Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, на първо място искам да се извиня на колегите/модераторите ако темата е дъвкъна 10000 пъти, но наистина ми е спешно и трябва да взема бързо решение. Казусът е следния - предлагат ми Октавия 2, TDI RS, DSG (ако не бъркам е 170к.с.). На пръв поглед колата изглежда добре, за годините си смятам, че е на сравнително реални км: 2006г/160000км. Искам да попитам освен стандартен преглед на състоянието има ли нещо по специфично, което заслужава по - голямо внимание. И не на последно място - скоростите......наистина нямам никаква идея от тази скоростна кутия, прочетох всякакви мнение (и добри и лоши) но все пак - скъп ли е евентуален ремонт, има ли начин да се разбере дали е имало интервенции по скоростната кутия и т.н., сервиз, където е най - добре да я провера в София. Благодаря ви предварително и още веднъж се извинявам ако повтарям темата. Лек и успешен ден

Публикувано

Колега, щом е в София - най-добрия вариант е ЕураТек. Явно при тези щателни прегледи си вършат работата, а може и да има сервизна история там.

Публикувано

ЕТ :smt017 , Наистина там може би е най-добре , особено за такава кола , едва ли струва 4000-5000 лв smile049

Публикувано

4000-5000 не знам ама към 20000 по-може s_flag.Много яка Октавийка дано да случиш!

Публикувано

Благодаря ви колега, за мое съжаление не струва толкова :) Иначе и аз така предположих, че официалният сервиз е правилното място. Но искам да ви попитам колко струва подмяната на "мехатроник", до колкото разбрах това била една от частите която сдава багажа. И разбирасе ако има нещо друго, което трябва да се гледа.....

Публикувано

Колега, щом е 2.0 ТДИ и е преди 2008, тогава най-важното, което трябва да погледнеш, е номера на главата, за повече инфо виж тази тема: viewtopic.php?f=1&t=23120

Публикувано

Това с главата е за BKD (140 коня). На 170 коня е друг мотор.

Щом е в София - за оглед в ЕТ, няма особен избор.

Публикувано

За скоростната до колкото знам симпомите за ремонт са когато загасиш колата и ако изтрака скоростната малко тогава нещата са тръгнали и с времето все повече и повече ще потраква при изключване на двигателя. Има клипчета в интернет със записан звук. За ремонта мисля че цените почват от 1200 лв нагоре. Ама това да не те стряска, всяко нещо с времето си. Мойта наприер е на 190 000 км и последния път ми казаха че скоро няма да имам ядове с нея. Дет се вика може да я продадеш колата още преди да се обади скоростната :) Маслото й се сменя на 60 000 км и се взима само оригинално от ЕТ. Взимат се 6 литра, което е над 200 лв. А за смяната цените също са различни. Така че да кажеме ориентировъчно 270 лв за смяна на маслото. Иначе кутията е голяма глезотийка особено с пилота. Доста често като пътуваме и всички просто се возиме с тази разлика че един трябва да врътка волана :)

Публикувано

Благодаря ви колеги, тоест бъдещи. Наистина много съм се запалил по този автомобил, но проблема е, че никога не съм имал допирна точка с марката и затова всяка информация ще ми е от полза.

Публикувано
Благодаря ви колеги, тоест бъдещи. Наистина много съм се запалил по този автомобил, но проблема е, че никога не съм имал допирна точка с марката и затова всяка информация ще ми е от полза.

Това не е проблем , а цел , а после и диагноза smile049

Иначе ... успех с покупката , дано е читава :smt017

Публикувано
Това с главата е за BKD (140 коня). На 170 коня е друг мотор.

Цецо, чети първо! В горепосочената тема за проблемната глава, 4та страница, първото мнение на Сами:

Сеата на един приятел днес идва,и той със спукана глава-2.0тди-170коня FR
Публикувано

Четох я още тогава, но това ми е убягнало. Проблема явно засяга както BKD, така и BMN.

Извинявам се.

Публикувано

Ако не се лъжа, този мотор страда от дюзи. Не е лошо да ги провериш.

Публикувано
Ако не се лъжа, този мотор страда от дюзи. Не е лошо да ги провериш.

:smt017

Колега, кажи откъде ще взимаш колата - от България ли е или внос. Ако е тукашна гледаш дали книжката е попълнена изрядно, какво и кога е сменяно, после я проверяваш в ЕТ за удари, ремонти и т.н., после отиваш с колата при доверен майстор - карате, слушате, проверявате и така...

Ако е вносна ти остава сервизната книжка и доверения майстор...

Пиши какво е развитието.

Успех.

Публикувано

Здравейте....има леко развитие. Колата е купувана чисто нова от БГ, на 80к. км е сменян гаранционно Маховик.....или нещо подобно, в момента скоростите работят много добре, и според мен, и според довереният ми майстор. Според сер. книжка колата е изрядно поддържана. На 90к.км е сменен ангренажен ремък.....в доверения за мен сервиз са впечетлени от колата, компютърната диагностика също е перфектна, километрите са раелни.....абе ще се хвърлям :) пък каквото стане.

Публикувано

Успех и да те видим после на живо :)

Публикувано

Здравейте колеги. Горд съм да кажа, че вече съм горд собственик на Шкода. Надявам се скоро да се запознаем и да обменим опит и мнения. Поздфрави

Публикувано

Честито колега !

Да си я караш безаварийно и с огромно удоволствие :smt017

Чакаме снимки като за начало s_flag

Публикувано

само да я изкъпя, и ще я наснимам :)

Публикувано

Здравейте отново, искам да попитам (тъй като търсачката не ми позволява да търся) дали някои се е срещал с подобен казус: вчера един колега седна в колата да се повозим и след няколко секунди светна лампата на Airbag-a.....и това, което знам от предния собственик е, че под седалката има някакви букси, които се размествали и т.н. :? дали е така.....не знам, има ли смисъл да ходя в сервиз или да се боря сам (и по скоро дали е отчела някаква грешка в компютъра)

Публикувано

Няма грешка в компа - просто може наистина да се е откачила буксата под седалката (шофьорската). Мойта си е откачена от около 3 години...

Публикувано

Буксата е проблемна, има писано във форума.

Публикувано
Здравейте отново, искам да попитам (тъй като търсачката не ми позволява да търся) дали някои се е срещал с подобен казус: вчера един колега седна в колата да се повозим и след няколко секунди светна лампата на Airbag-a.....и това, което знам от предния собственик е, че под седалката има някакви букси, които се размествали и т.н. :? дали е така.....не знам, има ли смисъл да ходя в сервиз или да се боря сам (и по скоро дали е отчела някаква грешка в компютъра)

запоявай

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.