Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте уважаеми господа ! Аз съм Владо от София, родом от Русе. Карам един нещастник ,който много обичам - форд ескорт, 92 год., 1.4 70 к.с. Искам да го сменя и съм решил да бъде с ШКОДА ОКТАВИЯ ! Интересувал съм се точно толкова, колкото може да се интересува един аматьор - не съм никакъв специалист по колите, говоря за ходова част ,двигатели и т.н. , но откъм модели, оборудване и т.н. - разбирам чат - пат :) Та, първо гледах О1, кефи ме на външен вид, от 100004 места чух, че 1.9 TDi 90 к.с. е един от най-добрите мотори. И комбито ми харесва, и хечбекът ми харесва. После се загледах по О2, харесва ми още повече, съответно ми трябва още малко вЪтЪк откъм финанси. Чета тука доста и оставам смаян ... абе хора, какви са тия разходи ,които се дават за тия коли, бе ??? 1200 - 1500 лв за смяна на консумативи, 400-500 лв за смяна на пружинки някакви (образно казано,ест), и т.н. Гледах доста из форума и не видях една тема в която обсъждате кой какви разходи има по колата си. Просто искам да придобия малко по-ясна представа кое колко ще ми струва при евентуален сблъсък с ремонтите. Извинявайте, ако повтарям темата и въпросите, ако виждате още 1 некадърник, който пише без да чете, но темата няма да бъде само за тия разходи.Виждам, че има доста културни и приятни хора и ще се радвам да споделям до къде съм стигнал с избора и да получвам съвети от старите пушки :) ФАРМАЦЕВТсъм ... ако някой има въпроси за АПЧЕТА да пита, на ваше разположение съм ;)

П.С. Днес с жената ходихме из Горубляне и вижте какво видях : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27m8dl ... Тука нещо ми намирисва ... хем автомат, хем 2008, хем на малко км, хем с екстри пълна а под 10 хиляди ... кое пропускам ?

Извинявайте ако има нещо, поздрави на всички, хубава и приятна вечер от мен ! :) smile126

Публикувано

Здравей колега и добре дошъл сред нас,надявам се тук да прекараш много хубави моменти и да се запознаеш с читави хора а такива тук има в изобилие s_flag .Разгледах Октавията и разбрах какво и има smile091 ,неясна история,незнайни километри,незнайно състояние.Един съвет от мен,търси си кола купувана от Еуратек с пълна сервизна история или кола от някой колега от клуба за която се знае всичко или почти всичко и ще си спестиш доста главоболия! smile159

Публикувано

Такава кола не съществува. От тази автокъща Симауто пускат тази кола вече 2-ра година и такава кола въобще няма. Може да се убедите като посетите автокъщата на Горубляне.

Публикувано

Здравей и добре дошъл в най-якия форум! s_flag

Добре си се спрял на Октавия, перфектна машина за парите си.

Каквото и да вземеш, О1 или О2 няма да сбъркаш, само да е читава самата кола. Трябва да прецениш коя повече ти харесва, а и все пак има разлика и в цената.

Аз като оглеждах, обявите от автокъщи директно ги пропусках, колкото и добра да изглеждаше колата на снимки. Въобще не се занимавах с автокъщи. Разбира се, има читави и там, но рискът е прекалено голям, поне според мен. Ако не бързаш, просто изчакай и си търси от частно лице, първи собственик.

Успех и да пуснеш снимки като я подкараш :)

Публикувано
Такава кола не съществува. От тази автокъща Симауто пускат тази кола вече 2-ра година и такава кола въобще няма. Може да се убедите като посетите автокъщата на Горубляне.

В интерес на истината бяхме днес там и седнах в колата. Пак казвам , като всеки аматьор се радвах на това колко е голяма и колко добре се чувствах вътре ! Но не ми е минавало през ума да се хвърлям на първата кола, която видя.Има време, ще оглеждаме още доста :)

Кажете ми последните ремонти ,които правихте на каква стойност бяха горе долу за да придобия бегла представа :)

Публикувано

Ето ти цени за обслужване, далеч е от 1500лв. :

viewtopic.php?f=2&t=24255&start=15

Иначе Октавията си е съвсем нормален за подържане автомобил, съпоставим с други марки от аналогичен клас и от аналогична година. Естествено, че ако кацнеш в ЕТ, цените ще са по-високи, но така е с всички официални сервизи.

