Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Иво, щом поставяш така нещата.

Кажи тогава в закона къде пише, че знак Б2 има по-голяма тежест над знак Б1?

Сериозно към другите колеги!!! Написал съм го в 1ви пост, почернил съм го!

• Отговори 79
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• BlackPearl

10

• ID A

10

• The Best Forman

9

• felicialx

7

Най-много писали в темата

Публикувано

Абе нямаме ли си един полицай в клуба да разреши спора s_flag

Хора що се карате за глупости smile159

Публикувано

Знак Б2 има една дума най-отпред "СПРИ!". А не аз, а вие казвате, че са равнозначни. И ви питъм откъде съдите за това?

Като е така обяснете ситуацията от схемата, МПС1 и МПС2 идват еднавремнно. И двете навлизат и се удрят. Как не спрелия на знак СТОП се оказва, че не е длъжен да спира?

От това по-просто няма накъде. Две коли, един знак стоп.

Публикувано

Кой е казал, че не трябва да се спира на СТОП?????

Т'ва е най-якото изказване smile091

И никой не извърта частни случаи. Описал съм двете възможни ситуации. Това, че си си навил на пръста и се чудиш как да го извъртиш невярното твърдение и да се окажеш прав, че STOP-а е по-по-най от знаците е друга работа вече. Група Б са знаци, относно предимството - едни показват кои имат предимство, а други показват - кои нямат предимство на пътя. На СТОП спираш, на другия - не. Но и в двата случая си БЕЗ предимство пред тези, които са по пътя със. Са от к'ъв зор реши, че искаш да приравняваш знака който ти дава предимство с този, които ти отнема - не знам. Тук вече объркването на нещата не е в моя талавизор.

А това, че караш по 30К на година само да вметна, че няма ниииииищо общо с познаването и прилагането на ЗДП. Може да караш и по 50К на година и да си нарушаваш нарочно или от незнание ЗДП и пак да не те хванат. Можеш да излезеш за 1 час до някъде и да те глобят. Т'ва е късмет. Разбира се, ако си спазваш правилника, вероятността да те спрат и глобят клони към нула сигурно :)

Аз миналата седмица минах 8800 км. Демек правя за месец, колкото ти за цяла година и не ме спряха, но това не значи, че знам всичко и съм перфектен. Не ме прави по-знаещ...

Публикувано

И ко праим в следната ситуация.

Карам си аз тараляка и навлизам в такова кръстовище.

-Я, не съм с предимство, няма коли в платната с предимство!

- Има кола която е в платното без предимство..... Я да и погледна знака :) , аааа тя има ЗНАК СТОП, аз я да видя - имам знак че не съм с предимство.

Ти докато ги гледаш всички тези неща..... Вече 3 бързи БМВта и 2 ПЕРНИШКИ ГОУФА ще са ти отнели предимството!

Ивчо,бъркаш в задачката. (мое скромно мнение)

И двата автомобила са БЕЗ ПРЕДИМСТВО- независимо какви са им знаците- ТЕ УКАЗВАТ, ДА СЕ ПРОПУСНАТ ДВИЖЕЩИТЕ СЕ С ПРЕДИМСТВО. След това важи правилото на дясностоящ!

Публикувано

Аз също призовавам да не се правят генерални заключения кой как чете ЗДП, щото ако компетентните органи си бяха свършили работата, нямаше да има такива безумни кръстовища и тоя спор изобщо нямаше да се състои. Айде ся ние сме виновни, че някой фуражкаджия я е свършил кат лалугер в курник smile175

