова. Но...както се каза в темата, има винаги две страни на медала, нека и собственика на заснетата машина да сподели неговата.

 

Колега kciwar, съжалявам за случката. :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, много неприятно, но нека все пак и собственика изрази мнението си и гледната точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма "Ейййй", няма "Мани..."!

Алкохолика е известен и очакваме включване след като си прочете ЛС-то!

П.П. Останал съм с впечатлението, че е доста толерантен на пътя, но явно, както всеки един от нас и той си има дявол в себе си и го поизпуска чат-пат да шета по пътя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маменце, ти като топла връзка със Самолетната марка, ша съдействаш ли да се разбереме с колегите от СААБ клуба с колко бира и с кви мезета да изкупим вината? Аз ще се включа със вкуснотиите, от останалите - пиенето.

 

И аз Старото Уиски го знам, че е културен и тръпелив и до немай къде, и зад волана, и по принцип, ма мое да е говорил по телефона преди това с една особа и да са го фанали карастанчовите изведнъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм "Маменце", но пък за бира повечето сме навити винаги, естествено, без да става въпрос за изкупуване на вина.

Щом казвате, че шофьорът не е такъв по принцип, нека изчакаме да се изкаже и той, а пък после защо да не изпием по 1-2-.... заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eй, алкохолчо, до последно си мислех, че няма как да е някой от клуба пък до да се окаже един от най-сериозните! Сигурен съм, че има какво да кажеш по въпроса (или поне много силно се надявам)

 

Колега kciwar, много неприятно! Съжалявам, че за момент подложих думите ти на съмнение, но все се надявах, че тук не стават такива неща все пак не сме един друг форум, който не искам да споменавам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм "Маменце", но пък за бира повечето сме навити винаги, естествено, без да става въпрос за изкупуване на вина.

Щом казвате, че шофьорът не е такъв по принцип, нека изчакаме да се изкаже и той, а пък после защо да не изпием по 1-2-.... заедно.

 

Колега kciwar, обръщението беше насочено към zloQQ, стара закачка между мен и него, извинете за объркването, а той е топла връзка защото май в тяхната рода имат СААБ от миналата година, това имах предвид. Още веднъж, съжалявам за неприятното Ви изживяване, а за купона и веселбата - винаги можете да разчитате на нас.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм "Маменце", но пък за бира повечето сме навити винаги, естествено, без да става въпрос за изкупуване на вина.

Щом казвате, че шофьорът не е такъв по принцип, нека изчакаме да се изкаже и той, а пък после защо да не изпием по 1-2-.... заедно.

Чакаме го и ние! Известен е, както писах по-горе с ЛС, защото бачка нощно време и ми е съвестно да му звъня и да го будя, ако е бил на работа снощи. Колкото до бирата, може да направим една обща срещичка на слънчице smile027

...П.С. Да, наистина, при този трафик на всеки се случва да изпадне в подобна ситуация. Но, според мен, след това е редно човек да вдигне ръка за извинение, да пусне "аварийките" или друг подобен жест.

Нека пробваме да бъдем малко по-добри на пътя !

Редно е, но не винаги е факт за съжаление...

 

...Колега, kciwar, много неприятно! Съжалявам, че за момент, подложих думите ти на съмнение, но все се надявах, че тук не стават такива неща все пак не сме един друг форум, който неискам да споменавам!

Всичко се случва - хора сме! Лично аз не съм подложил на съмнение дори за миг думите на колегата, тъй като знам, че в тяхния форум са точно толкова готини, колкото и тук! И знам, че никой /особенно модератор!/ няма да се регистрира, за да се заяжда или злослови безпочвенно! Сигурен съм, че и аз бих пуснал тема във форума на СААБ ако бях потърпевш в подобна ситуация.

Ице, прав си - има едно 9-3 самолетче /брат'чедче/ и покрай него чета форума на колегите и съм останал с чудесни впечатления от хората там!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.