Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички. Малко да разнообразим малко форума. Имам проблем голям. Останах без работа в средата на ноември 2012г. До сега по статистиката на jobs.bg съм пуснал над 380 CV-та по обяви -резултат: 5-6 интервюта с нулево развитие. Някой имали по-добра успеваемост в търсенето на работа и как по дяволите да си намеря работа. апропо за статуса:

-образование-висше икономическо

-длъжности до момента-канцеларски по образованието и началник склад

-търсена работа - каквато и да е

Публикувано

съвет от мен, който ще повиши шанса ти малко...не се занимавай да пращаш СВ-та от този сайт а като видиш обява тичай на място без предварителна уговорка.

Публикувано

хич не се и скатавам да стоя само пред РС-то. освен пуснатите обяви в сайта с "кака фелка" обиколихме половината регион около и в Пловдив по фирмите за да търся работа. докара съм го и до просия вече - търся и като общ работник- пак не ме щат.

Публикувано

И аз съм същия случай. Смятай буквално.

Не е от тебе. Продължавай. И успех. :)

Публикувано

То човек да мисли и за собствен бизнес - добре! ама то без капитал става ли? да взема заем- гаранция за нищо няма и вероятността да хлътне човек и в големи борчове е огромна.

Въобще хора как се справяте с такива кризи.

.......... ако някой има идеи за да се почне нещо собствено само с бачкане давайте да почваме заедно.

patologa_ds мерси за пожеланията - и на теб късмет и успех!

Публикувано

Брат, само мога да ти кажа не се отчаивай. Аз за 2 год пуснах 500+ CV та, ходих на N на брой интервюта. Свястна жена и работа най - трудно се намират, даже мислех да се метна от някъде, Търси, търси и ще намериш, стискам ти палци!! Знам, че е трудно, знам, че е shit, но пичовете шкодаджий не бива да се отказват Живееш в най - готиния град в БГ, ще си намериш някой готин работодател, аз съм сигурен!!

Публикувано

Ползвай времето в което не работиш, да се дообразоваш. Дано не ти прозвучи вискомерно, не това ми е целта!

Има доста програми в момента (или поне до преди няколко месеца имаше), за придобиване на допълнителна квалификация, без или почти без пари. Два-три ориентира:

1. Език - английския все още отваря почти всички врати, но и другите западни не са за изпускане. Не че е излишно, човек да научи и китайски де.

2. Компютърна грамотност - но на ниво по-високо от Фейсбук и форумите. Имам приятели, които от философ и икономист в момента са мрежов администратор и PHP и Java програмист. И докарват много добри пари като за БГ. И двамата нещат да чуят за старите си специалности.

3. Даже и при наводняването на пазара с икономически кадри, в момента има глад за качествени счетоводители. Ама разбирай наистина качествени.

Всичко това са профили, в които човек ако се специализира, няма да му е излишно. Имаш свободно време, не е от добро, ама ползвай го. Още повече, че ако ти писне и решиш да смениш държавата, тия неща ще са ти само от полза.

Пак казвам, дано не ти звучи менторски, нямам такава цел. Обаче спасението на давещите се е преоритет са на давещите се.

Публикувано

Не се занимавай с този сайт. От познат с агенция за подбор на персонал знам че цената на обява е Х. За всяка следваща е Х-Y, после X-Y-Y-Y и така се генерират кухи обяви за да намалят цената. Не казвам за всички, но практиката е такава. Късмет и успех колега

Публикувано

3. Даже и при наводняването на пазара с икономически кадри, в момента има глад за качествени счетоводители. Ама разбирай наистина качествени.

Тук малко бъркаш, няма такъв глад.

Иначе един познат нищо не разбира от програмиране, но работи като QA, непрекъснато се оплаква че ще ги съкращават, нямало работа, но и до ден днешен си взима 2 000 лв на месец нето

Публикувано

Пак казвам, като човек търсил си 2 год работа. Не съм мързелив, и за шеф на кенефа съм кандидатствал, дето се вика. Не е до това кой колко е квалифициран. Всичко е до ши**н късмет, дори и колко ще се взима е до късмет. Имам такъв приятел, викам му ти нищо не работиш брат, и той вика как така, викам ми еи така, това което го работиш, аз го правя за себе си вечер и на 2 бири, но евала, че си вземаш заплатата! Затова не трябва да спира да се опитва ! Някой спомена по - горе курсове. Те не са оферта за човек без работа. Аз като започнах, веднага изкарах курс за специалността, но платих 400 лв кеш.... който през дните в който гладувах нямаше откъде да извадя, а и не е сигурно, че ако ги бях изкарал и ето, работодателите ще се бият за мене. Ключа е в това да не се отказваш да търсиш!

