Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Странен Проблем ?

APG

Recommended Posts

Здравейте на всички,

искам да ви поздравя за хубавият форум първо и след това да си задам въпроса :).

Значи проблемът е следния:

Става въпрос за OCTAVIA SCOUT 2.0 TDI 140 к.с.

Когато отпусна съединителя (автомобилът работи и е на свободна скорост) се чува много странен шум (дори не зная как да го опиша) , но когато натисна съединителя (дори и малко) - звукът изчезва .

Нямам проблем при потегляне смяна на скорости и така нататък,

Въпросът ми е дали някой е имал същото преживяване и ако да да ми даде съвет какво да проверя или да проверя.

Колата е на 140 000 и не е пипано нищо по нея , не се е налагало до сега.

Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Да започнем с това че странния шум се чува не при натискане за да е аксиален лагер а при отпускане,това е маховик със сигорност.

Имам Скаут 2009 на 150 000км и имах същия проблем,тоест вече го нямам.

Поздрави:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,пробвай когато си на свободна с запален мотор не натискаш съединитела да обереш скоростния лост към 5та предавка с умерен натиск и огава този шум няма да го има:

Поздрави:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смяната на маховик не е нещо спешно и незабавно.

Може да се карат още много км с отиващ си маховик, докато се раздрънчи и при смяна на скоростите.

Метален стържещ звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите,

Прегледах колата и наистина се оказа маховик,

реших да ги сменям - маховика и съединителя + труд ми казаха че ще е около 1.5к.

:) лека вечер от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен има лек шум при натискане,но само докато загрее...Това значи ли че трябва да сменям лагера?

Ако говориш за онова тумкане в такт с честотата на въртене - така са си. Тум-тум-тум....докато натискаш амбреажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.