Дизела естествено си има някой скъпи елементи, като турбина, дюзи, маховик. Ама това го имат всички съвременни дизели.

Вече за О1 или О2, ти си решаваш. Конкретната обява не мога да коментирам. На пазара има много таралясници, трябва да се внимава. Аз лично за разлика от повечето колеги тук, съм си фен на италианския внос, но няма да излагам аргументи, че ще влезнем в глупав спор.

Публикувано

В интерес на истината бяхме днес там и седнах в колата. Пак казвам , като всеки аматьор се радвах на това колко е голяма и колко добре се чувствах вътре ! Но не ми е минавало през ума да се хвърлям на първата кола, която видя.Има време, ще оглеждаме още доста :)

Кажете ми последните ремонти ,които правихте на каква стойност бяха горе долу за да придобия бегла представа :)

Може да е подобна кола, но не е тази от снимката! Обърни внимание на снимката как всичко наоколо е залено - трева, дървета и т.н. Успех все пак !

Публикувано

Добре дошъл колега!

Като собственик на Октавия 2 мога да кажа,че си направил правилният избор.

Мое мнение е,че е по-добре да търсиш кола от първи собственик тук в България.

Вече има доста такива.

Пожелавам ти успех и да се похвалиш!

Публикувано

Може да е подобна кола, но не е тази от снимката! Обърни внимание на снимката как всичко наоколо е залено - трева, дървета и т.н. Успех все пак !

Моя е грешката, извинявай ! :)

Публикувано

Привет

Защо не погледнеш в ЕТ за втора ръка?

Пример (само пример): http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27pnil

Понякога и при тях се появява по нещо читаво

Публикувано

Благодаря за офертата. Само искам да кажа, че абс всички шкоди що ги има в cars.bg или mobile.bg съм ги разгледал.

Доста модели ми харесаха, но в момента събирам мнения и се подготвям психически за такава покупка.

Събирам пари, и по план график в края на май трябва да съм направил покупката :)

Искам да попитам колко би струвала една евентуална диагностика е ЕТ или при мой човек и дали евентуално ако има някакъв проблем с колата ще бъде открит там ? Мерси и поздрави :)

Публикувано
Благодаря за офертата. Само искам да кажа, че абс всички шкоди що ги има в cars.bg или mobile.bg съм ги разгледал.

Доста модели ми харесаха, но в момента събирам мнения и се подготвям психически за такава покупка.

Събирам пари, и по план график в края на май трябва да съм направил покупката :)

Искам да попитам колко би струвала една евентуална диагностика е ЕТ или при мой човек и дали евентуално ако има някакъв проблем с колата ще бъде открит там ? Мерси и поздрави :)

В ЕТ един такъв оглед или оценка на автомобил (както го водят В ЕТ) излиза към 70-80 лв. и според мен има смисъл да се направи.

Иначе цените за обслужване както е писал колегата в ЕТ са по-високи, но като я вземеш трябва да смяташ поне още 800 лв. отгоре ако правиш абсолютно пълно обслужване, което си е задължително общо взето за кола на старо. В ЕТ отиваш на около 1000 и малко над (1.9 ТDI имам впредвид). Но пък не го правиш всяка година, така че е нормално.

Публикувано

какво да ти кажа, старата ми кола нямаше климатик, ръчна скоростна, но на година си отиваха 1000 лв обслужване (2 пъти масло) и нямаше каско. Новата е Октавия 2 автоматик, с климатроник и куп екстри - все едно от каруца се качих на космически кораб :) Само каското е над 900 лв. Автоматика си иска обслужване на 60 000 км = около 300 лв. Маслото на двигателя сега го сменям 1 път годишно, но е и по-скъпо от на старата кола. Предстои сменя на ангренажа и има куп неща покрай него, а на старата не чак толкова. Старата кола все нещо й се случваше. А Октавията - сядам и карам и веднъж годишно обслужване. Нормално е по-новата кола да идва с малко повече пари за обслужване. Сам си преценяваш дали по-нова или по-стара. А и всичко зависи къде и по колко караш. Един познат почти целогодишно си стои в София и вика че само бричките ще си кара, устройват го и не иска по-нова кола. Аз пътувам доста из страната, а и заради и детето предпочитам по-нова

Публикувано

Здравей колега и добре дошъл.

