Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Подмяна на фабрична музика за Октавия 2 - има ли полза????

Bladimir

Recommended Posts

Привет Колеги, От седмица съм горд собственик на Шкода Октавия 2 комби s_flag и като такъв топъл-топъл се поразрових за някой подобрения. Първото ще да е звука - заводският нещо не ми харесва, а може и говорителчетата да са за смяна - все пак са почти на 7 годинки. Разбира се попаднах на предложението от СуперШкода - моето радио в момента е Steam без мп3 и този Audience е наистина добра оферта. Чета, че разликата в качеството не е коренна та дали смяна на говорителите няма да помогне малко. Някой сменял ли е предни, слагал ли е задни - какви, Hertz се споменава често, и има ли полза.... а пищялки????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то О2 се слави със своето постижение във фабричното озвучаване. smile092 И аз съм със същия плеър, бях много амбициран да правя проект, понеже на по-старата кола съм с всички екстри (туби, усилватели, пищялки и колони навсякъде). Ама като видях колко ще ми струва за качествен плеър (не обикновено CD за 200лв), който чете поне USB, говорители и останалите екстри... установих, че и това озвучаване ме удовлетворява, макар и некачествено с трансмитер. :lol: Въпрос на избор и вкус. ;)

Иначе компромисния вариант с обикновен авто CD-player не излиза скъпо, но според мен стои изключително грозно на централната конзола. Да не говорим, че се губи и комуникацията с колата (външна температура, подгряване на стъклото и тн...).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук можеш да прочетеш аз какво съм направил на мойта октавия

viewtopic.php?f=31&t=26632&start=0

ПС: ако питаш мен си струва да се сменят хартиените фабрични говорители. въпреки,че според мен не свирят толкова лошо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Димон, това което си направил е впечатляващо - бравос smile126, и хубаво си го документирал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Димон, това което си направил е впечатляващо - бравос smile126, и хубаво си го документирал.

Не е той. Това е от някой колега от руския форум.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е той. Това е от някой колега от руския форум.

Поздрави

Да.Просто исках да покажа как трябва да се подходи към въпроса. smile056

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пластмасовите рамки за самите говорителите аз съм ги заменил като изрязах два кръга от МДФ и ги наставих един върху друг за да стане необходимата височина. Тея рамки излизат около 50-тина лева, викам си как ще дам 50 лева за тоя пластмасоряк пък и си имах дъски и си го направих без пари. Вярно ,че с пластмасовите рамки изглежда по купешко, ама в крайна сметака отзад зад кората и без това нищо не се вижда. Пък и аз после всичко го облепих с изолацията съвсем не се вижда какво е там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пластмасовите рамки за самите говорителите аз съм ги заменил като изрязах два кръга от МДФ и ги наставих един върху друг за да стане необходимата височина. Тея рамки излизат около 50-тина лева, викам си как ще дам 50 лева за тоя пластмасоряк пък и си имах дъски и си го направих без пари. Вярно ,че с пластмасовите рамки изглежда по купешко, ама в крайна сметака отзад зад кората и без това нищо не се вижда. Пък и аз после всичко го облепих с изолацията съвсем не се вижда какво е там.

А остави ли си Фабричното радио Stream ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самия стрим е част от проблема. Да кажем 30% от ламаринения звук идва от него. 30% са от тъпо разположените говорители. 30% са от самата ламарина на колата.

Решенията на проблема са в тоя ред също - най-лесно е да изкурубиш стрима, по-сложно и скъпо е да разместиш говорителите и най-сложно е да ..... смениш ламарината... пардон колата :)

Смяната на говорителите ще има някакъв ефект, но пак е далеч от добре. Просто не им е там мястото.

Аудиенса май си е чист стрим с ченджър. Т.е. качеството не е осезаемо по - добро. Според колеги от фабричните болерото свирело прилично... Ама е купища пари.

Може би стрима ако се пусне през читаво външно стъпало ще звучи доста по-добре. Това мисля да пробвам, като ми остане време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Swing-a как звучи? Дали не е стрийм с нов дизайн? Аз хептен съм с Blues, сложих и отзад колонки, на задните врати и уж свири доста по-силно и ме кефи как звучи, щом като спра и ушите ми бучат... няма тропане никъде, няма дрънчене, не се усеща нищо такова, баса е доста чист и задоволително добър... имаше леко дрънчене от вратата, ама го намерих - бях забравил да завия един от болтовете :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо, що мислиш , че е от стъпалото ? Според мен е точно обратно. Тунерът е скопен. Хем не лови добре, хем няма честотна лента. Като си слушам CD нямам ядове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То лошо стъпало в наши дни (последните 20-ина години) е много трудно да се направи smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мислех, че е от стъпалото, преди ти да убиеш илюзиите ми с горния пост. :)

То аз ЦД не слушам, само МП3-ки през модула на блаупункт ама и те звучат тенекиено... та затова си бях решил, че е крайното стъпало.

Едит: То и лошо радио за да направиш в днешно време си трябва талант. Минали са 120 години от как Попов и Маркони са успяли да го направят читаво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За радиотогоре-долу е така, но изискванията към (авто)мобилните радиоприемници са много по-тежки.

Може да пробваш да повозиш в колата някой качествен според теб приемник и после ще си промениш мнението за него.

Въпреки това, няма оправдание за лошата селективност на Stream-а smile096

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.