Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ремонт шибедах

johnnie213

Recommended Posts

Някой ако може да ме насочи къде в София има читав майстор на шибидаци? Днес за първи път ми протече шибидаха на Вентот-то. Като поразгледах ми направи впечатление, че от задната страна има разстояние между уплътнението и самото стъкло (по продължението на половината стъкло). Явно се е разлепило и от там влиза вода и подлизва по вътрешната страна на стъклото. Иначе каналите са си отпушени. До сега никога не ми е протичала вода през шибидаха, а днес и от ляво и от дясно в задната част.

Чудя се дали ако отида в някоя от фирмите за поставяне на автостъкла (съвсем близо до работата имам сервиз на Мустанг) ще се съгласят да ми залепят уплътнението. :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излях около литър вода за проба и стана страшно - все едно я изливах директно вътре. При това облачно време не се сдържах и запълних процепа между стъклото и уплътнението със силикон за външна употреба tytan (устойчив на слънчеви лъчи, студ и т.н. - дават го, че се използва при подобни случаи за автомобили и дограма), че ако завали някой як дъжд нощеска ще стане много мокро. Дано свърши работа. smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не провериш колко струва ново уплътнение? Възможно е твоето да се е втвърдило и свило от слънце и студ и да плаче за подмяна. Между другото, не е "шибидах", а шибедах. Ако ще е чуждица, поне да е както трябва smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност е остаряло уплътнението, колата през февруари започна 22-та си година. Въпросът е дали ще мога да си намеря ново оригинално и дали ще намеря някой, който знае как да го монтира, четох че трябва да се сваля тапицерията на тавана и от старостта има голяма вероятност да се начупи картона (или там какъвто е материала върху който е залепена тапицерията).

Иначе за правописната грешка съжалявам - ще помоля модераторите, ако може да я поправят, за да не излагам форума. smile159

Ето една снимка (макар и не много ясна, преди да ползвам силикона) как се е отлепило (или откачило) уплътнението от стъклото. Запълних междината със силикон пък утре като изсъхне добре пак ще го полея със едно шише вода да видя какъв е резултата.

post-4544-138453455655_thumb.jpg

Ще търся вариант със смяна на уплътнението. Открих една фирма Vento Glasses, занимаваща се с ремонти на шибедах, но не ми стана ясно от сайта им дали сменят уплътнения. Утре ще им звънна, че и Шкодата ми е с шибедах и може след време да се появи подобен проблем и е хубаво да знам кой може да ми помогне. Сигурно и други колеги с шибедах на колите си са имали подобни приключения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След обилния дъжд през нощта нямам течове, явно силикона за сега си върши работата (но си е временно решение). Потърсих и ново уплътнение. В Порше ми казаха, че няма на склад и може да се поръча с доставка за 3 дни на цена 145,00 лв. Интересното е, че се оказа, че има същото уплътнение (поне по номер 357 877 209 A) за Шкода - не знам за кой модел. В ЕТ го има даже на склад на цена от 142,00 лв.

Звъннах и на Vento Glasses и човека ми обясни, че ако сменя само уплътнението след известно време отново ще изпусне, тъй като има едни метални планки върху, които е залепено стъклото и всъщност те се отлепват заедно с уплътнението (и действително при мен от предната страна планката е плътно до стъклото, а от задната където е проблема има разстояние - явно тя се е отлепила и е измъкнала и уплътнението). Предложи ми вариант да ми смени направо цялото стъкло с оригинално втора употреба в добро състояние (свалянето и монтирането ставало за 10 мин). Мисля да се спра на този вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих си цяло стъкло с крепежните планки и уплътнението - втора употреба доста запазено и си го смених сам - закрепено е с четири торкса T25. Намерих си и подробно ръководство за разглабяне и сглабяне на шибедаха. Изчистих си и отводнителните тръбички (гуменото коляно, в което влиза тръбичката от страната на шофьора цялото беше пълно с кал и нямаше никакъв шанс да мине от там вода - беше се поизвадил и маркуча и течеше в купето - на доста гадно място се съединява с тръбичката, действа се слепешком с напипване, откача се тръбичката, вади се коляното и се отпушва и промива, после слагането е малко гадно - предполагам, че при Октавия е същото). Вчера закарах колата и на автомивка на самообслужване и нарочно доста пръсках в областта на шибедаха, но за моя радост нямам никакви течове. smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 години по-късно...

И аз така бях решил но след 2 месеца вратня отидох при http://mikrondocev.com и работата заспа за 120лв :fiu:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.