Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Скърцане на задните врати !?

Grace

Recommended Posts

От известно време задните врати скърцат умопомрачаващо силно, че чак стряскат миновачите наоколо :mrgreen:

Скърцането идва от пластмасовите плъзгачи.

Опитах смазване със препоръчан ми силиконов шпрей - стана още по зле!

Опитах и с обикновено масло - никакъв ефект, даже пак по-зле!

Какво е решението !??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си реших всякакво скърцане по вратите по един много прост, но и ефективен начин: омотах изолирбанд около скобите на самите врати. :) Ако искаш, пробвай.... ако си по-сръчна, а не като мен, и си поиграеш можеш да го направиш така, че изобщо да не личи. За мен не е болка за умиране, в сравнение с ефектът, който постигнах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Grace,

При мен периодично се появява скърцане от механизмите за затваряне на вратите. Те са пластмасови и контактуват с метал. Малко WD40 върши чудеса. Пробвай и при теб.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен пробвах всичко - вд-40, силиконов спрей и т.н и скърцането ставаше още по-ужасно...накрая почистих с вд 40 и сложих добрата стара грес...вече няколко месеца...тишина smile021

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз пробвах с каква ли не смазка но ефекта е временен и продължават да си скърцат.Намазването с грес е някакво решение, но след време полепва много прах и става гадно. Май единственото решение е разглобяването на вратите и почистването и смазването на самия механизъм отвътре, ама е голяма играчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв силиконов спрей ма кукло?!Това да не са гумени уплътнения!

Решението е - почистваш добре и пръскаш със спрей от бяла литиева грес,3-in-one professional се води.Произвежда се от WD-40 Company Ltd. England.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

И аз съм така - като е топло, задните врати не се траят от скърцане при отваряне, днес намазах с литиева грес пластамсовите плъзгачи и спряха да скърцат, ще видим докога ще държи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Кое точно смазвате? Снимка? Разглобявате ли вратата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на плъзгача грес слагаме, при мен само в големите жеги така скърцаха и ги намазах с грес и спряха . Това имат впредвид и повечето колеги мисля. Не се разглобява нищо по вратата :) Колегите са ти писали литиева грес, аз намазах със стандартна и ефекта е без забележки.

Да прощава колегата icemana че му ползвам снимката :)

post-2586-138453330769_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много, другата седмица ще пробвам да ги смажа и ще пиша резултатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.