Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колеги според вас нормално ли газ гори бегачката? 12 градско и 9.1 извън ? Фелиция 1.3 мпи. Средна скорост 90 по магистралата 120-125. Изпарител Тартарини с хубави мембрани на 10000 км.

Публикувано

Това е обикновена газова нали? Правех 7/100 газ на дълго на същия мотор при 90/100 км/ч. Имаш леко завишен разход. Прегледай си въздушния филтър, кабелите за свещите и евентуално стила на шофиране. Може би мембрани на газовата. Не е чак много увеличен разхода. Под стил на шофиране разбирам да целиш оборотите на макс. въртящ момент - за тоя мотор бяха към 2500 оборота мисля, забравил съм. Или по-просто - 90км на 5-та предавка. Така можеш да свалиш примерно литър на дълго, ако караш продължително там, а досега не си карал така.

Поздрави.

Публикувано
Това е обикновена газова нали? Правех 7/100 газ на дълго на същия мотор при 90/100 км/ч. Имаш леко завишен разход. Прегледай си въздушния филтър, кабелите за свещите и евентуално стила на шофиране. Може би мембрани на газовата. Не е чак много увеличен разхода. Под стил на шофиране разбирам да целиш оборотите на макс. въртящ момент - за тоя мотор бяха към 2500 оборота мисля, забравил съм. Или по-просто - 90км на 5-та предавка. Така можеш да свалиш примерно литър на дълго, ако караш продължително там, а досега не си карал така.

Поздрави.

Мерси. Аз си знам , ама исках да чуя и някой друго мнение.

Публикувано

Изключи музиката и я засечи тогава smile001

Публикувано
К'ви кабели на свещите!? smile048

Човека може да си мисли че съм карбуратор. :-k smile049

Изключи музиката и я засечи тогава

Ее стига се ебава с малкия дзвер. Днес я засякох Варна-Русе със средна скорост 90-100 и ми даде разход 9.4 :-k . Доста странно може би и газста да е прекалено овеличена и там ще пипна малко , инъче филтър и свещи съм сменял.

Публикувано

Тия баници дет си турил съвпадат ли по обиколката на 13" гуми , щот и моита ако и сметам разхода по километраж излиза към 12/100 , ама като добавя процентите разлика в пробега и всичко си идва на място ... ако имаш от тез модерните джиджавки ГПС -те засечи пробега по него и тогава смятай разхода.

Не забравяй , че и ширината има значение.

Публикувано
Тия баници дет си турил съвпадат ли по обиколката на 13" гуми , щот и моита ако и сметам разхода по километраж излиза към 12/100 , ама като добавя процентите разлика в пробега и всичко си идва на място ... ако имаш от тез модерните джиджавки ГПС -те засечи пробега по него и тогава смятай разхода.

Не забравяй , че и ширината има значение.

Много си прав , не съм се замислял за това. Да , има някаква разлика.

Стар диаметър: 545 mm

Нов диаметър: 585 mm

Разлика в диаметрите на двете гуми: +40 - несъвместими

Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 93 км/ч

Публикувано

Показанията на скоростомера ги зарежи , гледай тез 10% разлика в пробега , добави ги и ще получиш реалния пробег и тогава смятай разхода реално ще ти излезе към 8/100 , което е нормално за Фелиция smile049

Публикувано
Показанията на скоростомера ги зарежи , гледай тез 10% разлика в пробега , добави ги и ще получиш реалния пробег и тогава смятай разхода реално ще ти излезе към 8/100 , което е нормално за Фелиция smile049

Мерси много. :)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

С малко по икономична настройка на газста ми направи много добър разход. Варна- Русе със средна скорост 90 на моменти и 140-50 , ми даде разход 7.5 s_flag . С по-добро каране мисля че може да падне и на 7 :)

Публикувано

Моята също е 1.3МПИ и съм я свалял до 6,2л./100км. газ извънградско.Засега това ми е рекорда.

