Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Пускам тази тема в нашия форум, защото автомобила който ми подаряват не е в най-добро здраве, а отговорът, който бих получил от Фордаджиите е ясен. Та става въпрос за последно поколение ескорт може би е 95-96г. Удрян е отпред, сменен му е радиатора, броните са също ок, еърбеците са спукани. От 2-3 години не е пален. По незнайни причини лявото колело не е във вертикалната равнина, а е отклонено на около 20 градуса :). Двигателя, дори и собственика не помни какъв е, но вървял доста и горял толкова :) - по думите му е 2 литра, на мен ми изглежда 1,8 иначе е ЗЕТЕК 16 клапанов. няма видими течове на масло. По думите му са му сменени ремъци и ролки преди да го зареже. Купето е в добро състояние най-общо. Няма ръжда. Гюрукът е много зян, ама много, но собственикът произвежда сенници от опънати мембрани и има най различни винили, така че той не ме мъчи толкова. Разбира се няма акумулатор и гумите са колкото да ходи до сервиза. Също така имало някакъв проблем с клапана който регулира оборотите на празен ход - не било стъпков мотор. Утре ще се опитаме да го запалим. Някак си ми е много на сърце тая кола - още като я видях реших, че не трябва така да умре в този двор, но ако не запали се отказвам от нея. Ако запали заслужава ли си напъна да я вкарам в ред и така по мирис какво мога да очаквам като скрит дефект от нея. Колко горе долу би ми струвало един ремонт по ходовата й част? Има ли някой наблюдения от Форд с тези мотори? Да бягам ли надалеч? Още веднъж се извинявам за темата, но тук винаги съм намирал компетентно мнение по всеки въпрос и много разчитам и вярвам на вас!

Публикувано
... По незнайни причини лявото колело не е във вертикалната равнина, а е отклонено на около 20 градуса :)....

Е това е най- притеснителното. Може да е от удара. Нарушена геометрия на предницата в следствие удар, най- трудно се оправя, даже- Не се оправя! Ако решиш да я вземеш, преди всичко останало, иди на стенд.

Публикувано

Така като гледах отгоре няма заварки или следи от удар и изправяне, личи че бронята е сменяна - малко немърливо е закрепена. Ударът уж бил лек??? Задължително след запалването /евентуално/ ще я закарам на майстор. При положение, че я получавам съвсем без пари - троянски кон ли са тия фордове или са фолклор тия лафове, че циганин и форд зимата не работят, и че козите и форд не се разболяват, а направо умират :)

Публикувано

Провери в какво състояние е купето там където се захваща задното окачване. Това поколение на Ексорт гният точно там.

Публикувано
Така като гледах отгоре няма заварки или следи от удар и изправяне, личи че бронята е сменяна - малко немърливо е закрепена. Ударът уж бил лек??? Задължително след запалването /евентуално/ ще я закарам на майстор. При положение, че я получавам съвсем без пари - троянски кон ли са тия фордове или са фолклор тия лафове, че циганин и форд зимата не работят, и че козите и форд не се разболяват, а направо умират :)

Не е задължително да има заварки

Знаеш ли кой е най- хубавия Форд?

- Продадения!

:D Това е виц и май е за една друга тема

Публикувано
...

Айде да зададем въпроса по малко по-различен начин: Трябва ли ти играчка и имаш ли пари да си я позволиш?

Ако отговора и на двата въпроса по-горе е да - взимай го. Ако дори на единия въпрос отговора е не - хич не се и замисляй да го взимаш!

Публикувано

zetec моторите на форд са с PVC колектор,освен т'ва доста неикономични и скъпи за подръжка :!:

Този тип мотори е неква съвместна "изцепка" на Mazda и Yamaha.

Инак....вървят много. :lol:

.......абе,вземай я кочината.И на вторични да я дадеш,пак си на далавера. smile092

Публикувано

Ако няма да я ползваш за ежедневка големият разход на гориво и евентуалните проблеми след по-дълъг пробег не те касаят особено, така че взимай я ако и документално всичко е наред, че иначе и там са едни филми... Както се казва "кабрио, ама Форд - Форд, ама кабрио", за без пари толкоз. Освен това винаги може да я бракуваш и да си прибереш 300-400 лв от скрап. Все пак, както посъветваха колегите прегледай първо предницата на сервиз - може да не е крив коша, а само носач или макферсон, което е бял кахър и се оправя с малко пари. Успех и да се похвалиш, ако я вземеш :)

Публикувано

Благодаря за разнообразните и конкретни мнения. Искам играчка, ама нямам нужда :) Мога да си позволя да отделям малки суми за нея - няма да я правя наведнъж. Мисля да е лятно-съботно-неделна кола и разхода наистина не ме притеснява толкова. Ще пиша какво се е случило. А иначе след бързата и коректна намеса на колегата Favorit, който ми изпрати нови стъклоповдигачи и кори за предните врати, /благодаря ти, Краси!/ започнах да се чудя как въобще има други марки освен Шкода - много безпроблемна кола! :)

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.