Да не говорим, че съм бил свидетел на следната ситуация:

post-7136-138453405264_thumb.jpg

Червеният няма какъвто и да било знак, та така или иначе му се налага да гледа знаците на другите. Само дето и двата знака на другите не са на стълб непосредствено преди кръстовището, а са закачени на дървета с обрасли корони, които напълно ги скриват от погледа на червения (а и не само на него, но това в случая няма значение). Логично червеният си мисли, че е на нерегулирано кръстовище и по навик поглежда вдясно, няма никой, навлиза в кръстовището и там отляво го удря синият. Идва КАТ и разбира се червеният е виновен, защото не е хвърлил един боб преди да влезе в кръстовището, за да познае имат ли аджеба поне другите знак, след като той няма. И разбира се нито КАТ, нито общината са виновни, щото всеки прехвърля отговорността за знаците, поставянето им и контрола на другия. И това е напълно реална ситуация, 2008ма година, в Хаджи Димитър, на кръстовището на Васил Петлешков и Филип Тотю. Оня ден минах оттам, червеният все още няма абсолютно никакъв знак, утре понеже пак ще мина оттам, ще погледна дали поне ромбовете за предимство се виждат, в което много силно се съмнявам. smile175

Публикувано

Тук не става въпрос за абсурдни кръстовища и тотална некомпетентност на съответните органи, въпреки, че задачката е от тях и като цяло в БГ е пълно с абсурди.

Публикувано

На мен ми е интересна друга ситуация ...

Караш си ти бързата Фабия и наближаваш знака СТОП , ама виждаш , че по пътя де е главен нема коли , ама не ме виждаш мен дето идвам от към другия знак и така си влизаш в кръстовището що си ми десностоящ и поне и аз съм видял , че няма коли по главния път и си влаам , що не знам , че требва да спазвам това правило и така се срещаме по средата и почваме да се храним щот сме отворковци и знаем правилника (така де ЗДП) , ама не сме видели в близкия храст / дърво или кафене хората с белите коли и сините униформи , които идват въпреки , че никой не ги е викал.

Та въпроса е - кой ще отнесе актчето ?

П.П. По колите нема драскотини , що и двамата имаме добри рефлекси и спирачки!

Публикувано
@Пепи. Сериозно? МПС2 не спира на знак СТОП, навлиза в кръстовище, прави ПТП и ......

Къде написах, че не спира? Напротив, спира, оглежда се, установява, че е с предимство (дясностоящ) и навлиза. През това време един многознайко, вместо да гледа своите знаци гледа чуждите и го удря.

И прекратявам спора. Безмислено е. Наумил си си че един знак е по-ограничаващ и въртиш и сучеш да го извъртиш, че си прав. Аз пък нямам време да се занимавам с глупости smile049

Публикувано
Popcorn.gif
Публикувано
Тук не става въпрос за абсурдни кръстовища и тотална некомпетентност на съответните органи, въпреки, че задачката е от тях и като цяло в БГ е пълно с абсурди.

Така е, не става въпрос, но дадох горния пример само в подкрепа на това, че не тоя, който чете ЗДП "като дявол евангелие" е кривият, а тоя, дето го е писал ЗДП-то и тоя дето е набил тия колци със знаци там, къде не им е местото. Просто ужасно се дразня от такива генерални заключения и коментари.

ЕДИТ: Желязков, ОТЦЕПНИКО, трябва и :smt030 да има smile004

Публикувано

Да се надявам, че господата униформени са добре запознати със закона (а, не да спорят както спорим ние)...

Аз ще извадя малко грес, те- 4 трупчета и ще се погрижим заедно за книгата ти- да не ръждяса!

smile004 smile004 smile004

П.С: Без фактически извършени НИКАКВИ нарушения и без явни доказателства- не виждам защо някой на някого трябва да пише акт! Ко ще ми пишат- предпоставка за ПТП ли?

Публикувано

Не спиране на знак СТОП все още се наказва с парична глоба и загуба на точки , нищо че ти го четеш "Спри, пропусни движещите се по пътя с предимство" , ама на властта иди обяснявай , че по пътя с предимство вече половин час кола не е минавала , щот са разкопали за нова метростанция smile001

П.П. Веднъж да кажа , че не си спрял на знака , иди обяснявай , че си ми десностоящ .

Публикувано

И избегна коментара ако МПС2 не спре на знака СТОП и удари МПС1, кой ще е виновен?