Поздравления за избора, мисля няма да съжеляваш. И аз като теб в края на есента смених старото рено за не толкова стара октавия 2 1.9 тди. Тъста кара октавия тур и от няколкото пъти, в които я карах останах повече от доволен. Затова и купих октавия и за моето семейство, в моя случай комби, че бебешката количката като влезе в нормален багажник не остава място за друго.

Разходите, поне за момента са ми свързани само с обслужване, смяна на масло и филтри. На тъста О1 е вече на 6 годинки и за това време нямаше почти никакви забелжки, или поне не и такива, които да струват много.

Вече дали ще вземеш О1 или О2 преценяваш според финансите. Както и други са писали, най-добре от частно лице, а не от автокъща. Втората ръка от ЕТ я пускат на доста високи цени, поне според моите наблюдения от края на лятото, но не пречи да гледаш и там, пък и да се пазариш ако можеш.

Хайде успех и чакаме да се по'фалиш

Публикувано

Колега за обявата от Simauto: Колата се продава от една година и имам съмнение че е била италианско такси. Късмет с покупката :smt017

Публикувано

Значи някой, ако не знае такситата в Италия са доста бели smile092 , а и съществуват хиляди бели служебни коли напъвани от каране, така че бягай далече от този, а си търси реална кола, даже по-добре купена от България, че може да и проследиш историята дето се вика, а не някой италианка, която може да се окаже таралеж в гащите.

Публикувано

И аз да се отбележа по темата ти :)

Тъй като наскоро (преди няма месец) си закупих една О1 от автокъща, наскоро правих и пълно обслужване. По принцип мога да ти напиша под формата на списък цените на частите които аз смених, но нямам тази възможност в момента, и ако искаш после ми пиши лично и ще го направя.

Обслужването на моята красавица О1 99г. 1,8 20V със закупени оригинални части от ЕТ, но сервизирана от доверен майстор ми излезе 758 левчета :) като в тази сума влиза работата на майстора. Като пояснение мога да ти кажа, че смених водната помпа с чисто нова (за всеки случай), а пък обтяжната ролка не, тъй като беше в много добро състояние, а пък цената й е от порядъка на 100+ доколкото си спомням. В горната цена влизат ремъци, масло, всички филтри и дори още 1, 2 допълнителни неща. Надявам се да съм ти бил полезен :P

s_flag

Публикувано

Благодаря на всички, които се включиха в темата и благодаря за съветите ! :)

Ще бягам от бели представители ... :D Категорично съм решил , че искам да е дизел, карал съм само бензин досега , а всеки път като се кача на дизел ,било то и "стар" оставам повече от впечатлен !!! Тягата, разхода, всичко ми харесва ... вече може поддръжката да не ми хареса, ама ...квото такова !

Отзиви за автоматика ... карам предимно в София, често съм в задръствания и знам какво е газ - спирачка ... Има ли тук с такива, с какви двигатели сте, как ви се струва ?

Поздрави :)

Публикувано

От опит ти казвам, качиш ли се веднъж на автомат, оставяш в историята третия педал. Няма да сгрешиш!

Публикувано

Ако искаш минимум разходи впоследствие, избери кола с по-малко екстри, защото идва момент в който започват да се повреждат. Също така избери разпространена модификация, защото частите са по-евтини, намират се, и труда по ремонта ще е по-малко. 1.9 TDI 90 k.c. е изпитан двигател. Цени на части не мога да кажа защото за 7 години на октавията сме сменили само акумулатора, излезе около 200 лв. Смяната на маслото е около 150 заедно с филтрите.

Ако си купиш кола от собственик, който я е взел от ЕТ, в сервиза на ЕТ могат да проверят цялата сервизна история при положение че колата е била на сервиз при тях. Добре е колата да има сервизна книжка и там също да пише какво е сменено и какво не е. От сервиза на ЕТ в Бургас ми казаха че излиза около 30 лева да направят цялостен оглед на колата и да кажат в общи линии какво предстои да се сменя по колата и колко ще струва.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.