Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Намислил съм да си сменя кожата и топката на скоростния лост с по-новия модел такъв. Намерих в superskoda за Октавия и за Супърб, които много си приличат и струват еднакво. Това за Октавията има червен шев и нещо не ме кефи с него. Този са Супърба е с черен шев , дори има и хромирана халка под топката, но идва НО-то - дали долните рамки , които щракват в конзолата са с еднакви габарити. Някой дали знае ? Също така ми е интересно дали И топката е кожена или е гума ?

1. на Октавията :

029703361.jpg?r=0

2. на Супърба :

029703362.jpg?r=0

Публикувано

Като гледам цените http://www.skodateile.cz/index.php?pg=p ... 0p%C3%A1ky това е доста по-евтино. Ако поръчваш мога да се включа и аз волана ми е за смяна вече.

Сега намерих и това и то е доста по-евтино:

http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-oc ... 5693.eshop

На мен ми допада доста.

Публикувано
Като гледам цените http://www.skodateile.cz/index.php?pg=p ... 0p%C3%A1ky това е доста по-евтино. Ако поръчваш мога да се включа и аз волана ми е за смяна вече.

На мен ми допада доста.

Ако носиш халка или пръстен този ще стане на гъз за отрицателно време.

Публикувано

А аз защо си мисля, че точно кожения лост за О2 в ЕТ беше към 60 и няколко лв. Поправете ме ако греша. Гледал съм го на витрината до бюрото за поръчка на резервни части. :roll:

Публикувано
А аз защо си мисля, че точно кожения лост за О2 в ЕТ беше към 60 и няколко лв. Поправете ме ако греша. Гледал съм го на витрината до бюрото за поръчка на резервни части. :roll:

Явно си гледал този, който е оригинален за О2. С такъв съм в момента и не ми е удобен. Този за който писах е съвсем по-друг . :)

На мен ми допада доста.

Този пък е с гумена топка (грапава) и ще се заглади бързо, освен това е от искуствена кожа , като нашите оригиналните...

Ако носиш халка или пръстен този ще стане на гъз за отрицателно време.

Халки, пръстени и часовник не ползвам . :D

Публикувано

Е той моя е от най-гумените и определено не ми е удобен... Та май и онзи ще е по-добре от сегашния, макар, че не съм пробвал как е.

П.П Тук е момента да попитам как се сменят, топката на резба ли е ?

Публикувано

Димоне,ела до Пловдив ще ти уредим нещо от "руския пазар" за 15 20 лв smile091

Публикувано

Не е на резба. Отщраква се маншона изотдолу при отворен пепелник и се обръща с хастара навън. Там ще видиш скоба стисната с керпеден. Откерпеденва се с плоска отвертка и после се дърпа силно нагоре. :)

Публикувано

По въпроса на Димон за топката на Октавия която е постнал в началото.Моята е точно такава кожена с черен конец оригинално както е с колата.На мен лично ми е удобна, но се драска много лесно ако имаш пръстен както са написали колегите.

Публикувано

Димо,крайно време е да смениш колата.И без това тази не ти харесва,нема смисъл да се набутваш за нов скоростен лост! :smt030

Публикувано
Димо,крайно време е да смениш колата.И без това тази не ти харесва,нема смисъл да се набутваш за нов скоростен лост! :smt030
:smt017 smile091
Публикувано

Кожена е топката на Супърба. На Мартин на червената Фабия бяхме сложили топка от Супърб 4Х4. :D

Публикувано

Н'дейте са заяжда! Нямам готовност още за смяна на колата, затова търся подобрения. Не забравяй , че и ти смени своя "лост" , макар че смени и колата .

Досега не съм имал нещо, което да ми е харесвало на 100% . Дано да имам някога... smile091

Публикувано

Димо,колата в която всичко ще ти хареса,още не е произведена.

Публикувано

Може би не е много по темата и знам, че има друга подобна, но тъй като тази е най-прясна, ще пиша тук.