МПС1 защото е нямало право да навлезе в кръстовището при наличие на МПС с предимство. Май го писах преди 5-6 поста това smile049

От цялата дискусия разбрах едно - в България ЗДП се чете, както дявола евангелието. После полицията ни била виновна [-X

Темата започна как МПС2 е с предимство. Аз не съм съгласен. Опростих ви ситуацията до две коли идващи едновремнно. Според Пепи дори и МПС2 да не спре на стопа, пак МПС1 е виновно. Оттук защо МПС не спирайки на СТОП да НЕ Е виновно? Пак оттук, ако МПС2 бе било виновно при ПТП, как ще е с предимство?

Велко, за една България, аз с Б категория смятам навъртяните км за съвсем прилични и въобще не се сравнявам с някой. Коментара беше за Пепи, относно горната му забелжка.

Публикувано

Без да обиждам никой, не мога да повярвам как може за нещо толкова обективно и еднозначно да има 5 страници въртене и усукване!!! Черното не става бяло! А се сърдим после на политиците, какви били, що били и как ни лъжат. Че те не го правят нарочно бе - просто сами си вярват! То като четох изказванията ме хвана страх да минавам през кръстовища без светофар. НЕ МОЖЕ всеки да си кара както си иска!

Публикувано

Аз си признавам , че го правя за спорта ... може да е някакъв вид мазохизъм , ама не мога да се сдържа на всяко мнение да ми прибират по два пъти майсторското smile168

Модератора на раздела обещавам ще бъде обещетен с :smt030

Публикувано

Toshiro е кое е черно и кое бяло?

Публикувано
...

Според Пепи дори и МПС2 да не спре на стопа, пак МПС1 е виновно.

...

Айде цитирай го това! Къде точно го написах? Некоректно е да пишеш неверни неща, само и само да се докараш прав!

Публикувано
Popcorn.gif

smile126 smile126 smile091 smile091

Публикувано
...

Според Пепи дори и МПС2 да не спре на стопа, пак МПС1 е виновно.

...

Айде цитирай го това! Къде точно го написах? Некоректно е да пишеш неверни неща, само и само да се докараш прав!

И избегна коментара ако МПС2 не спре на знака СТОП и удари МПС1, кой ще е виновен?

МПС1 защото е нямало право да навлезе в кръстовището при наличие на МПС с предимство. Май го писах преди 5-6 поста това smile049

От цялата дискусия разбрах едно - в България ЗДП се чете, както дявола евангелието. После полицията ни била виновна [-X

Публикувано

Ситуацията е еднозначно определена. 10 лева струва правилника от 2012 с най-новите изпитни въпроси. Вътре я има същата! Приятелката ми я запомни без да коментира и умува. А ние тука, големите шофьори... Ако двата автомобила стигнат и навлезнат едновременно в кръстовището и стане ПТП и на двамата водачи ще бъдат съставени актове, като и на двамата ще бъдат за неспазване на знаци. На единия (условно левия) че не е пропуснал кола с предимство, а на другия (условно десния), че не е спрял! Това е. И е просто. :) smile159 Хайде да работим, вече!

Публикувано

Мда, ситуацията е решена.... типично по български. Актове и на двамата и другия път... да не минават по това кръстовище :)

Навремето така баща ми раздваше справедливост в детската стая - по един шамар на мен и брат ми, а ние помежду си да уточняваме кой е виновен... Пък станахме хора, начи явно работи. :)

Публикувано
...

smile175 Просто прочети мненията ми и не се прави на луд! И прекратявам. Абсолютно безмислено е. Ти дори не си си направил труда да ми прочетеш мненията, а си тълкуваш твоите. [-X

PS: Я да видим какво съдържа визирания от мен пост:

...Защото той може и да е спрял, но виждайки, че няма автомобили по пътя с предимство има правото да навлезне и то с предимство пред тези идващи му от ляво. Пък ти послед доказвай, че не е спрял smile049
Публикувано

Петре прекаляваш! Модераторството не ти дава право да обиждаш!

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.