Публикувано
Моята също е 1.3МПИ и съм я свалял до 6,2л./100км. газ извънградско.Засега това ми е рекорда.

Да не си с инжекцион ?Незнам моята с 13-ските как ще е. Тея 195х55 R 15 баници 100% и качват разхода ама незнам с колко. :smt030

Публикувано

А може ли MPI да не е инжекцион?! :-k Май означаваше multi point injection ;)

Публикувано
А може ли MPI да не е инжекцион?! :-k Май означаваше multi point injection ;)

Много добре знам какво означава :D

Тука говорим за газ. Та въпроса ми е дали е с газов инжекцион ? :)

Моята е с един прост смесител и емулатор да не трупа грешки , инъче имаше начин как да прекъсна дюзите и без емулатор.

Публикувано

На 1.3 колектора метален ли е? Че ако е пластмасов живо ме интересува как си сложил обикновена газова???

Публикувано
На 1.3 колектора метален ли е? Че ако е пластмасов живо ме интересува как си сложил обикновена газова???

Метален е. Ако беше пластмасов нямаше да се занимавам с глипости ;)

Ако те интересува нещо питай.Относно газовата мога да ти отговоря на всичко. Даже и клапа нямам изобщо не гърми и винаги паля директно на газ. Зимата ще си я паля първо на бензин де.

Публикувано

Ти вече ми отговори - аз съм със скапания пластмасов колектор (нямало метални за 1,6) и все не мога да се прежаля да хвърля 800лв. за ГИ. :(

Публикувано
Ти вече ми отговори - аз съм със скапания пластмасов колектор (нямало метални за 1,6) и все не мога да се прежаля да хвърля 800лв. за ГИ. :(

И аз не съм виждал 1.6 с метален. А недей рискува с обикновенна. По-добре инжекцион.

• 2 месеци по-късно...
Публикувано

Аз също съм с обикновена газова на 1.3 мпи, на дълго под 9 не мога да падна, гумите ми са 165/70 R13 изпарителя е турски мимгаз на 3к километра, въздушния филтър също е сменен скоро.

Публикувано
Аз също съм с обикновена газова на 1.3 мпи, на дълго под 9 не мога да падна, гумите ми са 165/70 R13 изпарителя е турски мимгаз на 3к километра, въздушния филтър също е сменен скоро.

С този изпарител трудно ще паднеш. :) Мери си разхода от колонка до колонка и на едни и същи бензиностанции по формулата литри делено на километри , само че километрите да десеттични (например 45 км го пишеш 0,45). Измери си го и ако покаже 9 завиваш с половин оборот (даже почти един) тройника и засичай пак. Ако не ти върви колата го върни пак както си беше и сменяй изпарителя. Аз сега съм с Ланди и ми пада до 6,8 зависи от карането и да знаеш ако всичко е наред почти не трябва да усещаш разлика във вървенето бензин - газ.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

С този изпарител трудно ще паднеш. :) Мери си разхода от колонка до колонка и на едни и същи бензиностанции по формулата литри делено на километри , само че километрите да десеттични (например 45 км го пишеш 0,45). Измери си го и ако покаже 9 завиваш с половин оборот (даже почти един) тройника и засичай пак. Ако не ти върви колата го върни пак както си беше и сменяй изпарителя. Аз сега съм с Ланди и ми пада до 6,8 зависи от карането и да знаеш ако всичко е наред почти не трябва да усещаш разлика във вървенето бензин - газ.

На каква цена мога да намеря хубав изпарител.

Публикувано

Ловато - 110 лв

Ланди рензо - и той беше 100 +

Брц ат 90 електрически - 120 - не ти го препоръчвам за градско каране и въобще настройките са му толкова гадни че и 'майсторите' толкова ги нагласят.

Публикувано

Другия месец ще го мисля че сега доста ми се насъбра празници, застраховки...мисля и бутилката да сменям, че моята е 27литра и ми идва малка.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.