Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Трябва ли да се прави нов преглед при смяна на регистрационните табели?

Питах в пункт за ГТП, човека каза, че според него не е нужно, защото върху картончето е записан номера на рамата, което е достатъчно за удостоверяване, че това е същата кола.

Но мойто картонче (тоест това което имам от предишния собственик) е такова издадено от КАТ, т.е. при първа регистрация (колата е била внесена от предишния собственик преди няколко месеца). А тези на КАТ нямат поле за номер на рама...., а само за регистрационен номер.

А са де?

От една страна това картонче по никакъв начин не може да се свърже вече с мойта кола. От друга страна прегледа в КАТ си е технически преглед и е с равни "права" с тези от пунктовете. Т.е. ако за ония важи правилото и за мойто трябва да важи....Що мама му стара дават други картончета тия в КАТ???Те и стикерите са по различни. Аман от бюрократични абсурди в тая държава!

Публикувано

В големия талон има последна регистрация , тъй че мисля , че не е нужно , отделно при смяна на регистрацията ще минеш през каналите и там може да ти лепнат нова лепенка , но не съм сигурен дали важи за всички или само за новия внос.

Публикувано

Ама аз съм минал през каналите вече :) Имам си нови номера и нови талони. И не ми дават ново талонче за ГТП от КАТ, щото колата вече има регистрация в БГ и се предполага че си има картонче за преглед.

Ама проблема е, че въпросното картонче, пак е издадено от същата тая служба КАТ (ама в града на предишния собственик), дето не смята за нужно вътре да пише и номера на рамата. Обаче съм сигурен, че когато въпросната служба ме спре на пътя, обяснението, че те самите са осрали пейзажа, няма да ги трогне особенно.

Ако аз внасях колата за първи път нямаше да има проблем (ще взема картонче от КАТ). Ако предишния собственик я имаше повече от година и беше минал нормален преглед, пак няма проблем, щото старото картончето е с номера на рамата.

Ама аз попадам в някаква глупава дупка, когато пререгистрирам кола, която е регистрирана за първи път преди по-малко от година.

Публикувано

Не се издава нов талон и стикер за ГТП (не е задължително, ти ако искаш можеш отново да минеш преглед), защото стария не е изтекъл и е валиден. При пререгистрацията на автомобила дописват новия регистрационен номер на автомобила в талончето и слагат мокър печат от КАТ.

Публикувано

Чудесно. Само че това сигурно трябваше да го направя като бях там :) Сега знам ли на кое гише и на коя врата трябва да почукам, за да ми го заверят :?

Публикувано

Направи си копие на големия талон за пред милиционерите и карай смело.

Публикувано
. При пререгистрацията на автомобила дописват новия регистрационен номер на автомобила в талончето и слагат мокър печат от КАТ.

Точно това е начина. Питай в КАТ по регистрация, към кой да се обърнеш и да ти допишат новия номер в картончето. Между впрочем наскоро сменях номер на Волгата от А1145ВХ на А1969КХ/тя тогава си е родена/. Без да ме питат даже ми бяха написали новия номер на картончето за ГТП /и бяха задраскали стария/, въпреки, че е от тези, дето имат номер на рамата/въпреки, че номера на рамата ми е от шест цифри и ако някой може да го намери на колата, аз съм релсово моторно превозно средство, демек трамвай, искам да кажа, че и аз не го знам къде е/.

Публикувано

Спирали са ме със сменен номер и стар преглед, само вметнаха, аха- тя скоро е прехвърлена. Без проблем. На рег.талон има дата на издаване, стикера на стъклото е перфориран докогато важи. Между другото веднаж даже бях изгубил талончето, провериха ми стикера и чао, по живо, по здраво.

Публикувано

Ок, мерси колеги.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.