Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте знаещи!Баджанакът ми си купи Шкода Фабия дизел.Не нова,на 50000 км,но запазена от търг на фалит.Дойде човека да я полеем - на 55 все пак е нещо!И ме вижда че в лаптопчето гледам изтегления преди година от един руски сайт Service manual на Сузукито на щерката.Там на 750 страници е описано на английски кажи речи всяко болтче.Има и щедро ръководство за използване на системата за "компютърна" автодиагностика на двигателя чрез същия бордови "компютър" който аз като по-стар и глупав наричам микропроцесор.Превключваш едно ключе под капака на микропроцесора,даваш контакт без да палиш и броиш броя на светванията на лампата "Чек енджин"или броя на писуканията.След това по таблица със 129 описани неизправности разбираш какво евентуално не е в ред!Ужас за ксубачите от фирмените сервизи!Опитвал съм го вече 4 пъти за 5 години шофиране на щерката-всеки път ми е показвало без грешка необходимата смяна или настройка на иначе недостъпния за нормалния човек "разпределен инжекцион"."Леле какво хубаво нещооо!"-замечта се баджанака.Дали няма такава система и в шкодата?Та питаме знаещите-в новите и модерни шкоди дали не е вградена такава система,доято е неизвестна за по-отраканите и несхванати потребители и е смърт за разните Еуратеци и подобни кожодери?

Публикувано

Мисля, че няма, но не е и необходима. Един VAG-COM струва 30 лв за тази Фабия.

Публикувано

Не е голяма сума,не ще и дума,ама ако закъсаш насред път ,което се случва на такива като баджанака,който е пчелар...Само репатрака или пътната понощ ти стигат,нали?А евентуалното ментосване за фалшиви повреди,дето у нас е като добро утро!Какъв съм чернгогледец,нали?Я да гледам по-позитивно,та ако ще "кожата да ти одере звяра и змии очите ти да изпият,на бога само ти се надявай..."/Христо Ботев/ :mrgreen:

Публикувано

Автодиагностика имат моделите на Ваг с климатроник, за по старите става дума като Ауди а4, а6, пасат б5. Ако имаш климатроник може да прочетеш има сайтове където се влиза в едни канали и там на дисплея на климатроника се изписват разни неща. smile092

Публикувано

Айде да уточним понятията:

1) Автодиагностика означава колата сама да си проверява системите и при грешка да сигнализира. Такова нещо имат всички съвременни автомобили. Във VW Group светва съответна лампа на таблото, която информира при проблем.

2) Мониторинг - това е друго. На старите двигатели (примерно C18NZ на Opel) има възможност да "покаже" грешките на таблото. В съвременните автомобили за целта има диагностичен куплунг и съответната програма (примерно VAG-COM). В някои модели има възможност да се наблюдават част (не всички!) от параметрите на таблото (доколкото знам по-високите нива на оборудване на Opel) или на климатроника.

По въпроса на колегата - Fabia-та няма екстрата мониторинг.

Публикувано
Айде да уточним понятията:

1) Автодиагностика означава колата сама да си проверява системите и при грешка да сигнализира. Такова нещо имат всички съвременни автомобили. Във VW Group светва съответна лампа на таблото, която информира при проблем.

2) Мониторинг - това е друго. На старите двигатели (примерно C18NZ на Opel) има възможност да "покаже" грешките на таблото. В съвременните автомобили за целта има диагностичен куплунг и съответната програма (примерно VAG-COM). В някои модели има възможност да се наблюдават част (не всички!) от параметрите на таблото (доколкото знам по-високите нива на оборудване на Opel) или на климатроника.

По въпроса на колегата - Fabia-та няма екстрата мониторинг.

:smt017

Публикувано

Моята имаше понеже е с климатроник. Задържат се два бутона и следва самодиагностиката с резултат на дисплея на климатроника. Колата от подписа ми. s_flag

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.