Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Фелиция '97 - накладките дрънчат неприятно

Phiko

Recommended Posts

Здравейте колеги,

наскоро смених следните детайли:

1. Спирачни дискове отпред

2. Супорти отпред

3. Накладките отпред

4. Спирачните маркучи отпред

С други думи - всичко по спирачната система отпред ми е чисто ново.

За съжаление, започна нещо да дрънчи в предно ляво колело. На спряла кола като ритна леко колелото и се чува дрънченето.

След изследване и разглабяне установих, че накладките лежат доста хлабаво в супорта.

Пружините, които са на самите накладки, не ги държат стегнато по някаква причина.

В следствие на това - при всяка неравност - се чува едно доста неприятно метално дрънчене.

Сигурен съм, че е от спирачната система, тъй като при свален супорт и ритане на колелото дрънченето го няма.

Дясното колело - абсолютно същите нови части - нищо не дрънчи - накладките си стоят стегнато.

Един майстор ми каза, че супорта (марка TRW) ми бил дефектен (фабрично, защото той е чисто нов).

Аз се чудя какво има да му е дефектно толкова?

Някой да е имал подобен проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да не хваща самия цилиндър ,вземи го раздвижи малко и виж на накладките има едни телове дето се чупят много често,

при движение ако дрънчи и натиснеш спирачката и изчезне шума -накладки или спир.цилиндър

TRW марката е пълен боклук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да не хваща самия цилиндър ,вземи го раздвижи малко и виж на накладките има едни телове дето се чупят много често,

при движение ако дрънчи и натиснеш спирачката и изчезне шума -накладки или спир.цилиндър

еми - теловете са здрави.

Иначе при спирачки не дрънчи.

Ами чак цилиндъра да е дефектен? Ама защо пък не.

Ако се наложи да купувам нов - каква марка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми - теловете са здрави.

Иначе при спирачки не дрънчи.

Ами чак цилиндъра да е дефектен? Ама защо пък не.

Ако се наложи да купувам нов - каква марка?

Какъв дефектен цилиндър бе колега. Ако водачите са здрави и нямат луфт си купи хубави накладки ( не от 15лв) и си реши проблема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има по - лесен начин ... сваляш апарата , стискаш пружинките на накладките и връщаш апарата и след две седмици пак ще се раздрънчат ... нито е опасно , нито е досадно ако ти е силна музиката smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теловете на накладките вече са стискани. Поне така ми се струва.

Аз затова питам - дали само с накладки ще мина - защото ми казаха, че супорта ми бил дефектен, а той си струва пари.

1. Каква марка накладки да взема - за да нямам такъв проблем?

2. Трябва ли едновременно да сменя и на другото колело накладките - в смисъл с различни накладки от ляво и от дясно - дали няма да спира неравномерно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв дефектен цилиндър бе колега. Ако водачите са здрави и нямат луфт си купи хубави накладки ( не от 15лв) и си реши проблема...

е такъв дето буталото е заяло

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е такъв дето буталото е заяло

Да само че аз на Фелиция заяло бутало не съм виждал. Само водачите правят мизерии.

п.с. Поправям се. Днес видях. На 15-годишна австрийка....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех TEXTAR направо от вносителя за по-изгодно и нямам проблеми с дрънкане.

http://www.vdauto.com/bg/products.php?id=15

Ако избереш тях те са по 4бр. в комплект + специално боядисаните винтове така, че няма как да смениш само двете. Карал съм временно /около 1000км/ и с различни накладки от двете страни и не съм усетил нещо необичайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надувай музиката ,колега! Както казва Симо,карай и се не бой :-) . Какво да стане, най-много без спирачки да останеш. Тъкмо по-бързо ще се прибираш след работа. :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За информация - проблема е решен.

Пружината, която е занитена на накладките беше калпава, т.е.

пружината си беше там, но нитът, който я държи за накладката беше калпав.

В следствие, на което пружинката свободно си клапче в гнездото и изпълнява,

декоративно дрънчаща функция :)

Нови накладки - това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за колко време се сменят? или за колко време ще издържат?

надявам се да издръжат поне 1 година. уж този път съм купил хубави накладки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех TEXTAR направо от вносителя за по-изгодно и нямам проблеми с дрънкане.

http://www.vdauto.com/bg/products.php?id=15

Ако избереш тях те са по 4бр. в комплект + специално боядисаните винтове така, че няма как да смениш само двете. Карал съм временно /около 1000км/ и с различни накладки от двете страни и не съм усетил нещо необичайно.

Колега, колко винта има в комплекта?

2 или 4-ри?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.