Публикувано

Няма как да спра да се опитвам да намеря работа-зад гърба ми са първолак, хлапе на година и половина и жена в майчинство. За курсове по програми- в момента има само за такива до 29г и над 50г. или за работещи, където не попадам.

Днешен пример за работа в държавна институция от 44 кандидати само 9 има издържали теста, от които само 1 с максималният брой точки. Познайте кой ще е назначен и по какви пътища... :)

( да уточня само-аз съм от отпадналите, ако бяха по-малко отпаднали нямаше да ми направи впечатление, но този резултат много ме учуди)

Публикувано

За съжаление в днешно време е много трудно намирането на хубава работа с добро заплащане. И не става въпрос за това дали някой го мързи да работи, дали е квалифициран достатъчно или не. Просто безработицата е голяма, непрекъснато фирмите свиват персонал, някои фирми дори спират дейност. (като тази в която работех преди)

BOTZKO6, най-голяма успеваемост има, ако някой те препоръча някъде. И под препоръка нямам предвид ходатайстване на принципа "наш човек"(макар и това да върши работа), а да се даде професионална такава.

Според мен (не твърдя, че съм права, разбира се) търсенето на каквато и да е работа, обикновено не води до нищо. Може би е по-добре да се насочиш към конкретна сфера, после може да си набележиш определени фирми за атакуване и смело напред. Пък ако има и кой да даде препоръки за теб, би било чудесно.

Знам че на теория звучи лесно да се направи, на практика е много трудно. И аз съм била безработна и чудесно знам какво е. Когато кандидатствах за сегашната си работа, голяма роля изиграха и препоръките на бившия ми работодател.

Успех и дано скоро се похвалиш с добра работа!

Публикувано
За съжаление в днешно време е много трудно намирането на хубава работа с добро заплащане. И не става въпрос за това дали някой го мързи да работи, дали е квалифициран достатъчно или не. Просто безработицата е голяма, непрекъснато фирмите свиват персонал, някои фирми дори спират дейност. (като тази в която работех преди)

BOTZKO6, най-голяма успеваемост има, ако някой те препоръча някъде. И под препоръка нямам предвид ходатайстване на принципа "наш човек"(макар и това да върши работа), а да се даде професионална такава.

Според мен (не твърдя, че съм права, разбира се) търсенето на каквато и да е работа, обикновено не води до нищо. Може би е по-добре да се насочиш към конкретна сфера, после може да си набележиш определени фирми за атакуване и смело напред. Пък ако има и кой да даде препоръки за теб, би било чудесно.

Знам че на теория звучи лесно да се направи, на практика е много трудно. И аз съм била безработна и чудесно знам какво е. Когато кандидатствах за сегашната си работа, голяма роля изиграха и препоръките на бившия ми работодател.

Успех и дано скоро се похвалиш с добра работа!

Естествено че съм се насочил към конкретна сфера на работа и търся точно това, не заради друго а защото се чувствам най-полезен и знаещ за разлика от другите сфери. До момента съм работил като анализатор в производствени предприятия, не съм счетоводител- това с което е масово е залят пазара на труда .

Това с препоръките от последният работодател за съжаление не мога да се възползвам.Без да задълбавам с подробности накратко описвам какво се случва и как се разделя човек с ниско образовани собственици на фирми при които си почнал от няма накъде. Уговорката при постъпване на работа преди 2.5 години беше , че почвам като началник склад за малко колкото да видя каква е работата във фирмата и след това така или иначе щели да отварят длъжност сходна до това което съм работил и ще я заема. Нещата не се случиха така за повече от 2-те години. Стигна се до раздяла и то с думи от типа " изчени от тук и имай впредвид и да ми се обаждат за теб ще те плюя и работа няма да видиш"

Публикувано

Аз продължавам да се оглеждам за по-платена работа, но напълно те разбирам. След като останах без работа края на 2008 до началото на 2010 търсих каква ли не работа - дори за хамалин в склад не ме искаха, за малко бях разнос на строителни материали... и накрая нещата се наредиха с нещо като "той е наш човек", нищо че в биографията си имам доста сериозни проекти и бях кандидатствал на същото място вече. Не губи вяра и потърси връзки. Може и партийни такива :D

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.