Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

привет колеги,имам следния проблем.Като изгася колата и след около 10 минути тръгна да паля педала на спирачките е твърд и ако не дръпна ръчна колата потегля.някъде бях срещал подобна тема но неможах да я открия.Нещо с вакум помпата ли става,незнам.Дайте съвети.

Публикувано

smile091 При мен се среща това явление. Между впрочем при мен се срещат всичките негативни явления. smile091 Това се забелязва само при студено време. Свикнах му вече. Когато е студено , след като угася мотора понякога се чува "онова" дебело бучене идващо от черната кутия управляваща вакуумите. Когато побръмчи дълго време - педала става твърд - изчерпва се вакуума . Решението което съм намерил е следното : след като угася и онова нещо се чува , давам за малко на контакт , то спира и връщам . Така след като се върна вакуума ми е ЦЯЛ. Ако не направя така вакуума чезне. Това от мен . :D

п.п. klarnetko, ти навярно си музикант и трябва да имаш добър слух , пробвай по този начин !

Публикувано

а ако се натисне силно педала, нищо че е твърд, колата пак ли мърда?

Публикувано

Колеги и при мен се проявява въпросния проблем .

Като е твърд педала на спирачката трябва доста силно да се натисне за да не тръгне .

Ако не намерим решение , през пролетта мисля да отида до ЕТ и да проверим проблема .

Публикувано

Той педала си работи механично, вакума на сервото го няма. :)

И при мен се случва, понякога, ама не мога да разбера кога, прав е Димо, че има нещо в бръмчилката...

Публикувано
:lol: ха,ха аз наистина понякога заради този мой музикантски слух се вманиачавам и търся кусури в мотора,но в този случай не чувам никакво бръмчене в тази кутия и където и да било друго.А след като изгася, спирачки няма и педала е на камък.Наистина се свиква ,но да не се усложнят нещата в последствие.При предната ми октавия 02 нямах такъв проблем.Но все пак ще пробвам номера с даването на контакт.Мерси.
Публикувано

Звукът е слаб, много нискочестотен. Не е като на Клар'нет. Повече прилича на туба . Аз го асоциирам с брум на климатик , който се чува вътре в стая през стената. Инфразвук. Като чуя това нЯщо след гасене на мотора ми е ясно- спирачки няма да има след 2 мин. Затова завъртам за малко на контакт и Онова спира. Лятото никога не прави така , затова го свързвам с нещо като разхермитизиране на някой маркуч. На куплунга на черната кутия има поне 5-6 тънки маркучета , свалял съм им конектора , чистил съм , ама комай не е отттам ... :)

Публикувано

Някъде имаше подобна тема и бях писал и аз там. И при мен се случва, не е често и наистина е при по-студено време. Вече свикнах и ако е твърд педала просто дърпам ръчната. Но иначе няма никакъв друг проблем със спирачките.

Публикувано

Явно е нещо като общо заболяване, пък може и така да трябва да бъде .

Примерно като е студено трябва да се издърпа от вакуума влагата за да не замръзне нещо по маркучите ... smile091 ...предположение... :D Нали сега вече от всичко се защитаваме , само дето нямаме комфорт.

Публикувано

Димо,споко.На 21.12.2012г.,ще ти се решат всичките проблеми и с колата и със чуването на разни звуци.Айде наздраве! smile159

Публикувано
Димо,споко.На 21.12.2012г.,ще ти се решат всичките проблеми и с колата и със чуването на разни звуци.Айде наздраве! smile159

Драги ми Николайо ! Много ме съмнява тогава да настъпи моето спокойствие понеже Край няма да има . Забавленията продължават .

Как пък веднъж не подкрепи колегите , да успокоиш, да кажеш , че и при теб се чува ..., ами само- споко, ще утихне, ще има край на света ...и т.н. smile091

Публикувано

Да се похваля, че и аз съм в клуба на "загубилите вакуум", макар, че май от известно време не ми се е случвало. Поне ме успокоихте, че това е често срещано явление. Не че се бях притеснил особено много, но все пак. С по-сериозен натиск на педала преодолявам неприятната изненада. smile049

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.