Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Питане

momcheto_s_favorita

Recommended Posts

Значи имам Шкода Фаворит 1.3 60 конски сили 94та година ..

Винаги като запаля и лампата за динамото ми свети, като е изфорсирам 1.500-600 оборота и гасне .. знам, че не е проблем, просто ми е любопитно дали при други Шкодички е така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не е така, наи-много на 1100об. гасне ако не е загаснала още при паленето. Зависи дали е при първо палене или при палене след престой, също зависи дали е с вкл. парно фарове и др. При всички положения да гасне чак на 1500 не е редно, замери си зареждането и ако е нормално не се притеснявай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Не при първо, не при второ .. постоянно при всяко палене светва и на определени обороти кат е изфорсирам леко - изгасва. Смених едно динамо, тъй като беше сдиплило предишното и пак е същата работа. Това е от 6 години вече от както е моя .. нямам никакви проблеми с нея, любопитно ми беше дали и при други е така.

ПС: сори за ЛС-то, нов съм трябваше да е така. :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, алтернаторите на всички шкоди до фелиция вкл. зареждат много зле. Твоето явление индира проблем във възбудителната намотка, но вземайки предвид как зарежда напълно изправен алтернатор, няма никакъв смисъл да го ремонтираш. Счупи ли се изхвърли го и имплантирай от немска кола или от рено клио, ако това е възможно

Не е динамо, а алтернатор. Разликата е, че алтернатора е с вграден токоизправителен блок, а динамото с външен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мхм .. веднъж качвах яка музика и не знам кво стана една вечер паля и както обичайно динамото свети, подадох и гас, цент не гасне :mrgreen: и на другия ден 26 лева ново динамо .. ядосах се свалих усилвателя и касата и нямам ядове :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мхм .. веднъж качвах яка музика и не знам кво стана една вечер паля и както обичайно динамото свети, подадох и гас, цент не гасне :mrgreen: и на другия ден 26 лева ново динамо .. ядосах се свалих усилвателя и касата и нямам ядове :D

Момче, нарича се алтернатор, не динамо!

И не музиката, а алтернатора трябва да изхвърлиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момче, нарича се алтернатор, не динамо!

И не музиката, а алтернатора трябва да изхвърлиш.

Е добре тогава, алтернатор. За сега вече 2ра година всичко си е наред, от както е махнах .. какъв е извода ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.