Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Стъклото на дясното огледало май ще падне

lllubo

Recommended Posts

Не знам точно как е закрепено стъклото на огледалото, но почти цялото си играе свободно - особено в най-десния край. Сякаш има някаква основа зад стъклото и основата си стои мирно, но стъклото мърда. Сякаш ако капна с кануколит и ще си залепне обратно за основата. Но да не прецакам нещо. Ако някой знае повече детайли и защо така изведнъж почна да шава стъклото ще съм много благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стъклото е залепено за пластмасова рамка, която с щипки във формата на кръг се закача за основата. Трябва да го свалиш и да видиш дали те са счупени или се е отлепило от подложката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аха, значи точно от пластмасовата рамка се е откачило стъклото. Щом е било лепено, ще го лепна пак

Има специални неутрални лепила точно за огледала, с канаколит може да отлепиш огледалния слой от стъклото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съветвам те да не го чакаш да ти падне, а да го залепиш!

На мен ми се случи абсолютно същото със шофьорското огледало за обратно виждане. Започна да вибрира, но докато му обърна внимание в следващите няколко стотин метра падна самото стъкло, което се оказа залепено за пластмасова приставка, самата която вече съдържа реотани и се прикрепва към останалата основа.

Залепи го с по-меко лепило. Не мисля, че точно секундно лепило ала каноконлит е подходящ за целта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И имай едно наум, че поксипола не носи на температура, а силиконите отлепват никела. Най- добре помоли някой сервиз за автосъкла да ти го лепнат- май стандартно искат по 5 кинта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих го още на 20-ти. Първо на 18-ти вечерта гледам нещо трепери и си викам кво му стана. На 19-ти ми беше ясно че е нещо от стъклото или механизма, а не цяло и то направо се клатеше та чак облаците над мене виждах - ясно беше че се влошава лавинообразно. Тогава пуснах и темата. Хубавото е че и двата дена карах около 2-3 км т.е. на близо. На 20-ти отивам да го свалям да го кача в нас и само като го докоснах и ми падна в ръцете стъклото. Основата пробвах с дърпане и не стана. Видях щипките и една по една лека полека с отверката ги ръчках и готово - никакво усилие не се влага. Както казвате основата е пластмаса, но между пластмасата и огледалото е реотана, който е подобен на реотана на задното стъкло т.е. като писти. Все едно имаш 2 пласта двойно запелващо тиксо и реотана е между тях, но стои на този слой от към стъклото - демек не може да махнеш единия слой (и това се пробвах да направя). От горе е точно като тиксо - силно лепяща повърхност, но материала не е точно като двойно залепващото тиксо, ама не е и пластмаса. Стъклото от задната си страна принципно има един тънък слой черен материал все едно е много тънко черно фолио. Е точно това се беше отлепило от стъклото. Странното за мене че и без този слой огледалото от двете страни се държи като огледало, а не като стъкло (не разбирам от огледала). Черната му основа беше изцяло полепнала по лепящата повърхност на реотана и абсурд да се изчисти с нещо - все едно от тиксо да махнеш мърсотията зада лепи пак - не става. Бях тръгнал да чета опаковката на едно лепило което имахме - даваха го по принцип за дърво, пластмаса, стъкло и незнам си какво още - за дърво го бях взел и наистина перфектно си вършеше работа. Но някакси мина 1 час и жената почна да се изнервя и да повтаря да го лепна с моментното лепило - оказа се че е локтайт. Според нея нямало да му стане нищо на стъклото. Обяснявах ли обяснявах, тя си знаеше нейното. То мина и още време в разправията. Накрая ми писна и айде с моментното лепило. За момента на стъклото му няма нищо. След време ако почне да се поврежа и да се появават петна или се счупи - ще се купува ново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето ляво също се отлепи и го залепих с тънък слой силикон

Реотанът ми така или иначе не работи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Косер продават нагреваеми огледала на фирмата Hagus на цена около 20 лв. (инфото е от преди 3-4 месеца обаче).

Поздрави !

post-12666-138453444305_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Днес и лявото огледало се отлепи. Добре че редовно гледам в огледалата и веднага успях да спра иначе си заминаваше насред магистралата. Пак само го докоснах и ми падна в ръката. Отново с локтайт го лепнах. Скоро очаквам и средното да падне :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.