Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пътуване през бивша Югославия до Албания - ?

Quottzot

Recommended Posts

Възможно е да ми се наложи към края на седмицата или през другата да пътувам от Прага до Тирана, но нямам на навигацията в служебната кола карти на юг от Словения. Ще взема навигация от някой колега, но като гледам из сайтове ми дава маршрути все през Сърбия и надолу Македония, след което връщане нагоре към Албания. Ще се радвам ако има някой запознат, да сподели за пътищата като цяло през Хърватия и Босна и Херцеговина. Възможно ли е да се мине през северната част на Албания, понеже като гледам май са им много зле пътищата? Абсолютно всякаква информация би ми била полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Хърватска пътищата са в пъти по добри от нашите. Предполагам важи и за Босна и Херцеговина.Македония пътищата са прилични спрямо нашите.В горе изброените държави пътната полиция не прави проблеми без причина, също и в Сърбия макар и общо приетото да е друго.

Албания единствено бих избягвал, не заради пътищата но при вас е неизбежно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aве, кво стана с колите ?

Има ли развитие ня'кво ? Нещо намери ли се ? Чу ли се ? Как така нищо не сподели, пък пак те чакат интересни приключения ... smile001

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега кажи какво точно те интересува имам приятели, които често ходят командировка до Албания и мога да им звънна да ги питам. Но те пътуват от България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хърватска пътищата са прекрасни. Искрено те съветвам да НЕ минаваш през Босна и Херцеговина, а да минеш по маршрут Загреб - Карловац (или Риека, зависи откъде влезеш в Хърватска) - Задар - Сплит - Дубровник - Которски залив (Черна гора) и да влезеш в Албания откъм Шкодра и Шкодренското езеро. Първо, защото много голяма част от пътя от влизането до излизането от Хърватска е магистрала (а в Босна такова нещо няма), и второ защото в Босна, ако нямаш навигация и се забуташ някъде встрани от главните пътища, вероятността да попаднеш на мини е немалка. И трето, пътят покрай Далматинското крайбрежие е приказно красив. Хърватите искат зелена карта. А за Албания откъдето и да влезеш, все е леш, пътищата там където изобщо ги има, са много зле, така че избери по-малкото зло, демек по-малкото път през страната до Тирана - а по-малкото път е от север, откъм Черна гора и Шкодра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен декември месец не са ми искали зелена карта нито в Сърбия, нито в Хърватска, нито в Босна.

В Македония пътищата са маалко по-зле от нашите, изключвам новите наши. В Албания аз влезнах през Черна гора, през Тирана и излезнах през Македония, хубави пътища единствено в Тирана и маалко около нея, останалите са първокласни и второкласни пътища, като силно не ти препоръчвам да спираш по пътя в Албания освен в Тирана, крадат за секунди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен декември месец не са ми искали зелена карта нито в Сърбия, нито в Хърватска, нито в Босна.

Сърбите вече не искат. Обаче на мен на 10ти и 14ти декември (съответно на отиване и връщане от и до Германия) и двата пъти хърватите ми искаха зелена карта.

като силно не ти препоръчвам да спираш по пътя в Албания освен в Тирана, крадат за секунди.

:smt017 Ако си по-засукан, освен, че ше те окрадат, може и да те опънат smile045

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aве, кво стана с колите ?

Сигурно някой им се радва в момента, но не съм аз.

Има ли развитие ня'кво ?

Още се водят следствени в полицията. До 2 седмици се очаква да приключат в полицията със случая и да издадат някакви документи, с които да се разправям със застрахователите.

пак те чакат интересни приключения ... smile001

То едни приключения..., в близките два месеца все ще съм по пътищата, дано времето се задържи хубаво.

силно не ти препоръчвам да спираш по пътя в Албания освен в Тирана, крадат за секунди.

Както ще ходя най-вероятно със служебната..., от любимата им марка на Албанците. Пък и няма да ми е за първи път. ](*,)

Колега кажи какво точно те интересува

Интересуваше ме най-добрия маршрут от север, но едва ли някой ще знае.

То, не трябваше аз да ходя, но се прецаках, както и да е.

Мислех по-скоро да избера път през Сърбия, понеже до Белград пътя ми е познат, и от там да хвана към Черна Гора, но през Хърватска май ще излезе по-кратък маршрута.

Благодаря за съветите, ако някой знае подходящ сайт за изчисляване на маршрута, нека даде линк, че аз не мога да намеря читав или не търся добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, ако някой знае подходящ сайт за изчисляване на маршрута, нека даде линк, че аз не мога да намеря читав или не търся добре.

http://www.viamichelin.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.