Тъй като дойде време след дълги 4 години и 80х.км експлоатация, кожата на скоростния ми лост взе да се нацепва и лющи, реших да я сменя.

Поръчах си от ебай кожа, която уж е за О2, ама се оказа,че не е баш така.

Съвети:

1.кройката на кожата е супер елементарна, впоследствие попитах трима авто-тапицетри, които ми направиха оферта за под 10лв за нея, а моята с доставката от Обединеното Кралство ми излезе 15лв.

2.Задължително новата ви кожа трябва да е изкуствена и то, колкото се може по-тънка. Иначе влиза много трудно и се закрепва много кекаво.

Пускам няколко снимчици, които не носят много информация, но предполагам, че някой с по-развито въображение ще се ориентира за какво става въпрос.

1. Както Димонеско писа по-горе, топката не е хваната с резба за лоста, ами чисто и просто с една скоба, която аз в случая видях доста трудности да "откерпеденя", за това е толкоз нащърбена основата (използвайте средно широка отвертка с късо рамо) или чисто и просто със секачки изрежете скобата.

нащърбената топка:

post-3882-138453448226_thumb.jpg

последващото закрепване в/у лоста, аз лично направих с ей такава скоба:

20090430131536.jpg

има достатъчно място и не си личи изобщо отдолу.

post-3882-138453448343_thumb.jpg

post-3882-138453448345_thumb.jpg

post-3882-138453448346_thumb.jpg

post-3882-138453448347_thumb.jpg

Публикувано

По съвет 1: :smt017 Няма нужда да се поръчва от някъде, тука може да го направи всеки тапицер.

По съвет 2: Не съм съгласен, че кожата задължително трябва да е изкуствена. Аз си направих от естествена - тънка и мека /ако не се лъжа агнешка или ярешка/, не толокова груба като тази, която май е телешка/ и на мен лично не ми допада /мое мнение, не искам да прозвучи като заяждане smile027 /, и дори си избрах цвета :smt017post-7431-13845344835_thumb.jpg

п.п.: Става дума за О1 при мен, но мисля че е аналогично...

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Малко снимки с новата топка ...Ох на батя !!! ...само остава после да я пробвам как сменя скоростите :

029841595.jpg?r=0

029841597.jpg?r=0

029841599.jpg?r=0

029841598.jpg?r=0

smile035 , старата ( старателно свалена) отива в "Битак" :

029841601.jpg?r=0

029841602.jpg?r=0

029841605.jpg?r=0

Публикувано

Много яко стои :P Кефи! Да я изтъркаш със здраве и за кеф! Пък, като се изтърка сменяй със супърб 3 и т'ва е ^^

Поздрави

Публикувано

Супер стои, със здраве да си превключваш предавките. :D

А старата ако имаше 6 - та веднага щях да ти я отнеса...

Публикувано
Супер стои, със здраве да си превключваш предавките. :D

А старата ако имаше 6 - та веднага щях да ти я отнеса...

Що, твойта капачка надрана ли е ? Тенекийката се сваля понеже... :D

Публикувано

Не, не е надрана. За всичките 83 000км дори е почти като нова, но е с най-обикновената черна капачка отгоре и така нареченото "гумено" покритие както и волана, но за волана ще се погрижа отделно. Та някак си хич не ми е приятна на допир тая топка.

Публикувано
Не, не е надрана. За всичките 83 000км дори е почти като нова, но е с най-обикновената черна капачка отгоре и така нареченото "гумено" покритие както и волана, но за волана ще се погрижа отделно. Та някак си хич не ми е приятна на допир тая топка.

Само че твоята топка има едно предимство - няма какво да и се люспи, хромчето например. Не казвам, че на тая и има нещо, де

На мен лично на амбиентето по ми харесва от елегансовата

• 3 години по-късно...
Публикувано

А някой може ли да подскаже как се маха маршова от топката?

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.