Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Напоследък се разминавам с много автомобили управлявани от цигани. Много учебни коли в същото време пъплят из града и как пък нито веднъж не видях циганин в учебна кола !!! Започвам да си мисля, че или карат без книжки или с фалшиви такива.

Понеже работя и с цигани...прави ми впечатление как се подписват - рисуват 2 буквички в продължение на минута и си задавам въпроса тези как решават листовки и как четат правилника , ако се обучават изобщо...

Ако бях полицай бих спирал всяка циганска лимузина за проверка на документите и бих правил тест за писане на едно изречение саморъчно от водача... smile091 Навярно бих имал 95% успеваемост!

Много разпусната работа! smile012

Публикувано

Напълно подкрепям. Не, че съм расист, ама и некролог на виетнамци, китайци и т.н. не съм виждал. Малко грубо, но реалност.

Публикувано

Ще помоля колегите, ако някой види циганин в учебна кола моля да направи снимка и да я качи на сайта. Така ще ми е малко по-спокойно ! :)

Публикувано

Преди 6 години карах шофъорския курс с едно циганче, дойде време за листовките и момчето имаше 5 верни само , вика баща ми ще ме пребие :D:D Иначе за каране като курсист караше добре

Публикувано

Ъъъъ в казармата докато бях командир на свързочен взвод, обучаваха 4-ма миндианци да карат Джугани за категория С. Имам ги снимани някъде с учебните военни камиони, ще потърся снимката :D

В интерес на истината мургавите караха страхливо т.е. добре, защото гъзаренето с Джуган по чукарите свършваше в канавката с колелата нагоре обикновено.

Публикувано

Преди година писах на Господари на ефира за един циганин ,който имаше книжка ,а не можа да си напише трите имена в договора при мен. НИКАКВА реакция от тяхна страна. Как според вас този абсолютно неграмотен човек е взел книжка? Дано не се срещам по пътищата с него.

Публикувано

Най-тъпото е , че както и да са си взели книжките те вече са ЗАКОННИ. Т.е. нямате механизъм да докажете, че те са неграмотни със задна дата. Полицая и да ги спира... все тая. Имат си законен документ и никой не може да им го отнеме, освен ако не го загубят за нарушения.

Публикувано

Това дали един човек е образован или не не е толкова важно в качеството му на шофъор. Много от дядовците ни са с основно образование или без такова, взели са кнжки в миналото и цял живот са карали и работили като професионални водачи без ПТП и съществени нарушения. Шофирането опира до чисто човешки усет за поведението на автомобила и до усет в кой момент какво да се предприеме или да не се предприеме от самия водач. Правилата, установени в ЗДВП са елементарни, никой не кара със закона , сложен до оборотомера, всичко е въпрос на правилен усет и съобразителност и толерантност. В този дух не виждам резон в това дали колата се кара от арабин, циганин, евреин или който и да е било друг етнос. В крайна сметка курса учи на много малко, всичко си зависи от човека после.

Публикувано

То, на циганите не им трябват учебни коли, те се учат от малки на каруците да "шофират".

Иначе "цигани" е много широко понятие, през живота ми съм се срещал и с такива, които налагат този стереотип, срещал съм се и с образовани, интелигентни представители на този етнос. Повечето цигани в България карат масово без книжки, коли, които не се водят на тяхно име и като ги хванат без документи, полицаите не могат да им конфискуват автомобилите, само им пишат по някоя глоба, която остава неплатена. Докато живеех постоянно в България съм ставал свидетел на автомобили управлявани от роми, които не спират, когато служители от Кат искат да ги проверят. Следвал съм автомобил, който не е спрял , и съм установявал, че регистрационните табели отпред и отзад са различни.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.