Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Ако някой има подобен опит, ще съм благодарен да го чуя.

През Август 2012 си купих Суперб 2.

До момента колата не ми е създавала проблеми, с изключение на нещо, което забелязах последните дни свързано с индикатора за превключване на скоростите.

Този индикатор се намира на централния дисплей в горния десен ъгъл и препоръчва кога да се премине на горна или долна предавка. Освен това показва предавката на която се намирам в момента.

Не съм запознат как работи това устройство, защото си чувствам автомобила, кога да премина на друга предавка, но ми направи впечатление, че преди стрелката препоръчваща преминаване на друга предавка се появяваше по често, докато сега това не се случва точно така-понякога се появява стрелка препоръчваща друга предавка, а понякога не се появява.

Разбира се пред работните дни ще се консултирам със сервиза, но ме тормози мисълта, каква е причината за това.

Това, което ми мина през ума е следното:

1. Свързано ли е зимни/летни условия на експлоатация на автомобила? Допуснах, че като паднат външните температури е заложено в компа този индикатор да се изключва, защото ако автомобила има тенденция да буксува тракшъна ще започне да си върши работата и не е разумно да се минава на горна предавка.

2. Свързано ли е с някаква компютърна блокировка за оборотите на автомобила, която се снема след определен пробег? Това, което забелязах се случи при около 6500км пробег. Допуснах, че може да е имало ограничение в оборотите, което да предпазва двигателя до определен пробег. Т.е. като препоръчва на по ниски обороти да става превключването на горна предавка, за да не се претоварва мотора.

Весела Коледа на всички и щастлива Нова година!

Публикувано

Честито за хубавата колица !... Може така да е заложено в компа - до определени км да се внимава с превключването ( разработване, обороти на двг и др.) , след което да не е чак толкова важно... :)

Честита Коледа ! smile159

Публикувано

Благодаря за пожеланията!

Нека на всички българи да се случват хубави колици и много други хубави работи!

Публикувано
Здравейте!

Ако някой има подобен опит, ще съм благодарен да го чуя.

През Август 2012 си купих Суперб 2.

До момента колата не ми е създавала проблеми, с изключение на нещо, което забелязах последните дни свързано с индикатора за превключване на скоростите.

Този индикатор се намира на централния дисплей в горния десен ъгъл и препоръчва кога да се премине на горна или долна предавка. Освен това показва предавката на която се намирам в момента.

Не съм запознат как работи това устройство, защото си чувствам автомобила, кога да премина на друга предавка, но ми направи впечатление, че преди стрелката препоръчваща преминаване на друга предавка се появяваше по често, докато сега това не се случва точно така-понякога се появява стрелка препоръчваща друга предавка, а понякога не се появява.

Разбира се пред работните дни ще се консултирам със сервиза, но ме тормози мисълта, каква е причината за това.

Това, което ми мина през ума е следното:

1. Свързано ли е зимни/летни условия на експлоатация на автомобила? Допуснах, че като паднат външните температури е заложено в компа този индикатор да се изключва, защото ако автомобила има тенденция да буксува тракшъна ще започне да си върши работата и не е разумно да се минава на горна предавка.

2. Свързано ли е с някаква компютърна блокировка за оборотите на автомобила, която се снема след определен пробег? Това, което забелязах се случи при около 6500км пробег. Допуснах, че може да е имало ограничение в оборотите, което да предпазва двигателя до определен пробег. Т.е. като препоръчва на по ниски обороти да става превключването на горна предавка, за да не се претоварва мотора.

Весела Коледа на всички и щастлива Нова година!

Весела Коледа и честито за колата!

Според мен това е опцията за уплавление на автоматика, конкретно на моята кола не съм забелязъл да има някаква промяна според сезона.

Публикувано

Аз мисля, че съм хванал следната закономерност на този индикатор:

1. Когато шофирам бавно, оборотите се вдигат плавно, индикаторната стрелка за смяна на предавката се появява по рано, още преди 2000 оборота.

2. Когато "настъпя" по силно газта, появата на индикатора се случва доста по-късно, т.е образно казано компа се "усеща", че икономичното шофиране не ти е приоритет в този момент и забавя препоръката за смяна на предавка...

Публикувано

Здравей, колега!

Доколкото си спомням, препоръката за смяна на предавката е направена само с цел максимално икономично шофиране... Кои параметри при движението на автомобила използва компютъра за изчисленията си, нямам представа, но би трябвало да са поне скорост и обороти на двигателя... Не ми се вярва да е чак толкова сложно, колкото ти се струва на теб. Аз, лично, не се съобразявам с индикатора и превключвам на друга предавка най-вече в зависимост от скоростта на движение, но признавам, че "мненията" ни с компютъра почти винаги съвпадат или са много близки...

Мисля, че това, което е написал колегата е вярно...

Аз мисля, че съм хванал следната закономерност на този индикатор:

1. Когато шофирам бавно, оборотите се вдигат плавно, индикаторната стрелка за смяна на предавката се появява по рано, още преди 2000 оборота.

2. Когато "настъпя" по силно газта, появата на индикатора се случва доста по-късно, т.е образно казано компа се "усеща", че икономичното шофиране не ти е приоритет в този момент и забавя препоръката за смяна на предавка...

Весели празници!

Публикувано

При моето DSG докато не вдигне температура държи малко по-високи обороти. Имаме служебен FORD и VW с ръчни скорости и при тях се забелязва промена. Шкода пишат, че авт. DSG се "адаптира" към стила на каране на шофьора, но не знам дали това е и при асистента за ръчни скорости.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.