Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
...
...

smile027

Публикувано
Женски род е - "тел" - "тази тел" - "телта". smile049

или пък :

тел - този тел - телът =D> ... справка тълковен речник :

http://rechnik.info/%D1%82%D0%B5%D0%BB

Публикувано
тел - този тел - телът =D> ... справка тълковен речник :

http://rechnik.info/%D1%82%D0%B5%D0%BB

Благодаря димоне!

Замислих се, щото с този "тел" доста обърках родовете ;)

smile159

Публикувано

Добре де,вие си го казвайте "телът", а аз ще си го казвам "телта".Както някои от форума казват "полуоска" вместо "полувал" :lol: Става ли? :D

Публикувано
Добре де,вие си го казвайте "телът", а аз ще си го казвам "телта".Както някои от форума казват "полуоска" вместо "полувал" :lol: Става ли? :D

Не някои, а само ти казваш "полувал". И това е правилното :smt017

Терминология smile049

Публикувано

Aз мисля, че съм го чел "Полуос", ама дори и да кажеш на някой това желязо е пре**ано, пак ще те разбере :mrgreen:

Публикувано
Aз мисля, че съм го чел "Полуос", ама дори и да кажеш на някой това желязо е пре**ано, пак ще те разбере :mrgreen:

Не знам къде си го чел.

Въртящ се машинен елемент - вал smile049

Публикувано

Имам някакви спомени от ученическите години:

- вал - предава въртящ момент

- ос - не предава въртящ момент

А по темата - баба Шкода е с "тел" и на газта и на смукача :)

И така вече почти 25 години....

Публикувано

Гъвкави жила съм срещал на метър в Бриколаж или Практикер, не си спомням точно. Само трябва да уцелиш диаметъра. Помисли дали ако е твърдо и ще го водиш през места, където завива дали ще върви лесно, съответно връща свободно. Трудна работа е това.

Иначе с твърдо жило около 2 м. ако върши работа мисля ще мога да те снабдя, стига да не съм го изхвърлил. В неделя ще проверя.

Публикувано

Жилото го направих с планка за регистрационен номер от Вазовски Машиностроителни Заводи :mrgreen: от едно време и 4 устер клеми. Колкото колата да се движи, стана. Собственика, ако иска да си пусне тема и т.н. Аз само да кажа, че:

110 вече пали и върви s_flag

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Сменихме жилото с цяло парче, меко. С този пост си правя бележка за да видя кога ще се скъса и ще го сменим с твърдо. s_flag

Публикувано

Като се има предвид, че колата се кара средно по около 2 хил. км годишно... вероятно ще се скъса след около 15-20 години, надявам се и форумът да просъществува дотогава, за да си прочетеш бележките :lol:

Публикувано

Аз си купвам от едно вело магазинче брона на метар със тефлонова вложка вътре 10метра 16лв. + въженце 60ст. на метар !!! На 1000мв-то е така и няма грижи 20000километра мачкане , тва с стоманената тел не е хава за мен

Публикувано

Идеята е, че съм брал ядове с него, като се прокъса една нишка започва да запира и се късат и другите

Публикувано

Значи няма ядове - и да се скъса имам си вело майстор в квартала, стига да продава жило на метър, а не готови като по пазаря. Сега се набутах по 2.50 лв метъра при жиларите в Княжево, ама нали уж е по-качествено /не китайче/, надявам се да изкара доста.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.